Mystieke november.

on dinsdag 20 november 2018













Het is de meest mystieke maand die we hebben. November.

Heel bijzonder .... als het dan koud wordt, en nat, en winderig, dan is het buiten ineens mysterieus. Er is haast geen kip op straat. Wolkenflarden vliegen voorbij. Het is grauw en mistig en schemerig.

Alsof de natuur zegt .... blijf maar lekker binnen bij de warme kachel.





Wij deden dat ook. Vanochtend. Binnen blijven, bij de kachel. Door de vergadering gisteravond had ik nogal wat administratief werk te doen.

Bellen. Mailen. Schrijven. Nog meer bellen.

Maar na de lunch was dat allemaal af en er moest buiten ook echt nog een en ander gedaan worden. Dus ....... op zolder .... op zoek naar die éne doos .... met al die wollen spullen .....




En dik ingepakt hebben we vanmiddag nog drie uur op het weiland gewerkt. Brit en ik. Het was koud en het waaide hard. Maar dat heeft wel iets. Kou is niet erg. Daar kan je je op kleden. Nat worden is iets anders. Maar het bleef droog vanmiddag.





Ik denk dat je er van moet houden. Er zijn maar weinig mensen die van november houden. We zijn maar met een klein clubje ... de november fans.

Ik had de volle maan willen laten zien vanavond, maar hier in Punthorst is het bewolkt. Jammer. De volle maan in november is mooier dan in alle andere maanden.

Vind ik. 😊


🌖🌖🌖🌖🌖🌖🌖




Dan maar ..... Beethovens volle maan. Ook mooi. Voor alle november liefhebbers, alle volle maan liefhebbers, en voor alle anderen.





Ludwig van Beethoven - Sonata Claro de Luna


7 reacties:

Petra1945 zei

Eh... hadden die wollen spullen daar op zolder de motten overleefd?? Dan heb je geluk gehad.

Lies zei

Eigenlijk een log vol poëzie, Clarien...,
dat deeltje werken (wat ook moet) niet meegerekend...
Lie(f)s.

Barbara zei

Oh Clarien, want een geweldig mooie foto's weer. Iedere foto is bijna een film. Prachtig en sfeervol!

Wieneke zei

Mozart: altijd prachtig. Ik hoor ook tot de november fanclub, hoor. Gisteren met Lola een lange wandeling gemaakt in een herfstbos. Geen levende ziel te bekennen, zitten allemaal bij de kachel :-) Je moet je goed aankleden en flink doorstappen, dan is er niks aan de hand.En die lekkere thee als je thuiskomt mmmmmmmm

Willem zei

Heb een paar foto's van je opgeslagen om tzt te kunnen gebruiken voor het rondschrijven aan de leden van de Drentse Vereniging. Heb al eens van je begrepen dat je daar geen problemen mee had. Desondanks zal ik wel aan de bronvermelding doen, anders kunnen de leden nog het misplaatste idee krijgen dat ik een goede fotograaf ben.

Anoniem zei

Ik houd ook zo van november. Van de hele herfst en winter. De kleuren, bruin en grijs in alle tinten.... Een soort verstilling in de natuur waar ik zelf ook helemaal van tot rust kom. Prachtige foto's!

Clarien zei

Ja hoor foto's gebruiken mag. Tenzij er personen herkenbaar opstaan. Dan even vragen. :)

Verstilling, mooie benaming.