Bibberen.

on donderdag 4 januari 2018
Het had wel wat voeten in aarde, voordat het hok er stond.

Waar ik erg blij mee was was de tip hier in de reacties, van Willem, om gaas onderlangs te spannen vóór het zand erop kwam, om te voorkomen dat vossen erin kunnen komen. Dat hebben we dus eerst gedaan.

Toen moest het zand erop gestort. Dat is natuurlijk het handigst als je dat met de trekker kan doen. Een kuub zand.


Maar waar ik al bang voor was, door de hevige regenval van de laatste tijd, en vanwege het feit dat de grond hier vol kuilen zit van de bosjes die we vorig jaar hebben uitgegraven, zakte de trekker er finaal in weg.

Twintig kruiwagens met houtsnippers gingen erop gisteren en vandaag, nou het hielp geen zier. De trekker kwam er amper weer uit, uit die drek. Dus, moest het allemaal met de hand. Al het zand verplaatsen over een pad van de planken, die ik ooit via een bloglezeres kreeg.

Die houten tegels zijn razend handig. We hebben er al 1001 problemen mee opgelost.

En het kippenhok moesten we dus ook daar naar toe tillen. Zo´n kippenhok optillen, daar heb je minstens vier man voor nodig. Gelukkig waren er twee dorpsgenoten die konden helpen.

En gelukkig waren ze ook nog handig, want dat loodzware kippenhok moest een kwart draai maken achter een boom langs. Daar wilde ik hem graag onder hebben. Paul had al gezegd dat dat niet kon ... maar ja ... het was wel mooi de perfecte plek voor dat hok.

Het hok kwam klemvast te zitten. Oeps ...

Ik dacht, ik zeg maar niks. Maar gelukkig, er werd een zaag bijgehaald en een boor. Een plankje er af halen, een stuk van het dak even losmaken ... en duwen.

Ja hoor. Het lukte!!

Het hok staat prachtig mooi onder een boom, achter de schuur, op de ideale kippenplek! Nu nog de kippen verhuizen. De doos met acht bibberende kippen heb ik gewoon maar in het nieuwe hok gezet.

Kunnen ze bijkomen van de verhuizing.


 


Zelf stond ik vanavond ook te bibberen. Want .... voor t eerst weer lesgeven, aan een grote groep van bijna twintig Nieuwleusense dames en heren.

De les ging goed maar zelf kan ik wel weer wat training gebruiken. Al ben je op een boerderij veel bezig, met spitten en sjouwen en duwen en trekken ... Pilates is toch wel weer heel wat anders.

Flexen en strekken ... die lenigheid is een beetje verdwenen. 

Dus niet alleen de klanten moeten aan de bak, ik zelf ook! 😊


1 reacties:

Dufraing Marc zei

Ziet er goed uit dat kippenhok! Heb je er een tekening van, met afmetingen enz... Misschien interessant voor andere lezers/knutselaars/frutselaars van deze blog. Voor mij niet want ik kan in FR geen kippen houden - te dikwijls terug in B/NL voor periodes van aantal weken. Moet je nu 's avonds de kippen op stok zetten of kennen ze dit al?? De trekker is toch weggeraakt want je ziet alleen de sporen nog ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...