Kapper!

on vrijdag 3 april 2020
Nou, het ging gebeuren.

Het grote moment was aangebroken. De tondeuse was gekocht en gearriveerd ... en uitgebreid bestudeerd door vader en dochter. De kappersschaar van lang geleden was teruggevonden in een ver-weg-laadje ...

..... het kapsel was nog even goed bestudeerd.

Paul heeft lastig haar, met in de nek een hele serie stiekeme kruinen, die alle kanten op dwarrelen. Als je daar gaat knippen dan weet je niet welke kant je op moet.


Maar Liek pakte gewoon de tondeuse. Eerst stand 12, toen stand 8 en tenslotte in de nek ook nog stand 6, want Paul wilde het korter dan kort.

Toen de nek klaar was moest het petje met haar bovenop ook nog. Nou, een schaar en twee kammen, en daar ging het. Knippen. Gewoon, zoals de kapper het ook doet.

Ongeveer.馃槉


Knap hoor. Maar ja, het moest. Want nekhaar is oervervelend als je het niet gewend bent. En Paul heeft voorlopig toch geen belangrijke vergaderingen.

Nou ja, hij heeft de hele dag telefonische 'calls' maar niemand die dan zijn achterhaar ziet. Haha dat zie ik alleen maar.

Daarna, vanmorgen, mochten we weer even helpen met plantjes in de grond zetten ... en ik dacht nog ...

..... ik dacht toen nog .... sjonge Giuseppe ..... misschien moet die tondeuse 贸贸k maar even over jouw hoofd heen! 馃槃馃槃

Vanmiddag ging het even mis bij mij. Ik kreeg een enorme niesbui en het schoot z贸 weer in mijn rug. Bah. Z贸 vervelend! 

Gelukkig hoefde ik niet veel te doen. Ik heb Liek en Senne teruggebracht naar Groningen. Twee paracetamols, autostoel goed rechtop, en dat was goed te doen. Maar daarna ... smeren smeren .... met het heilzame Arnica. Het hielp wel iets maar het is nog steeds niet over.  

En die kruiden he .... waar ik op het moment veel mee bezig ben ... die hebben me wel op een idee gebracht.

Door het virus ... en door alles wat er gebeurt om ons heen, niet alleen de laatste weken, maar ook al de laatste jaren, hoe het gaat met het klimaat en met de gezondheid van de mensen enzo ... 

.... overweeg ik nu om misschien niet alleen maar kruiden te tekenen ... maar om er misschien wel een studie naar te doen. Kruidengeneeskunde. Natuurlijk genezen. Jezelf en anderen te kunnen helpen, bij kwaaltjes, met geneeskrachtige kruiden, die jezelf dan verbouwt .... 

Ik heb inmiddels een ori毛ntatiecursus aangevraagd. 

En dat kan je gelukkig prima doen, studeren, met een zere rug. En kijk Paul daar helemaal happy wezen met z'n nieuwe coupe. Mij benieuwen wat Gea, zijn vaste kapster, zegt, als ze hem weer knipt.

Nou misschien is ze wel een wijze vrouw en zegt ze helemaal niks. Kapsters zullen wel vreemdere dingen zien ... over een maand of wat.

Nou, hou je maar haaks!  馃檵馃檵 馃尭7 reacties:

Lies zei

Oesje…, da's durven ! Tof resultaat. Bij Giuseppe zou het iets langer duren, Liek !
Voorlopig een zwakke plek, Clarien, die rug van jou. Spijtig !
Kan dat er nog bij, die studie ?
Lie(f)s.

Clarien zei

Ik denk het wel, omdat sommige dingen de komende maanden wegvallen. En het is eigenlijk niets iets nieuws, maar meer structuur geven aan iets wat ik nu vrij ongestructureerd doe.

Niks voor jou Lies? Kruiden-geneeskunde?

Anoniem zei

Ik vind het, voor een leek, een mooi resultaat. Kruidengeneeskunde lijkt mij interessant, oa digitalis en valeriaan worden nog steeds verwerkt in geneesmiddelen.

mariimma zei

Wat vervelend dat jullie nu vanwege de verkoudheidsklachten thuis moeten blijven en geen bezoek op weg of in huis mogen ontvangen! Maar dan is zo'n cursus best een goed idee...

Spaarmoeder! zei

Hoe vaker je knipt hoe beter het wordt.
Ik knip het haar van dochterlief en zoonlief al hun hele leven, wat is hij er blij mee!

Anoniem zei

Ik heb een leuke en leerzame kruidencursus gevolg bij https://harmonycenter.nl
Wekelijks lessen, over kruiden, recepten om zalven, tincturen, .... zelf te maken. Heb me zelf ingeschreven voor de vervolgcursus.

Lies zei

@'k Snuister wel eens in boeken, Clarien, maar echt leren... ?! Meestal haal ik er uit wat ikzelf nodig heb.
Lie(f)s.