Ho ho peerd!

on woensdag 4 maart 2020




Wat het toch is .... de laatste tijd ... het is echt raar. Ik ben zo verstrooid als wat. Steeds maar dingen vergeten. De riem van Brit? Uren hebben we ernaar gezocht. Hij lag in de aanhanger. Geen idee hoe die daar kwam. De autosleutels van Paul? Ik nam ze gisteren per ongeluk mee toen ik naar mijn moeder reed. In mijn jaszak. En Paul maar zoeken. Hij moest naar z'n werk. 

Oeps. 

Gelukkig was er een reserve sleutel.

En van de week heb ik al twéé keer per ongeluk het hekje naar de moestuin open laten staan. Waardoor Bella als een speer de moestuin in rent en alles opeet en vernielt daar.

Hier onder is het al achter de rug, maar ik durfde haast niet in de moestuin te kijken om te zien wat ze nú weer had platgetrapt.






Vooral de graanveldjes, daar was ik bang voor. Die komen zo mooi op en daar heb ik zoveel werk aan gehad. Gelukkig, de 'rode tarwe' (hierboven) daar stond nog een draad omheen. Daar kon ze niet bij.

Maar bij de gerst wel. Daar is ze dwars doorheen gebanjerd.

En het kwam nét zo mooi op.






Wat het is?

Voorjaars verstrooidheid?

In het voorjaar is er altijd zoveel tegelijk. De tuin. De dieren. De vereniging, met veel nieuwe akties. Mantelzorg. Overal jonge aanplant en plantjes en stekken. Dingen in huis die allemaal ook net tegelijk kapot gaan. Buurtzorg. Het weiland.

Terwijl je de éne klus doet denk je alweer na over de volgende. En dan gaan er soms dingen mis.

Gelukkig hoef ik dit jaar niet de hele moestuin van 600 vierkante meter om te spitten. Veel bedden liggen onder een laag karton en compost, en daar hoeft niet gespit. Een aantal andere bedden, waar een groenbemester op staat, moeten wel gekeerd.

Groen wordt zwart.









Het was wel heerlijk om de hele dag buiten te zijn. Géén hagel vandaag. Alleen maar mooie wolken en een stralende zon en overal vrolijk vogel gefluit.

Echt voorjaar al!







Maar ho ho peerd. Niet te snel!

Het hoeft allemaal niet in 1 dag af natuurlijk. 😊






5 reacties:

Lies zei

Heel soms is reageren op je log moeilijk, Clarien…
Zoen,
Lies.

Anoniem zei

Er komt ook veel op je af momenteel. Dan ben je in gedachten bij andere zaken en dan vergeet je dingen, gebeurt mij ook hoor. Gewoon een lijstje maken van zaken die voor jou zelf prioriteit hebben en wat minder belangrijk is schrappen of minderen of uitstellen. Misschien een bord ophangen bij het hek met sluiten erop, dan zie je dat iedere keer. Wat bij mij helpt, is lijstjes maken. Gisteren een keer niet gedaan toen ik boodschappen ging doen, was toen wel een aantal dingen vergeten te kopen. Ik zou ter ontspanning lekker wandelen met Brit en met haar en de katjes en Bella veel knuffelen en spelen, is zo ontspannend.

Clarien zei

Goeie tips! Lijstjes helpen zeker! :)

Daarbij beschouw ik het maar als een 'voorjaarsding'.. Als alles in de natuur weer gaat bruisen slaat mijn hersenpan ook een beetje aan het bruisen ...

Anoniem zei

Hoi Clarien,

Los van dat je veel op je bordje hebt, zou het ook kunnen zijn dat de overgang een rol begint te spelen. Bij de ene vrouw blijft het bij een paar opvliegers, bij een ander hakt het er op alle gebieden in: geheugen, spijsvertering, gewrichten, energie, nachtrust, humeur en nog veel meer. De hormonale veranderingen kunnen je draagkracht behoorlijk ondermijnen, terwijl er qua draaglast in deze periode soms juist veel bijkomt. Veel vrouwen worden hierdoor gedwongen om stappen terug te doen, en zichzelf wat vaker op de eerste plaats te zetten.

Toen het bij mij begon te spelen, was ik heel blij met www.vrouwenovergang.nl. Ik dacht dat ik gek werd, maar het was 'alleen maar' de overgang!

Zorg goed voor jezelf,
groetjes

Marjolein.

Anoniem zei

Ga ook even bij jezelf na of je vitamine D tekort kan hebben. Je komt voldoende buiten maar een deel moet je ook uit je voeding halen! En geniet af en toe even vanalles. Gewoon zitten en om je heen kijken doet wonderen voor je lichaam en geest. Liefs, Yvonne