Bella en Bonnie.

on dinsdag 28 augustus 2018











Bonnie is nog wat verlegen.

Dat wil zeggen, ze zit al wel na drie minuten in de moestuin. Dwars door het draad heen. Oeps. Daar moeten we even naar kijken.

Maar wat een tweetal. Zó mooi! Alsof ze hier altijd al waren.

 



We moeten nog wel een en ander doen. Koeien neem je niet zomaar daar komt heel wat bij kijken. Administratie. Een winterplek maken. Wintervoer regelen.

Hm, zouden ze pompoenen lusten?





Het wordt een hele ontdekkingreis. Voor Bella, voor Bonnie, en voor ons.


16 reacties:

Lies zei

Je foto's spreken...
Lie(f)s.

marie-paule zei

Oh oh, wat ben ik benieuwd! Ik volg met veel plezier je "reis" en af en toe reis ik stukjes mee, op een moestuin van bescheidener formaat en zonder dieren. Maar het bezorgt me evengoed veel voldoening.

Proficiat met je (voorbije of komende) verjaardag.

Groetjes
Marie-paule

Emie zei

Drie maal gefeliciteerd. Met jezelf maar vooral ook met Bella en Bonnie. Krijgen al jullie dieren namen die beginnen met een B?

Willem zei

het begrip keuterij ken ik en langzamerhand begint jouw uit de kluiten gewassen tuin er ook op te lijken. Gefeliciteerd met de komst van je hoornvee. Een aardige aanvulling op het wolvee en naaste verwanten.
Ik heb het geloof ik al eens eerder aangehaald, maar jouw koe doet me denken aan een heidekoe uit mijn kinderjaren; iets kleiner dan het zwartbonte melkvee. Maar daar zal ik niet verder over uitweiden.
Veel plezier en genoegen met je nieuwste aanwinst

Ellen zei

Ohh geweldig, wat een mooie koeien! Gefeliciteerd en heel veel plezier.

Wendy zei

Prachtig. Het puntje op de i in jullie reis. Gefeliciteerd.

Helena zei

Geweldig koeien! En zeg nou zelf.....de moestuin is ook de beste plek 😉

Wieneke zei

Oh, wat leuk is dit. Prachtig stel. Toevallig sprak ik vanmorgen tijdens de vroege wandeling met Lola een kennis, die vroeger koeien en schapen hield en ik vroeg meteen of één koe houden wel kon. Hij zei: 'Nee, dat is niks. Twee is altijd beter. Wij mensen kunnen ook wel helemaal alleen leven, maar of het fijn is?' Allebei tegelijk zeiden we hartgrondig: 'Néé!' :-)

tientonnerelf zei

Twee prachtige gehoornde koeien! Ik heb nooit geweten, dat de hoorns van koeien belangrijk zijn voor hun spijsvertering. Ze worden ook helemaal warm, als ze gaan herkauwen. Je krijgt er melk door, die beter verteerbaar is. Er staat een mooie en interessante film over op youtube: 'Dansen met gehoornde dames'.

philivd zei

Volgens dat ik kan zien heeft die koe teveel melk voor 1 kalfje,wordt die bijgemolken?

Lut zei

Dag Clarien
Even een vraagje: onze wortelen die zijn binnenin, in het hart van de wortel, tot zo'n 3 à 4 cm onder het lof groen gekleurd ipv oranje. Ze zitten genoeg onder de grond, dus het is niet dat ze groen werden door het licht.
Ik heb op internet gezocht, maar vind geen info,en dan denk ik aan jou ;)
Weet jij toevallig of dat giftig is, zoals een aardappel die groen wordt giftig is?
Of is het enkel een schoonheidsfoutje?
Lieve groet
Lut

Anoniem zei

Wat geweldig, 2 koeien!
Het zal vast veel werk zijn maar ook zo leuk!
Geniet ervan!
Veel groeten, Benedicte

Clarien zei

Lut het is niet giftig, het is geen nachtschade zoals de aardappel. Het groene topje is alleen wat bitterder en bevat minder caroteen. Ik snij het altijd af. Het kan ook zijn dat je ze te vroeg oogst en de wortel nog niet rijp is.

Philippe ze werd eerst wel bijgemolken maar nu niet meer. Ik hoef het dus niet te doen. Omdat het van origine een melkkoe is kun je bij elk kalf kiezen om zelf ook bij te melken. Misschien een volgende keer.

Emie ja ik denk het wel. :)

Debbie zei

Super! Wat leuk. Gaaf hoor zo bijna zelfvoorzienend en die gezelligheid en levendigheid die allerlei dieren en karakters bij elkaar 💗

Lut zei

Clarien, dank je wel voor de reactie ivm mijn vraag over die worteltjes
Dat weten we nu ook alweer.
Veel succes met Ma Koe en Kind Kalf ;)

Anoniem zei

Als je een bril nodig hebt met een min-sterkte ben je BIJziend. (je ziet dichtBIJ)
Als je VERziend bent heb je een leesbril nodig = +