Ik hoef niet weg.

on donderdag 16 augustus 2018













Vandaag bij een koe gekeken, en haar kalf, van vier dagen oud. Wat een mooi stel! En Marin blijkt een boerin in de dop te zijn, ze melkt de koe zonder blikken of blozen.

Het is een lieve tamme koe.

En verder was het een dag van duizend dingen, zoals altijd. Heel gezellig met de kinderen en hun vrienden hier thuis, hoewel een paar alweer vertrokken zijn, op doorreis naar een volgende activiteit.

Wat is ons leven dan rustig, steeds maar gewoon hier thuis. Ik ga nergens heen. Veel te druk met het zorgen voor de levende have, mensen, dieren, en planten. Ook vandaag kwamen er weer spontaan kuikens bij, de teller staat nu op vijfendertig kippen.

Ik hoef ook niet weg. Het is hier prima. 😊






5 reacties:

Dufraing Marc zei

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - eigen haard is goud waard!
Mijn haard brand echter vooral in Frankrijk - samen met de tikkende klok.
Binnenkort vertrek ik weer - tot einde oktober - na twee maanden hier in NL geweest te zijn.

Clarien zei

Goeie reis Marc en geniet weer van je Franse thuis! :)

Anoniem zei

Jullie wonen daar heerlijk landelijk en vrij. Zou zelf ook geen behoefte voelen om in de zomer overal naar toe te gaan als ik zo woonde. In de winterdagen daarentegen denk ik dat het wel fijn is om er eens op uit te kunnen gaan, omdat je dan meer tijd hebt om dingen buitenshuis te ondernemen en er niet zoveel werk te doen is.

Barbara zei

Wat een schattig lief bruin knuffelkalfje!!

Willem zei

Wordt die gefotografeerde koe de volgende uitbreiding van je 'veestapel'? Welk ras is het eigenlijk? Ik ben weliswaar opgegroeid tussen de dieren, maar heb er desondanks erg weinig mee. Zij lijkt qua bouw op zo'n heidekoetje die ik nog ken uit mijn prille kinderjaren en ziet er gezond en tevreden uit. Vooral het feit dat ze haar hoorns nog heeft vind ik leuk. Persoonlijk vind ik onthoornde koeien er dommer dan dom uitzien.
Maar bedenk wel dat dieren, dus ook koeien 24/7 aandacht vragen, maar het komt me voor dat dat voor jou niet iets is waarvan je achterover slaat.