Voor 't laatst naar Kampen, en Bussum kwam ook.

on dinsdag 16 januari 2018
Gisteren nog een stapel rugzakken bij Renske gehaald. Mooi zijn ze, met een bodem en mooi afgewerkte banden.

Zij gebruikt effen stoffen (waar we dozen en dozen vol van hebben) en maakt die mooi met zakken erop van vrolijke printjes. Het is de bedoeling dat we ook door onze voorraden minder mooie stoffen heen komen en dat gaat heel goed op deze manier!

Zelf had ik ook nog wat gemaakt en zo ging het vandaag weer naar Kampen. Voor de laatste keer dit seizoen. Want het einde is in zicht. Ze hoeven nog 'maar' 4000 schoenendozen te controleren.

En daar kwam ook .... Tassenteam Bussum naar toe vandaag! Tenminste een deel ervan.Ik had een zakje bij me met zo'n twintig rugzakken.

De dames uit Bussum hadden een sprintje getrokken afgelopen weken en hadden drie grote tassen bij zich met ...... maar liefst 262 rugzakken!! 

Van de meest mooie stoffen. En echt álles kringloop. Dekbedden enzo.

Zij wilden zelf ook wel eens een dag helpen met die dozen. En zelf rugzakken erin stoppen.

Nou daar gingen we hoor, met z'n vieren. Alsof we het al jaaaaren deden. Het is ook echt heel gezellig werk en Joke was er ook. (natuurlijk die is er altijd) Bij haar heb je na één minuut het gevoel alsof je haar al jaren kent.

En zo stond een groepje vrolijke tassenmaaksters uit Bussum zomaar ergens in een bedrijfshal in Kampen dozen in te pakken en te controleren die naar schoolkinderen gaan in Sri Lanka. 

't Kan verkeeren. 😊Lunch in Punthorst. Uiteraard!

Mijn brood kon in de trommel blijven liggen want Annie had een zelfgebakken roggebrood meegenomen. Lekker dat die was!

Het recept komt morgen.

Nog meer kadootjes over en weer. Betty heeft gisteren óók nog eventjes zestien stippen-tassen gemaakt, die ik nodig heb voor een bijzonder project.

Het was een totale verrassing. Ik wilde ze zelf maken maar schoof het steeds op de lange baan. Tijdgebrek.

En nu liggen ze hier op tafel, kant en klaar en gestreken en al! 😊😊

Wat kan ik mee terug geven? Een voorraad mooie banden van overbuurvrouw. Die wilden ze graag hebben. Want banden maken is veel werk.

En natuurlijk dozen met stoffen, en pompoenen en piepers en uien. Wie hier met een volle achterbak komt gaat ook met een volle weer weg hoor!


Dahag, goeie reis!!

Vanmiddag liep ik met de overburen naar een boerderij, hier vlakbij, verderop langs de Beentjesgraven. Daar hadden we met wat mensen uit de buurt afgesproken.

We willen hier in de buurt de natuur ondersteunen. En elkaar leren kennen, en samenwerken. Er waren vele vele plannen.

 
Eerst maar eens inventariseren in de buurt wie er zoal mee willen doen.

David misschien?


Ja hoor David wil wel meedoen!


2 reacties:

Jeanneke zei

Wat een fantastische resultaten en plannen! Daar wordt iedereen toch (on)gewoon blij van!!?
Liefs,

Jeanneke.

Anoniem zei

Ben het helemaal met Jeanneke eens. Ook leuk dat je steeds meer contacten krijgt in de buurt en dat jullie er samen de schouders onder willen zetten om jullie woon en leefomgeving steeds meer te verbeteren.