Sergeant Brit.

on vrijdag 16 november 2018






Vanochtend. Wachten. Op het bestelbusje van Postnl. Want ... er zou een pakket komen. Niet voor de eerste keer, nee, het pakket is hier al twéé keer geweest! Maar beide keren kon Postnl mij niet vinden, terwijl ik gewoon in de tuin was.

Er hing zelfs een briefje op de deur. Leg het pakket maar in de kapschuur. Maar nee.

Dus ... daar zat ik, spiedend uit het raam naar het busje. En ja hoor, daar kwam de auto aan mét mijn pakket! Ik snel rennen naar buiten .... en wat denk je? Toen ik buiten kwam was Postnl alweer doorgereden. Alleen een briefje zat er in de brievenbus. 'U was niet thuis.'

U was niet thuis!!

En ik zat gewoon in de kamer!!! Voor het raam! Er werd niet aangebeld, niks. Daar ging mijn pakket weer, de wijde wereld in, voor de derde keer! Nu moet ik het ophalen in Nieuwleusen. Morgen. Pfff wat een gedoe.

Terwijl ik naar buiten rende, alle deuren openlatend, sneakte Brit snel naar binnen en deed of ze diep sliep toen ik weer binnenkwam, een halve minuut later. Slim hoor. Een slapende hond moet je namelijk niet wakker maken! 😊






Haha maar zo'n hond he, die kan dat dan niet volhouden. Doen alsof. Als je dichtbij komt gaan de ogen tóch open. Is er iets?

Nee hoor. Maar we gaan naar buiten. Jij ook!

Wat een prachtige dag hadden we. Ik begon vol goede moed weer aan de weekklus, het weiland bemesten. Met de grote kruiwagen. Alleen was de band ineens leeg. Ja, en nu heeft Paul zo'n hele goeie fietspomp, voor zijn sportfietsen. En die dacht ik wel even te kunnen gebruiken voor die band. Dat pompt lekker snel, met zo'n ding.

Helaas, iets té snel!






Kijk nou joh ... de hele buitenband naar z'n mallemoer. Gewoon opengebarsten, en de binnenband puilt eruit. Eigen schuld. Hij is veel te hard opgepompt. 

Nou dat is dan misser nummer twéé van vandaag. Ik heb meteen een nieuwe gehaald, want die lekke kruiwagens daar wordt je snel zat van. Het gebeurd altijd als er veel te doen is.

Deze band kan nooit lek. Hij is ook bijna net zo duur als een kleine kruiwagen. Maar goed. Twintig jaar géén band meer hoeven oppompen. Ook iets waard.





En dan, eindelijk aan het werk.

De eerste helft van het weiland is klaar, nu de tweede helft. dan moet ik door het hek en daar staan de geiten. Die wil ik graag daar achter houden, maar ze staan te dringen om te ontsnappen.

Haha wat komisch weer, al die geiten aan de ene kant, en ik aan de andere. Hoe lossen we dat nou weer op? Maar kijk, daar is Brit.

Sergeant Brit.







Ze snapt meteen wat de bedoeling is. Dat die geiten wég moeten van dat hek!

Dat is echt iets voor een hond. Een kudde bij elkaar houden. Daar hebben ze een instinct voor. En de brutale geiten .... luisteren naar haar. In een opeengepakt kluitje rennen ze weg van het hek. Brit eromheen blaffend. Geweldig!

Elke keer als ik door het hek moet met een volle kar komt Brit in actie. Geen enkele keer ontsnappen de geiten. Petje af voor Brit!

Of eigenlijk ... pet op!


 


Yo. Niks te danken. My pleasure

👌👌👌👌👌👌👌




Och en verder ... net als gisteren ... kleine dingen. Opruimen. Zorgen dat we 'nachtvorst-bestendig' zijn. Beetje bladeren vegen, en dingen opstapelen. Zoals hout. 







Buiten staat nog een houten bak met daarin wat van de maisstengels. Die had ik bewaard. Omdat iemand zei dat je die kan verhakselen tot koeienvoer.

