Hondsdagen en Kattendagen.

on woensdag 31 juli 2019


We zitten midden in de Hondsdagen.

De Hondsdagen duren van 20 juli tot 20 augustus. Ze worden zo genoemd, omdat het sterrenbeeld 'Grote Hond' dan tegelijk opkomt met de zon. In dat sterrenbeeld staat de heldere ster 'Sirius', de Hondsster, en die is dan dus niet te zien. Vanwege het licht van de zon.

Sirius is het sterrenbeeld náást Orion, dat je vast wél kent. Orion, de jager. Sirius was de hond van Orion, een held uit de Griekse mythologie. Mooi bedacht van die oude Grieken, om ze een sterrenbeeld te geven, vlak naast elkaar. De hond en zijn baas, voor eeuwig samen ....

Maar goed. De Hondsdagen dus. Het is de warmste periode van het jaar, en dat hebben we gemerkt, de afgelopen weken.

Maar, vandaag bij ons .... ein-de-lijk .......

Wat een weldaad die regen! Heerlijk fris ruist het over de tuin. Nu nog steeds een beetje.

En behalve in de Hondsdagen zitten wij natuurlijk óók middenin de Kattendagen! Nee er is géén sterrenbeeld genoemd naar Bekkie, maar wat mij betreft krijgt zij er ook een! Want WAT een lief en toegewijd moedertje is zij!

Tropisch warm of niet, ze ligt gewoon rustig middenin de broei-warme knoedel katjes, en buigt zichzelf steeds zó dat alle kleintjes bij hun favoriete plekje kunnen.

Het is geven geven geven.

Nu staat hun doos náást de wasmachine. En Bekkie kan overal tegen, raakt nóóit van slag ... behalve ... afgelopen maandag, toen ik ging wassen. Want als echte buiten-kat kan zij niet tegen apparaten. En die wasmachine, dat was een soort monster voor haar! Doodeng!

Ze sleepte alle kittens één voor één weg, naar de bloedhete zolder .....


Och och wat een gedoe was dat.

Ik ben maar gestopt met wassen. Heb het hele spul weer omlaag gehaald. Eerst in de woonkamer. Toen ging ze wéér slepen. Toen maar weer gewoon naast de wasmachine.

En daar liggen ze nu nog steeds. Af en toe, als Bekkie even op muizenjacht gaat, draai ik snel een wasje.

Brit is ook vaak te vinden in de kraamkamer. Om te waken. Maar ook ............. óók omdat er vaak lekkere hapjes voor de kraamvrouw op het tafeltje staan. Brit kijkt dan even  mee, of de kraamvrouw het wel lust. Zo niet, dan ruimt zij dat netjes op.

Normaal krijgt poes alleen brokken, water, en soms wat vlees of vis. En héél veel muizen natuurlijk. Maar nu wordt ze verwend! Zo kookte ik vandaag een groot stuk vis, maar dat was voor vier personen!

Eerst wat voor poes, in een bakje, met kookvocht. Toen een kruimeltje voor Brit, met flink kookvocht. Nou dat was in één tel op.

En in de rest van het kookvocht kookte ik voor onszelf de groenten gaar, met spaghetti. En met dillezaad.

Afgieten, en de rest van de vis er overheen, en wat zalmsnippers. En wat bouillonpasta.

Je zou dus kunnen zeggen dat we allemaal kattenvoer aten vanavond. 😊 Want zo gaat dat, tijdens de Kattendagen.
Foto's nemen lukt niet best. Die hoek van de katten is vrij donker.

Misschien kun je het op een film beter zien. Je ziet dat de oogjes al een beetje opengaan. Verder is het nog gewoon, eten, en gewassen worden, en slapen.

(ik hoop dat hij het doet)
(kijk anders hier https://www.youtube.com/watch?v=KKup9Z079mQ&feature=youtu.be )
🐾🐾🐾🐾🐾


4 reacties:

Lies zei

Toch een regendansje gedanst, Clarien !?
Bekkie leert het van haar baasjes..., minstens zo toegewijd...
(Filmpje is te zien op je blog).
Lie(f)s.

Willem zei

Geluksvogel. Het heeft in Punthorst geregend. vanmiddag was ik even op de fiets naar een winkel en verbeeldde me dat ik een enkel spettertje voelde. bij thuiskomst bleek dat het inderdaad een beetje, met de nadruk op het verkleinwoord, geregend had. maar voor zover ik mijn klassiekers ken, was het nog niet voldoende om aan het schuilcriterium van de voormalige DUW (Dienst Uitvoering Werken) te kunnen voldoen. De DUW hanteerde als criterium om voor de regen te schuilen 8 druppels per vierkante meter. Waar ik nooit achter gekomen ben is hoe je zo snel kunt zien of er 8 druppels gevallen zijn en in welk tijdsbestek. Het stond niet in het voorschrift of het is mij volkomen ontgaan door de verbazing dat iets dergelijks in een voorschrift vervat was.

Anoniem zei

Er wordt goed gezorgd voor Bekkie en haar kroost en zo zorgt Bekkie op haar beurt ook weer goed voor haar kittens. Leuk om de kleine katjes zo van dichtbij te zien opgroeien. Raken zo ook goed gewend aan de nabijheid van mens en hond. Vind Brit en Bekkie altijd aandoenlijk en lief, ze zijn zo puur. Kon het filmpje bekijken op je blog.

Griemmank zei

Geweldig filmpje!