Samen.

on vrijdag 24 augustus 2018




Allemaal aan het werk.

Paul en Karin doen het technische werk, met apparaten, en ik doe de simpele klussen. Prima. Op deze zonnige vrijdagochtend.





De bedden die gisteren zijn geoogst, liggen er kaal bij. Daar komt compost op.

En ook is de tarwe gedorst. Néé he, wéér dat graan 😒😒 denk je misschien. Maar vergis je niet! Graan is belangrijk! Het is basisvoedsel. Het is best handig om er wat meer over te weten.

Dus ik laat het toch maar zien!

Tarwe, dat is een heel ander verhaal dan rogge. Rogge kan je makkelijk dorsen. Je slaat er hard op en de korrels vallen eruit. Maar tarwe, dat zit veel vaster in de 'hoesjes'. Ik ben er nog niet goed uit hoe ik het moet dorsen, met de hand.

Als je erop slaat komt een deel er wel uit maar een klein deel van de korrels blijft in het kaf zitten.







Als iemand een tip heeft, heel graag.

Rond half elf komt een auto het erf op rijden. Het zijn Greetje en Adrie, uit Ruinerwold. Ze kennen mij van het blog. Ze wonen op een grote boerderij, maar willen kleiner gaan wonen. En nu komen ze mij 'wat lappen' brengen.

Haha, het zijn tien dozen!!!

Wat lief!

Greetje en Adri vertellen dat ze een groot gezin hebben en veel pleegkinderen hebben gehad, en ze wilden zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Bijvoorbeeld ook zelf kleding maken. Tja ... en dan heb je zó een zolder vol lappen. Maar die mag ik nu hebben.






Adri ziet de piano staan bij ons en geeft meteen een pianoconcert weg. Ge-wel-dig. In hun gezin was de oude deel van de boerderij verbouwd tot muziekkamer, met een drumstel en een paar piano's en allerlei instrumenten. Kinderen en pleegkinderen, iedereen mocht muziek maken.

Wat fijn voor al die pleegkinderen die daar een tijd mochten wonen, dat er ook muziek was. Muziek gaat rechtstreeks naar je hart, terwijl woorden soms moeilijk te vinden zijn .... zeker als je pleegkinderen hebt uit verre landen ... met moeilijke talen.

Een mooi tweetal, en ze laten ook wat moois bij ons achter!








Wat heel goed uitkomt is dat ik net vandaag naar Bussum ga, om Suzan te halen. Zij mag twee keer per jaar een nachtje bij ons logeren.

(Des te meer respect heb ik voor Adri en Greetje, want ik weet door Suzan, dat een 'zorgtaak' veel energie kost. En bij mij is het maar 24 uur. Zij hadden hun pleegkinderen soms wel tien jaar. Inclusief de hele 'rugzak'.)

Ik neem alle tien dozen mee naar Bussum. Want daar is een goeie bestemming!! Ik ga langs Betty!






Het Tassenteam in Bussum is heel goed bezig. Ze zijn flink aan de weg aan het timmeren, hebben nieuwe leden erbij, en staan op veel markten.

Ze maken het hele Gooi bewust van plastic verbruik, en overal lopen dames en heren met schitterende tassen! Gemaakt door het team, van stevige mooie gerecyclede stoffen.

Omdat het zo goed gaat hebben ze regelmatig nieuwe stoffen nodig. Nou, kwam dat even goed uit allemaal! Kijk Betty, tien dozen. Haha Betty raakt dan helemaal niet in de stress.
 
'Zet maar neer hoor. We zoeken het wel uit. En ontzettend bedankt!' (die is voor jullie Adri en Greetje!)






Ik vergaap me nog even aan haar gezellige huis en aan de nieuwe schommelstoel, nou ja nieuw, ze heeft hem op de kop getikt bij de Kringloper. Een echte Dutailer!! Ohhhhhh!!

Daarna haal ik Suzan, en we rijden weer naar Punthorst.

Dus nog snel even dit tekstje, en dan tijd voor samen! 😊😊🙋






1 reacties:

Lies zei

Heel toffe mensen, jullie én die anderen !
Lie(f)s.