Warm Pasen.

on zaterdag 11 april 2020


Kruiden. Ze zijn er weer.

De goudsbloemen bloeien alweer volop. En niks is makkelijker dan wat van die bloemen verzamelen, bloemblaadjes laten drogen, en dan een weekje of drie laten trekken in wat goeie kwaliteit spijsolie.

Je hebt dan een heerlijke verzorgende olie voor je huid. Of bijvoorbeeld om je oog make-up mee af te vegen. Maar afgezien van het feit dat het nuttig is .......... is goudsbloem ook zo mooi. Het zijn altijd van die vrolijke schoteltjes, die de hele zomer bij ons op de vensterbank staan. Ik droog elke paar weken een handjevol. Je moet ook weer niet teveel van die olie tegelijk maken, want het is niet zo heel lang houdbaar.

Maar je kunt de blaadjes ook door een salade doen of  over een taart strooien.

Een echte eerste zomerbode is het.

Hoewel het nog lang geen zomer is natuurlijk. Maar het gaat zo hard allemaal ineens. In de kas is het zó vol, dat ik echt haast gemaakt heb met die kruidentuin. Want dan kunnen de kruiden uit de kas, en kunnen andere dingen er weer in.

Zoals de bakken met voorgezaaide mais en pompoen, en de paprika en de pepers, die nog steeds op zolder stonden.


Billie ligt hier ook vaak. Een echte kat. Hoe heter hoe beter. In de kas in het midden overdag dik over de dertig graden. Maar ze ligt onder de koele broccoli planten. Dat dan weer wel.

De kruidentuin is af. Voorlopig. Ik heb er nog wat zwarte potgrond overheen gestrooid, zodat het er ook echt als een 'tuin' uitziet. Want het oog wil ook wat.

En toen konden de eerste kruiden erin. En Bella stond er de hele tijd met haar neus bovenop.
En ze deed een ferme plas. Náást de bakken. Misschien moet ik haar leren óp de bakken te plassen. Dat scheelt mij emmers en emmers met water sjouwen! 😊 Man man wat komt er een water uit zo'n koe!

Maar het zal wel niet goed zijn. Ammonia enzo.

Hier onder zie je het tarwe veldje. Het is die bijzondere rode tarwe, die ik in de US bestelde. Hij kan erg goed tegen droogte. Gelukkig maar. Nu het langzaam minder koud is 's nachts, keurt hij van geelgroen steeds meer naar groen.

Als het warmer wordt kan zo'n plantje steeds beter voedsel opnemen, en dan krijgt hij een gezondere kleur.


Wij krijgen zelf ook een gezonde kleur. Met dat zonnetje steeds.

Ondanks alles .... toch wel heel erg fijn dat we deze dagen zulk schitterend weer hebben. Je zal maar een lock down hebben, met alleen maar regen. En kou. En steeds maar binnen zitten te kniezen ... met je hele familie steeds maar om je heen.

Nu kun je eruit. In je eigen tuin. Of, zoals Steijn en Poek vanmiddag, een heel eind fietsen. Of ergens op een steiger gaan zitten met een kan koffie en broodjes. Of gaan vissen.

Ons landje mag dan volgepakt zijn, er zijn nog zát mooie stille plekken. Ik hoop dat je er van 't weekend eentje op gaat zoeken! Of lekker in je eigen tuin of op je eigen balkon kunt genieten van de rust en van het heerlijke weer.

Ik wens je hoe dan ook een bijzonder mooi Pasen.

5 reacties:

Hilde zei

Schitterende foto! En helemaal eens met je slot gedachte. Jullie ook mooie dagen gewenst!

Renske zei

Jullie ook fijne paasdagen toegewenst.

Mirjam vW zei

Dank je wel, ook hele fijne dagen! Genoeg te doen 😄

Lies zei

Leuk om te zien, Clarien, de evolutie van je kruidentuin.
Schoon -> je tarwe'tapijt'.
Vissen mag niet bij ons, evenmin 'zitten' voor broodjes en koffie. Je mag alleen buiten als je in beweging blijft.
Ook voor jullie -> mooie dagen !
Lie(f)s.

M.A.C. zei

Ik Ben jaloers als ik jou foto’s zie en jou zo lekker bezig zie in je tuin,wij zitten ook in een lock down,mag wel de hond uitlaten rond het huis,die boffert heeft nu meer uitlaat rondjes dan normaal,mag ook niet naar mijn moestuin dus zaai nu maar in bakken op ons balkon,zoals ik ooit ben begonnen.hele fijne paasdagen voor. Jullie