Onze hakselaar was kapot. Het is een elektrische, en hij kan niet zoveel aan. Takken tot maximaal 4 centimeter hakselt hij. Hij was heel handig in Bussum, maar hier op de boerderij hebben we er niet zoveel aan ... tenzij .... voor die mais misschien?

Firma Bisschop hier uit het dorp kreeg hem weer aan de praat. Okee .... lust je ook maisstengels?







Nou het gaat maar nét. Het wordt niet erg fijn verhakseld, omdat die stengels en bladeren nog niet droog genoeg zijn misschien?

Ik neem het spul mee naar de koeien. Die krijgen vanaf vandaag weer een iets groter rantsoen. Ik sprak overbuurman, een 'echte' koeienboer, en die vond dat ik ze wel wat meer kon geven. Er is nog steeds genoeg gras op het weiland waar ze staan, maar de kwaliteit wordt minder.

Wat ze zoal erbij krijgen? Nou, ten eerste veel aandacht natuurlijk! Enne, verder .....






..... krijgen ze nu met z'n tweetjes zo'n acht kilo hooi per dag, en een halve kruiwagen vol klein gehakte groenten. Zoals suikerbiet, wortelen met loof, bieten met loof, doorgeschoten preien en kolen, pompoenen, overrijp fruit, en dus dat gehakselde mais.

En dan nog zo'n twee kilo brokken.

Ik hoop dat het genoeg is. Tevéél is het in elk geval niet. Ze eten alles op tot de laatste kruimel. Alleen wat hooi blijft liggen, maar dat is de volgende dag ook op.





Gelukkig dat buurman meekijkt!

👀🐄🐄

11 reacties:

Willem zei

Ja, je hoort het wel vaker dat de pakjesbezorgers in het buitengebied zich er wel erg gemakkelijk van af maken. Zoals je het beschrijft had hij het briefje al tevoren ingevuld, ik begrijp tenminste niet hoe hij anders zo snel weer weg kon zijn. Het enige wat je kunt doen is een klacht indienen, maar dat is, naar ik gehoord heb, ook een hele rompslomp. Dus hem de volgende keer achter de voordeur opwachten, al lijkt me dat ook vrij bezopen toe.
Wat ik me bij die gedroogde maisstengels afvraag is of er nog enige voedingswaarde in aanwezig is. Gevoelsmatig zeg ik dat het op zijn gunstigst nog dienst kan doen als ruwvoer en dat stro voeren hetzelfde effect zal hebben. Mais wordt inderdaad gehakseld, maar dat gebeurt al direct na het maaien en gaat dan ook meteen 'de bult' in. Maar uit de gedroogde maisstengels is niet alleen alle vocht verdwenen, maar ook alle merg.
Buiten dat, die koeien lijken me niet echt om te komen van honger, zo zien ze er tenminste niet uit en als ik het goed begrepen hebt heb je ze niet voor de melk, maar vooral als mestleverancier. Melkkoeien vragen, om 'op peil' te blijven, een veel uitgebalanceerder voedselpakket dan niet-melkkoeien.
Zo even een vraagje tussendoor; is Bella drachtig? Enige tijd geleden maakte je gewag van een bezoek van 'de motorbol', ofwel de inseminator. Als dat inderdaad het geval is, hoelang duurt het dan nog dat het kalf er niet meer bij geduld wordt en maar voor zichzelf zal moeten zorgen. Van huis uit heb ik daar geen enkele ervaring mee, want het kalf werd wel even aan de koe getoond en die likte het ook wel af, of beter, ze likte er even aan, en dan werd het kalf versleept naar het kalverhok.

