Palen.

on woensdag 29 april 2020






Palen. Heel handige dingen.

Door palen kun je véél meer groenten verbouwen. Je kunt dan namelijk ook omhóóg, in plaats van alleen maar naar links en rechts en voor en achter.

Je krijgt er zomaar een complete dimensie bij, om groenten en fruit aan te laten bungelen.

Ook voor balkons en kleine tuinen heel handig, om met palen te werken.





Maar wat ik hier op het weiland aan het doen ben heeft niks te maken met groente omhoog laten groeien. Nee, het is een nieuwe wildernis, die we in het weiland gaan aanleggen. De tweede dus.

Ook dat is weer heel makkelijk. Je plaatst wat palen, spant er een draad omheen. Als je dieren op je land hebt lopen, dan moet dat natuurlijk wel stroomdraad zijn.

En dan, binnen die palen en dat draad, daar doe je gewoon helemaal niks meer. Niet maaien, afvoeren, zaaien, spitten, steken. Nee, gewoon helemaal niks. Dan wordt het al heel snel een wildernis.

Ik ga zelf wel smokkelen in die wildernis. Ik ga er wel dingen in planten. Maar dat zie je dan te zijner tijd wel.






En zie je Bella's uier? Hoe enorm groot die geworden is? 

Hij werd ook wat roze van kleur de laatste dagen. Dus ik vroeg aan overbuurman, de koeienboer, komt dat omdat de uier nu goed doorbloed is? En betekent dat soms dat het kalf bijna komt? Zo'n roze uier?

Haha nee dus. Daar komt het helemaal niet van. Zo'n roze uier, dat komt door hetzelfde waar wij een rooie kop van krijgen. Teveel zon erop!

🌞🌞🌞🌞🌞


Nou, ik laat je tot slot nog even zien hoe het in de zadenhandel eruit ziet. Dat is die hoek, waar groenten zijn gepoot om zaden uit te winnen. En ze doen het op hun gemakje hoor. Héél langzaam komen er eindelijk es blaadjes aan. En worden er soms ook hapjes uit gegeten.

Maar daar geeft zo'n dikke winterwortel niks om. Die blijft gewoon leven.










En we eindigden zoals elke dag .... met uien tjoppen. En, bij de koffie, lekkere mega-foute paaskoeken. Die we met Pasen waren vergeten.

En ook, met een artikel in de krant, waardoor ik nu weer als een speer mondkapjes ga maken. Zoals ik al dacht, worden de zelfgemaakte stoffen mondkapjes her en der gewoon goedgekeurd en gebruikt. Wat logisch is, want die dingen zijn prima te steriliseren, en daardoor heel duurzaam, want eindeloos opnieuw te gebruiken.

Er zal hier in ons land ook wel grote vraag naar komen. Haha ... ik zelf kan de 'vraag' via de email tenminste nu al haast niet aan. En nee, ik hoef er nog steeds geen geld voor, alleen voor de portokosten.

Maarre ... veel liever stuur ik je een patroon op, en dan kun je ze zelf maken, met behulp van dit blogje.

 


En daarom vanavond maar een kort praatje.

Ik ga achter de naaimachien!

✂✂✂✂✂


2 reacties:

Lies zei

Roze uier..., hahaaa..., Clarien, toch...
Schoon hé, die groenten!
'k Heb er ook enkele gemaakt, mondmaskers, anders kan ik volgende week niet op de bus.
Lie(f)s.

Anoniem zei

Jij erachter en ik kom er net achter vandaan. Mondkapjes zo logisch toch!
Spannend wat dat gaat worden in die wildernis..