Ga je naar de ENE .....

on zaterdag 13 juli 2019



Ga je naar de ENE dochter, dan óók naar de andere natuurlijk.

Bij Lien in Amsterdam was ik al geweest, en vorige week bij Poek in Utrecht. Ja de dames wonen niet verkeerd. Geweldig leuk al die stedentripjes.

En vandaag ging de reis naar Liek, in Groningen. Ooit studeerden de dames hier alle drie, nu alleen zij nog. Naast de studie werkt ze bij een knus koffietentje aan de Oude Kijk in't Jatstraat.





Dus dat was heel gezellig.

We namen de gelegenheid meteen te baat om met de familie bij te praten. Op verjaardagen enzo komt het daar niet zo van, maar hier bij Liek aan een kop koffie en een broodje, was daar alle tijd voor.

Het gesprek kwam op het werk van Marjan. Zij is voorzitter van Quiet Groningen. Wat ooit begon als klein project, dat als doel had om de armoede in Groningen aan te pakken, en mensen uit een isolement te halen, is nu een stevig bedrijf geworden!

Met een serieus jaarverslag om trots op te wezen!





Quiet zoekt allerlei sponsoren, bedrijven en particulieren, die mensen in een armoedesituatie wel iets gunnen. Die wel iets gratis willen weggeven.

Het aanbod van al die kappers, eettentjes, fietsenzaken, bakkers, vakantieparken, tandartsen, advocaten, enz enz, maar ook grote bedrijven die spullen en diensten aanbieden, wordt eerlijk verdeeld over de members. 

Hieronder rechts zie je bijvoorbeeld onze eigen nicht Janneke, met haar man Roelof, van Fietscentrum Bus, die gratis reparaties aanbieden.

Schatten zijn het! 😊






En zo zijn er dus véél meer schatten in de stad Groningen.

Het bijzondere is dat iedereen er blij van wordt. De members natuurlijk, die in die armoede zitten, en nu ineens iets krijgen. maar die óók iets kunnen teruggeven, door te komen helpen. Wat de eigenwaarde weer versterkt.

En ook de gevers worden er heel blij van. 

Héél veel mensen willen graag iets doen voor een ander, of iets weggeven, maar weten niet goed hoe en aan wie. Je kunt dan terecht bij Quiet. Die zoeken de match voor je. Niet alleen in Groningen natuurlijk, ze zitten in veel meer steden.

Kijk, een gulle gift, door studenten verzameld.






Tegenover het koffietentje zit De Harmonie, een universiteitsgebouw met prachtige gevels, en een voorplein. En daar op dat plein  .... is een piepklein marktje.

Leuk. Even kijken!






Goh leuk. Allemaal boeren en ambachten uit de streek. Alles vers. En meest duurzaam ook nog.

De produkten zijn zelf gefabriekt, en het ziet er allemaal zo lekker uit. Voor je't weet schuiven de brownies en blondies je tas in!







Ik kon de zoetigheid wel laten staan, maar ging overstag voor droge worsten en geitenkaasjes. 

Overal krijg je de namen van de bedrijven erbij, die je dan later als je in de buurt bent een keer kunt opzoeken natuurlijk.




 











Erg leuk die Ommelander Boerenmarkt!

De binnenstad is vergeven van de fietsen. Auto's rijden hier amper want met de auto door Groningen binnenstad is echt een crime. Lopen en fietsen is leuker, en alles is toch heel dicht bij elkaar.

Tot slot ... 





.... gingen we nog kijken bij het nieuwe pand van Quiet.

Kijk, dit pand hieronder, voor de één is het een doodgewoon gebouwtje, maar voor Quiet is het een spannend avontuur. Want hier moet het allemaal gaan gebeuren.

Inloop, workshops, teammeetings.





Een warme en hartelijke plek moet het worden, waar je iets kan komen halen of brengen. Al naar gelang je situatie.

Maar eerst moet er nog héél veel gebeuren en worden opgeknapt. Door al die vrijwilligers. We gaan het volgen! 😊

Fijn weekend!




4 reacties:

Lies zei

Gezellig in Groningen, Clarien !
'Quiet' -> mooi !
Boerenstreekmarkt -> zéér verleidelijk...
Lie(f)s.

Griemmank zei

Leuk, ik ga beslist een keertje kijken bij die Ommelander markt.

Kreeg al een tijdje geleden van een enthousiasteling het adres van een bijzondere pluktuin in Wapse en nu zie ik toevallig ook een videootje over deze tuin waar je zelf bessen en bloemen kunt plukken. Iets voor jou?

https://www.lc.nl/extra/Hermus-proeft-het-Noorden-bessen-plukken-bij-kwekerij-Zeldenrust-in-Wapse-24645563.html

Jan Wilde een Tuin zei

Hoe laat was je op de markt, wij waren daar ook om 13.30 uur.
En jij ?

Gr Jan(Wilde een Tuin)

Clarien zei

Wat toevallig!! Wij van 2 tot 3, zoiets. Maar hebben eerst rondgekeken op dat plein erachter.