Lesje Pilates?

on donderdag 2 april 2020


Vandaag vรฉรฉl zitten bellen. En emailen. Vriendinnen gesproken, en zelfs bericht gehad van een nichtje dat ik al in geen jaren gesproken heb. Goh, hoe gaat het met jullie? Zijn jullie gezond? Is dan de eerste vraag.

En verder? Redden jullie het? Wat doe je zoal?

De meesten redden zich wel. Maar het invullen van de dag is soms wel een probleem.

Voor degene met een tuin of moestuin valt het mee. Dan is deze periode de meest drukke periode. Zo was ikzelf vandaag bezig met een akkerrand aanleggen, rondom het tarweveldje. Daar wilde ik bloemen en kruiden inzaaien. Helemaal rondom.

De zaden zijn vermengd met scherp zand. Dan kun je het makkelijker uitstrooien, en je kunt ook precies zien of er overal wel gestrooid is.


Zo'n simpel strookje van bloemen en kruiden, rondom een akkertje, is vreselijk waardevol voor insecten en andere dieren. En het houdt ook nog je gewas beter vrij van plagen. En .... het is zo mooi, al die bloemen, straks.

Het zaad was uit mijn eigen voorraad. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een zadenbank aan te leggen, van sterke inheemse bloeiers. Je zorgt er gewoon voor dat je altijd een stuk papier bij je hebt. Zodra je dan ergens een mooie plant of mooi kruid ziet bloeien, die al gedeeltelijk uitgebloeid is, dus zaden heeft, dan vouw je snel een envelopje en neemt wat van die zaden mee.

Zo heb ik dat afgelopen jaren gedaan, en had nu vele pakjes met zaden. Die zijn voor een groot deel vermengd, tot een kleurig en gevarieerd inheems mengsel, en vandaag uitgestrooid. Allemaal in die greppel, rondom dat akkertje met tarwe. Nu ... wachten.

๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒน๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป


Maar .... als je nou gรฉรฉn tuin of moestuin hebt? Wat doe je dan zoal? Eรฉn vriendin vroeg me om het patroon van de platte tasjes. Ze wilde weer gaan beginnen met naaien. En die tasjes zijn echt supersimpel. Ik heb het patroon daarom maar weer boven in de groene balk gezet. Misschien ook een idee voor anderen.

Altijd handig. Tasjes, daar heb je nooit teveel van. En het zijn leuke weggevertjes.

Tja. Tasjes dus. Of tuinieren. Offe .... misschien heb je zin in een Pilates-les? Kijk dan even in onderstaande link. Hij zal niet zolang op youtube staan. Maar in de tussentijd kun de daar met mij meedoen. Het is geen hele moeilijke les. Ik heb het tempo wat verlaagd, zodat ook beginners het  hopelijk kunnen volgen.Nou. Jullie zelf nog leuke ideeรซn, voor wie zich misschien verveelt?


7 reacties:

Lies zei

'De zaden zijn vermengd met scherp zand' -> weer bijgeleerd, dank, Clarien ! 't Zal mooi zijn !
Je geeft sierlijk les !
Lie(f)s.

Anoniem zei

Vervelen weten we niet van hier. Wat zal dat een prachtige bloemenrand worden straks! Leuk idee en ook fijn voor de bijen enz. Pilatus lang geleden; 'k ga meedoen.

Anoniem zei

Bedankt Clarien voor je dagelijkse blog. Ook in normale tijden lees ik ze elke keer. Nu is het elke keer een lichtpuntje.
Groetjes Jeanet

Leonie zei

Wat fijn dat je het patroon van het tasje er weer opgezet hebt! Ik miste het al en mijn ondertussen verkreukelde uitgeprinte versie was te onduidelijk om te kopiรซren voor anderen.
Hier gebruiken we de tasjes en shoppers graag.
Bedankt en werkse weer vandaag!

Willem zei

Heb je pilatesfilmpje eens aandachtig bekeken en het deed me vooral denken aan de tijd dat ik nog turnde. Tot mijn 20e heb ik dat vrij fanatiek en vooral met veel plezier, gedaan en ik herkende heel veel oefeningen die we kregen als we grondoefeningen moesten doen. En enkele oefeningen waren vaste prik bij de opwarming.
Omdat ik het geluid afgezet had kon ik jouw commentaar en instructies erbij niet horen, maar he3t zou mij verbazen als het niet grotendeels overeen kwam met wat de turnleraar er altijd bij vertelde.
Mag ik opmerken dat je nog een atletisch lichaam hebt en dat ik er jaloers op ben dat je nog met je vingertoppen de grond kunt raken met gestrekte knieรซn. Ik geef meteen toe dat er enig leeftijdsverschil zit tussen ons, maar ik kom, ondanks mijn lange armen, toch een centimeter of 10 te kort ervoor.

Barbara zei

Ja lekker Pilateslesje meegedaan. Heel fijn, nu de sportschool al een paar weken dicht is. Je hebt op YouTube al 361 vieuws!!

Wieneke zei

Voor mij zijn dit bekende oefeningen (na 15 jaar Pilates) maar ik vond dat je het heel elegant en ook erg duidelijk deed. Het geluid was niet best, maar dat kan ook aan mijn laptop liggen. Onze Pilatesstudio verzorgt on line lessen die via Zoom kunnen worden gedaan. Geinig om iedereen in zijn eigen slaap- of woonkamer te zien op de matjes. Op die manier doe ik ook yoga lessen mee. Toch geweldig dat we ook in crisistijd toch erg lenig blijven :-)