Nat maken.

on zaterdag 27 januari 2018
We hebben een kleine buurtschap hier, en van de week werd er via de app gevraagd of we mee wilden doen met een jubileumboog voor een echtpaar uit de buurt, dat 50 jaar getrouwd was.

Nog nooit van gehoord, van zo´n boog.

Donderdagavond met z'n allen bij elkaar, in het donker, overleggen, en die boog versieren. Helaas kon ik zelf niet meedoen want ik moest lesgeven op de sportschool. Maar er waren een paar foto´s. Je kunt zo´n boog zelf maken of er eentje huren, en je versiert hem dan de avond vóór het jubileum, samen met de buurt, en zet hem stilletjes voor de deur van het bruidspaar.


Leuk toch?

De jubilarissen waren erg verrast. Al die vrolijke kleuren 's ochtends voor je deur, daar zou ik ook heel blij van worden. Helaas is ons 25 jarig jubileum al bijna twee jaar geleden, en is er voorlopig niks te vieren.

'Komen jullie de boog zaterdag nat maken?' vroeg het echtpaar aan de buurt. Dat was vandaag. Eerst weer met z'n allen de boog opruimen, en dan allemaal naar binnen voor een glaasje.

Leuk hoor. Allemaal nieuw voor ons westerlingen, maar we passen ons snel aan.

Hoewel, nat maken, dat kenden we al wel. 😊
Ik ga het weekend nat maken. Met een stapel boeken en kranten, lekker voor het vuur.

Tot maandag weer!


4 reacties:

tientonnerelf zei

Gezellig buurtje, dat is heel fijn !

Crafts 'n' Skills zei

Wat een geweldig buurt initiatief! Goh.. zo zouden veel meer mensen moeten doen.. Maar of het in een stads dorp ook zo haalbaar zou zijn? Ik zal er eens mijn gedachten over laten gaan, wie weet.. ;o)

Willem zei

@Crafts 'n' Skills, zoek een woonplek in de Achterhoek of Liemers en je zult met het beschreven fenomeen misschien wel vaker in aanraking komen dan je lief is. Al bedenk ik nu dat, toen ik nog in Arnhem woonde (tot 1973), buurtactiviteiten toen, en nog steeds, regelmatig voorkwamen. Een stad is in wezen weinig meer dan een verzameling dorpen. Weliswaar heten de dorpen dan wijken, maar er is geen wezenlijk verschil. De gemiddelde mens houdt het nu eenmaal graag overzichtelijk

Clarien Cornelisse zei

Mooi gezegd!

en Monique leuk om weer van je te horen!