Anoniem zei

Komisch Clarien, dat avontuur met Brit en ook die kruiwagen-band!! Mensen die je wat moeten brengen of zeggen worden steeds gemakkelijker. Wij (ook buitengebied) hadden pas iemand op het erf; die in de auto bleef zitten en steeds op de claxon drukte. Ik dacht dat het één van de kinderen was die lollig deed. Maar het was zeker de bedoeling geweest dat ik naar die meneer toe had moeten komen.. Nou ja zeg, jij moet weer de hort op om je pakket! Wat doe je met het afgevallen blad? op de composthoop? Groet, L

Daphne zei

Prachtig verhaal weer!!
Ik zit hier te genieten en te lachen.
Wij hebben sinds 10 weken een pup in huis, die niet op de bank mag.
Afgelopen week lag ze binnen 2 seconde, echt waar, 2 SECONDE, op de bank en heel diep te slapen. Ze hield haar oogjes zo stijf dicht, whahahaaa.
Maar ik ben natuurlijk niet gek, 2 SECONDE, dat kan nooit......toch?!
Dat zei ik dus ook en je zag haar denken "dicht houden, dicht houden" totdat ik bewoog......toen was ze TE nieuwsgierig of ik erin trapte en weg liep, toen deed ze haar oogjes open, haha.
Betrapt!!

(Bruine labrador, met hele lieve, trouwe, schattige, zielig kijkende, licht bruine, prachtige oogjes.)


Anoniem zei

Om te gillen, die Brit. Goed van haar en jullie samenwerking.

Wat de post betreft, je moet echt een klacht indienen. Ik weet niet of je een twitteraccount hebt, maar mijn ervaring is dat ze daar een iets directe manier van reageren op klachten hebben dan als je een klacht via hun site indient. Overigens heb ik beiden (site en twitter) gedaan en beiden manieren werden goed opgepakt, maar via twitter heb je sneller antwoord en kunnen ze ook direct controleren wie de bezorger was/is. Want bij mij hadden ze direct contact opgenomen met de postagentschap (hier lag de fout en hun klantonvriendelijkheid), dit na aanleiding van mijn klacht (even in het kort gezegd). Ik heb het nu over post.nnl, maar de andere koerierdiensten/bezorgers zou je trouwens ook kunnen ‘afschieten’ wegens dit soort missers.
Misschien een idee om een of ander kastje te maken en vlak bij de ingang/weg te plaatsen, met een deurtje en kijken of je iets kunt afspreken met de pakjesdienst(en) dat ze in het vervolg het pakketje in dat kastje kunnen leggen.

Wieneke zei

Die Brit.... zij is toch een absolute topper, hoor !

Moest erg lachen om die militaire toestanden. Na het lezen van de idiote actie van de pakketbezorger ben ik weer extra blij met onze trouwe Jan, die als we er niet zijn, de pakketjes zorgzaam in de schuur legt. Van mij mag hij het best voor de voordeur zetten, maar 'neenee, mevrouw, als het gaat regenen, dan ligt het lekker droog'. Ook een absolute topper, dus ;-)

Een band die je 20 jaar niet hoeft op te pompen. Ik wist niet dat het bestaat, maar ik zal het in de oren knopen.

Lies zei

Pfff..., twee keer pech, Clarien..., wel komisch zoals je 't beschrijft.
Brit -> die is goud waard !
Honger lijden -> moet niemand bij jou !
Lie(f)s.

Marc Dufraing zei

Ik zou ook bellen of mailen met de post ivm je pakje. Nu moet jezelf gaan naar een andere locatie terwijl de bezorger zijn/haar werk niet goed doet. Ik weet ook wel dat ze weinig tijd krijgen per pakje dat ze moeten bezorgen maar dit is er toch wel over ....

Margriet zei

Misschien een briefje op de brievenbus plakken de dag dat je een pakketje verwacht met de tekst: ik ben thuis, graag aanbellen

M.A.C. zei

Prachtige foto's weer
En wat een slimmerik is Brit
En de pakjes bezorger zal waarschijnlijk rond oud en nieuwjaar wel uitstappen bellen en wachten (Tip)
Fijn weekend

Robotmaaier zei

Mooie foto's hoor. Lees je berichten altijd met veel plezier.

Jan Wilde een Tuin zei

De post, ja, hier gaat het ook vaak verkeerd.
Wat kan je er aan doen ?

Gr Jan(Wilde een Tuin)