Verdwaald in de Kruidvat.

on donderdag 9 april 2020





🌕🌕🌕

Gisteravond stond ik buiten te kijken .... naar een felrode maan. Hij was prachtig. Snel, foto's maken. Flits flits. En toen weer kijken. En genieten. Want dat zie je niet zo vaak in je leven, zo'n mooie rode maan, die opkomt in het oosten.

En jullie kunnen er nu allemaal van meegenieten, door de schitterende fenomenale opnames die ik heb gemaakt.

Kijk, en geniet!!







Hahaha ..... nee dus .... helaas ......

Zoiets is gewoon niet vast te leggen. Tenminste niet met mijn mobieltje. Maar er zijn vast wel hele goeie opnames gemaakt ..... door anderen. 😊

Dan maar weer van de tuin.

Vandaag was het bloemendag, volgens de zaaikalender. Voorlopig vind ik het nog steeds leuk om me aan die maankalender te houden, en het geeft ook structuur. Je hoeft dan niet steeds te denken van ... oh ik moet vandaag dát en dát en dát. Nee, vandaag alleen maar ... de bloemgewassen. 🌻🌻🌻🌻🌻

Dus heb ik de zonnebloemen uitgeplant, die al eerder in bakken waren voorgezaaid.






Ik heb ze ook in die laag karton geplant. Dat was nogal een klus, want je moet er eerst een gat in hakken, en dan een kuiltje maken, bloem erin, water erin, kuiltje dichtmaken.

maar ik dacht ... als het nu weer zo lang droog blijft, dan is dat karton wel handig. Want de grond daar onder droogt niet uit natuurlijk.

Alleen ziet het er nu niet zo mooi uit, met dat karton. 






Paul vond het ook niet zo mooi, al dat karton.

Maar daar moet je doorheen kijken. 😊 Als hier straks die reuzen van zonnebloemen groot zijn, dan is dat karton allang weg en dan is het vast heel mooi. En dan kunnen we hopelijk een deel van het zaad oogsten, en persen voor olie.

Geduld, dus.

Vanmiddag moest ik naar de Kruidvat voor wat hoognodige dingetjes. En daar waren uiteraard allemaal nieuwe regels. Je loopt dan een beetje voorzichtig rond .... doe ik het allemaal wel goed? Mandje mee, check. Afstand houden, Check. Pinpas mee, check.

En dan gewoon rondlopen en je spullen opzoeken? Nee dus. Er is een vaste looproute. Net als bij Ikea. Met pijlen uitgezet. En ik ben dan weer zo'n tor dat ik die pijlen niet snap. 









Want kijk, op die foto hierboven. Ik stond daar bij dat witte kruis. Maar ik was het flosdraad vergeten. Die stond twee paden terug. Dus ik moest van het witte kruis naar het rode kruis.

Maar dat ging zomaar niet. Pijlen volgen dus. Zo ziet u alles. Nou, maar ik kwam niet bij het flosdraad.

Sjonge .... verdwaald in de Kruidvat. Och, maar gelukkig was er nóg iemand aan het klungelen net als ik en konden we er om lachen. En bleek je via de kassa een retour te kunnen maken! Dus, toch gelukt. Pfoe. 😊 


 



En zo mag je dan amper je huis uit maar kun je toch nog heel wat meemaken op een dag. 😊


6 reacties:

Willem zei

Ik mag toch aannemen dat jij niet alle mensen de winkel uit gejaagd hebt om die foto's te kunnen maken. Je werd niet bepaald overlopen door het winkelende publiek getuige je foto's, dus een afwijking van de vurig gewenste looproute lijkt me niet op onoverkomelijke problemen te stuiten.
Ik realiseerde me net dat ik vrijwel zeker die pijlen helemaal niet gezien had. In een winkel focus ik me op wat ik nodig heb en dat ligt nooit op de vloer. Wil zo'n verplichte looproute bij mij effect hebben zullen ze de pijlen op de wand of de schappen moeten zetten.

Hilde zei

Haha, mijn maan foto's zijn ook altijd zo sneu! Terwijl de nacht dan in het echt heel sprookjes achtig was!
Ach, weer een goede reminder om ook vooral 'in het moment' te zijn.

Ik kreeg ook commentaar op karton dus nu is er een compromis; bedden in de stijl van Charles Dowding. Rijpe compost ziet er een stuk rustiger uit dan mijn eerdere karton velden. Nu hopen dat de planten het ook fijn vinden, dan is iedereen blij.

Hoop dat je rug inmiddels hersteld is!

Lies zei

'k Geniet mee van jouw 'maan'genieten, Clarien.
Die zonnebloemen hebben het daar goed, lekker beschermd tegen 't uitdrogen.
Je tekeningetje is weer grandioos !
Lie(f)s.

Véronique zei

Ik heb ook heel veel karton liggen in de tuin, op de bedden op de paden, maar er is niets van te zien, want op het karton komt ofwel compost, of grasmaaisel of stro, of smeerwortel bladeren, naar gelang wat er voorhanden is.En het karton blijft mooi liggen en krult of golft niet....
Hier in de Waalse Ardennen was de maan oranje, gespot door het slaapkamerraam.

Adelheid zei

Prachtig die foto's! Wij vergaten natuurlijk om op tijd te kijken, en toen stond de maan al wat hoger. Maar ook toen was zij nog de moeite waard, zo helder! Ik ben al tijden niet meer in andere winkels dan de supermarkt en de boerderijwinkel geweest. In de supermarkt vind ik het nog steeds erg lastig om afstand te houden. Daar geen looproute in ieder geval. De boerderijwinkel is klein, er mogen maar twee mensen naar binnen, waardoor er een rij voor de deur staat. Maar de sfeer is er bijzonder goed, dus dat is geen enkel probleem.
Genieten weer, die tuinfoto's! Wat kun jij ver van je af kijken onder het werk!

Anoniem zei

Ik heb in deze lockdown al twee keer online besteld bij het kruidvat omdat ik nu liever niet het lokale filiaal bezoek. De levertijd is wel langer en niet alles is op voorraad maar nu heb ik toch alles in huis zodat ik de komende maanden nergems meer naar toe hoef voor drogisterij benodigheden. Deed dat ook in de pre corona tijd al vaker want ons lokale kruidvat heeft niet alles in het asortiment. Denk dat de situatie nu wel ongekeerd is.