Gelukt. Welterusten!

on dinsdag 16 juli 2019



De Drentse Fietsvierdaagse. Misschien doe je er aan mee?

Wij niet. Dat wil zeggen ..... vandaag w茅l, een beetje. De organisatie van de Fietsvierdaagse had aan onze vereniging gevraagd of wij een rustpunt wilden organiseren, speciaal voor de kinderen. De kinderen hebben een aparte route, die dan langs ons 'boshuis' zou komen, waar onze vereniging een leuke activiteit zou aanbieden.

Een paar uurtjes. Een paar honderd kinderen, met hun begeleiders.

Dat was het plan.馃槉馃槉





Liek logeert hier toevallig, en gewapend met een grote mand met stoepkrijt en gekleurd papier en bloemenzaden en koekjes en limonade, togen wij naar het boshuis. De eerste kinderen zouden vanaf 10.30 langs komen.

En er was m茅茅r hulp. Want Klaasje kwam ook helpen, en ze had haar kinderen (met een paar flinke handen eraan!) meegenomen, dus we stonden er met ons clubje helemaal klaar voor.

Haha. Alleen.

Er was een misverstandje .....





In plaats van alleen de kinderen, kwam de h茅le Fietsvierdaagse langs!! Honderden en honderden mensen. De eersten kwamen al v贸贸r tienen. Ze zaten al in een rij te wachten toen we aankwamen.

En iedereen wilde een stempel hebben natuurlijk. Stempel? Wij hadden helemaal geen stempel. Maar wilt u dan een beker limonade? Of een biscuitje?馃槉

Fietsers zijn gelukkig aardige mensen. En flexibel. Dus ze gingen keurig in de rij staan, terwijl wij van lieverlee maar een krabbel op 谩l die stempelkaarten zetten. En ..... met de kinderen die natuurlijk 贸贸k kwamen, in plukjes, hebben we steeds maar envelopjes zitten vouwen, want we hadden nu ineens wel een enorm groot publiek om die bloemenzaden aan uit te delen.






Het was echt een tsunami. Een leuke dan! Gelukkig kwamen Jan en Evert ook allebei nog een tijdje helpen. Na de lunch, toen we dachten, nu zal het wel wat rustiger worden, toen werd het pas 茅cht druk. Daar zie je geen foto's van daar hadden we toen geen tijd meer voor.

We hebben half Drente op visite gehad.

En het goeie nieuws .... 谩l die mensen hebben beloofd de zaden op een mooie plek in te zaaien. In hun tuin of in een berm of in een pot. Nou, stel dat een kwart zich daaraan houdt, dan zijn dat nog steeds een dikke honderd.

Honderd kleine natuurplekken erbij, waar mooie bloemen komen, voor de bijen en andere insecten, en voor vogels, dat is mooi meegenomen! 馃尭馃悵馃尯馃崁馃悶馃尲





Hierboven, dat was erg grappig. Drie studenten die wel een uur hebben geholpen. Nog n贸贸it een envelopje gevouwen natuurlijk maar het ging als een tierelier, en ze hadden er lol in ook nog!

Opeens was het gekleurd papier op. Toen zijn ze maar de kleurplaten gaan vouwen. Haha. Vindingrijk.





En toen was het zaad op, en het papier, en de andere presentjes. En oja 贸贸k het wc papier was schoon op. En wijzelf, wij waren om half vier 贸贸k schoon op. We hebben toen heel resoluut de deur dichtgedaan.

Wat moeilijk was, want de stroom fietsers hield nog niet op. En dan moet er iemand toch nog h茅茅l nodig naar het toilet. Of 茅cht de elektrische fiets opladen. En dan wacht je nog maar weer even.

Wat een dag was het. Zoiets verzin je niet. Maar gezellig was het ook!

De restanten papier hebben we geteld. Uit nieuwsgierigheid, hoeveel zakjes er zijn gemaakt. Het waren meer dan 400.

Er wordt heel wat gefietst in Nederland!






Vanavond zaten we bij te komen, met een kop koffie, bij het kippenhok. Het is altijd een mooi moment om te zien, hoe zo'n koppel kippen op stok gaat. Op stok in het hok, of in de boom.

Het is een heel gedoe voor ieder zijn plaats vindt.

Hier zie je ma kip en haar kuiken, die samen in de boom slapen. Kuiken heeft nog wat moeite met het omhoog fladderen, van tak naar tak.






Gelukt. 馃槄 Welterusten!


6 reacties:

Lies zei

Wat een z脿lig rustpunt oor die passanten, Clarien ! Jullie zijn te bewonderen !
En..., met de kippen op stok... !?
Lie(f)s.

Lies zei

@v-tje vergeten... 'voor' !
Slaap wel !
Lie(f)s.

Willem zei

De Drentse rijwielvierdaagse; samen met zoonlief heb ik in de jaren '90 er ook aan meegedaan. Vijf of zes keer, het precieze aantal weet ik niet meer. Toen had ik het evenement ook wel 'gezien'. Inderdaad erg gezellig en een leuke sfeer onder de deelnemers en in elke plaats die je passeerde was wel het een en ander georganiseerd. Nou was dat voor zoonlief en mij het minst interessante deel. Het ging ons er vooral om, om een lekker eind te fietsen. Omdat de activiteiten zoals folkloristische markten en braderie毛n niet echt aan ons besteed waren, startten we zo laat mogelijk; zo rond 10 uur en waren meestal rond 2 uur weer binnen.
Wat mij wel verbaast is dat het bij jullie niet echt bekend was dat jullie een offici毛le stempoelpost waren. Mijn (belegen) ervaring is dat het altijd vrij strak georganiseerd was en daar horen dit soort misverstanden niet bij.
Jonge uilen die wel het nest verlaten hebben, maar nog niet vliegklaar zijn, worden takkelingen genoemd, maar hoe noem je nou kippen die 's nachts 'op tak' gaan. Zijn dat ook takkelingen? Nou ja, er zijn zaken die dringender zijn, maar gooi het toch maar even in de groep.

Anoniem zei

Respect; dat jullie meer dan 400 fietsers zo nuttig en fijn kunnen bezighouden. Jammer dat ik niet meefietste. Goed bezig zaden delen! Hopenlijk gaan ze gezaaid worden en brengt het anderen op een idee.

tientonnerelf zei

Wat een leuke actie !!!!!

Wieneke zei

Geweldig zoals jullie het opgevangen hebben. Ik ben het met Willem eens, als hij zegt dat het altijd een zeer strak geregisseerd evenement was. Het verbaasde mij ook dat jullie geen stempel hadden en eigenlijk helemaal niet voorbereid waren op wat er allemaal ging gebeuren. Dit evenement doen ze al zo ontzettend lang en er komen volgens mij steeds meer fietsers bij. Toen wij in Ruinen woonden kwam de Fietsvierdaagse altijd langs op een van de dagen. Er werd dan op de Brink een oude ambachtenmarktje georganiseerd en men kon er eten en drinken proeven. Heel erg gezellig allemaal. Een keer was het werkelijk verschrikkelijk slecht weer. Het goot en het was gewoon koud. We hadden medelijden met iedereen. Maar niemand klaagde en niemand deed chagrijnig. Geweldig volk, dat fietsvolk.