Een Man Met Een Plan.

on maandag 16 maart 2020





Normaal gesproken gaat de jaarlijkse griep aan onze deur voorbij. Zo niet dit jaar. Dingdong. Daar belde hij aan. De Griep. En nu zijn we allebei verkouden.

Niet echt ziek. Dat nou ook weer niet. Maar ik heb toch meteen vanmorgen maar iedereen en alles afgebeld wat we deze week hadden. En zo strekt een week quarantaine zich voor ons uit.

Gewoon maar aan de maandagse taken beginnen. Ik de mijne en Paul de zijne. Doordat de wekelijkse koffie met overbuurvrouw natuurlijk niet doorging was ik vrij snel klaar met huis en was. Alles kon lekker buiten drogen. 







Ik laat hem wéér even zien hoor. De schoonmaaktruuk-met-as. Een prop kranten, bakje water, en wat witte as, en je kachel is in een wip schoon.

Dat kon ik niet zeggen van de frutsels die ik van 't weekend maakte. Het zijn make-up remover pads,  gemaakt van de mouw van mijn oude pyama. Het is lekker zacht flanel, drie keer dubbel gevouwen, en daar rondjes van geknipt en rondom gezigzagd.




Maar zoals je ziet zijn ze niet brandschoon geworden. En dat komt dan weer door mijn wasmiddel, wat ook zelfgemaakt is, van half soda en half geraspte zeep. En dus géén bleekmiddel. Dan gaat mascara er niet helemaal uit, dus.

Goed dat weten we dan ook weer. Het maakt natuurlijk niks uit. Niemand die die dingen ooit ziet. Nou ja, alleen jullie maar. 😊 

Ook lag daar bij de naaimachien nog mijn half af gemaakte mondkapje. Ik ben er nog steeds niet verder mee. De maten kloppen niet. Het is ook niet echt een werkje voor een drukke zonnige maandag. Het is méér iets voor  een  regenachtige woensdag.






En dan weer áchter die naaimachine, op de vensterbank, staan jonge plantjes.

Eigenlijk staan overal in huis jonge plantjes. En ze roepen allemaal .... dorst ... dorst .... alle stuk of tweehonderd. Je zou er bijna van gaan dromen.





En niet alleen in huis staan ze, maar ook de kas staat er vol mee. Als ik binnenkom meteen een druk gekwebbel ... en gesnater. Allemaal willen ze tegelijk aandacht. Man je bent er druk mee hoor, als tuinder, met al die kwekelingen.

Tussen de potjes is nog nét genoeg ruimte voor mijn koffie. Gelukkig maar, want je zou maar zonder koffie zitten!





Goed, ik deed dus mijn dingen. Plantjes en dieren verzorgen, poetsen, wassen draaien, alles binnen weer leuk en gezellig en netjes maken.

En Paul .... die was vanmorgen, op deze eerste dag van de quarantaine week, naar buiten gegaan, met een ernstig gezicht, als Een Man Met Een Plan. Zo'n man, die vraagt waar mijn oude regenpak ligt, en die dan met een groot gevaarte aan het sjouwen gaat, en met snoeren en met slangen.

Je moet soms wel een beetje oppassen, voor Een Man Met Een Plan.










Hahaha hij had de smaak zeker te pakken, van dat hogedrukspuiten. Dus nu maar even helemaal om het huis heen. Daar gáán mijn ramen!

Nou waren die ook helemaal niet schoon, dus dat viel weer mee.

En de stoep rondom .... is weer schitterend schoon!!

♢♢♢♢♢


Voor lunch aten wij bietensoep met makreel. Hoe kóm je erop, vraag je misschien? Ja, die twee, bieten en makreel, die lagen toevallig naast elkaar in de koelkast. Dus ik dacht, waarom niet bij elkaar? En het smaakte echt goed! Ik kan het aanbevelen!





Pfffff het was nog best een redelijke maandag, zo al met al, maar we gaan er allebei wel vroeg in vanavond.

Met de katten op stok!

Of moet je zeggen ... in de doos! 😊


9 reacties:

Anoniem zei

Beterschap, hopelijk geen coronavirus.

Hilde zei

Beterschap!! Fijn dat jullie alsnog van het schitterende weer konden genieten.

Anoniem zei

Tegelijk met de kippen de boom in.
Het beste.

Groeten
Loes

Petra1945 zei

Nou... hopelijk WEL coronavirus, lijkt me. Want dan ben je verder immuun en dat is de bedoeling immers.

Anoniem zei

De katjes foto,s zijn leuk, kleine knuffels. Jullie wonen in een landelijke omgeving met schone lucht en eten en leven heel gezond, dat doet ook veel voor de gezondheid. In mijn woonplaats is een mega AZC met meer dan 1100 bewoners, zeer dicht op elkaar levend. Daar maak ik mij zorgen over, men kan elkaar zo gemakkelijk besmetten. Ook denk ik aan de dak en thuislozen, hoe moeilijk moet deze tijd voor hun zijn. Ik ben stil en tel mijn zegeningen.

Anoniem zei

Kan mij voorstellen dat jullie je ook zorgen maken over de kinderen maar die zijn jong en gezond, dan kan het lichaam het virus beter aan en jullie(schoon)ouders wonen in gebieden waar het virus nog beheersbaar is itt Brabant en Limburg. Hopelijk knappen jullie weer snel op.

Unknown zei

Het leven is goed in het Brabantse land, nog geen virus tegengekomen. Al hoop ik daar wel een beetje op ivm de immuniteit. Mondkapjes maak ik al jaren zelf, dochter is gevoelig voor geuren. Patronen op internet.

Clarien zei

Ja nu alle tijd dus ... voor dat mondkapje. Hoewel ik nu gewoon snel een theedoek voor m'n gezicht trek als hier ineens iemand in de kamer staat wat nog wel eens gebeurd. Niet dat dat helpt tegen het virus, maar ze deinzen wel onmiddellijk terug! :))

Ik heb de verschijnselen van corona, maar in lichte vorm. Hopelijk blijft dat zo. En ben er niet rouwig om, als je het dan toch moet krijgen dan maar meteen. Mensen die nu ziek worden, en weer beter, kunnen dan straks anderen weer helpen zonder risico.

Anoniem zei

Kan me indenken dat mensen terug deinzen... als jullie het nu zouden hebben en in de milde(re) variant, dan kunnen jullie inderdaad straks anderen helpen zonder risico voor gever en ontvanger van hulp Veel beterschap voor jullie beiden. Nu wel even oppassen met de diertjes knuffelen want ik heb gelezen dat je die zou kunnen aansteken met dit virus.