Schoonmaak dag 3, en ander nieuws.

on woensdag 10 januari 2018
Vanochtend vroeg op het weiland liep Brit weg. Alwéér. Als een haas achter een haas aan. Voor je dan zo´n hond weer te pakken hebt ben je een uur verder.

Daarna kwamen de overbuurtjes een bakkie halen. En toen een paar telefoontjes en het was twaalf uur voordat dag 3 van de schoonmaak op gang kwam. Nou ja haast heeft het niet. Januari is nog lang.

Onze bovenverdieping was aan de beurt. Die is heel simpel. Er zijn twee schuine dakkamers, en een overloop. En er is een soort achterkamertje waar we dozen met spullen bewaren. Omdat er geen zolder is. En ook de zakken met droogbonen hangen daar.

Overal in hoekjes liggen verder nog walnoten. Dat komt door Bekje. Zij speelt hier vaak en klimt dan in de manden met noten, en keilt ze op de grond. Om er vervolgens mee te spelen. Rrrrrrrrrt hoor je dan beneden, als ze als een voetbalprof achter die noten aan rent.

Biljart, daar heeft het ook wel wat van, want ze gebruikt de plinten voor speciale effecten. 😊

Opruimen? Ho maar. Als ze het zat is wandelt mevrouw naar beneden en de noten komen als ik niet oplet in mijn stofzuiger. Zo'n kat he? Ja je kan die noten natuurlijk hoger zetten maar ja, sport is sport. Ook voor dieren goed! ;-)


Behalve die noten is hier niet erg veel rommel. Het is nou eenmaal geen leefruimte dus het wordt alleen maar wat stoffig.

De schilderijen staan stil en nutteloos achter een logeerbed. We kunnen ze niet ophangen want de muren hier in de boerderij zijn te laag. En ze passen hier ook niet. Hier horen kippen, klompen en koeien aan de muren.

Wegdoen? Ach, het zijn voor de kinderen herinneringen aan het huis waar ze zijn opgegroeid. Wie weet willen zij ze later aan de muur hebben.

Dus, afstoffen maar, en weer terug achter het bed.

Geen tuinwerk meer vandaag. We gaan naar het bos. Het Zwarte Dennenbos hier bij Staphorst is prachtig. Vandaag lopen we een andere route en zo komen we langs een stil vennetje. Er is geen enkel geluid te horen. Geen levend wezen te zien, alleen in de verte een koppeltje wilde eenden.

Mooi, mooi.

Behalve enorme ruisende zware dennenbomen zijn er ook heidevelden, met de witte stammetjes van berken, en af en toe ertussen een woudreus. Zoals deze.

Zo'n boom, daar zou je een gedicht over willen schrijven. Wat een machtig wezen!

Brit vindt het minder boeiend. Teefje he.

En later vanmiddag was er weer bezoek, en zijn we kaarten gaan maken.

Ik kwam van alles tegen in die dozen onder anderen een stapel oude kalenders, en het goede voornemen is om méér kaarten te versturen. Die we nu dus gingen maken. Van die kalenders.
Daar moet je natuurlijk geen haast bij hebben, bij zo'n mooi rustig werkje.

Voor mij zou een goeie spreuk zijn .... haste makes waste. 😊😊


Als je misschien van 't voorjaar een mooie kaart in de bus krijgt, en er zit een plekje of vlekje op, dan is dat er dus een van ons!

En vanavond las ik een ge-wel-dig artikel in de krant!! Kijk nou es even, wat ze in Ulft doen!!


Wat zou ik graag zoiets willen opstarten! Gewoon hier. Want het is echt waar, we moeten allemaal veel en veel meer bewegen. Ouderen, maar jongeren ook net zo goed!

En dan vooral buiten. Ook als je beperkingen hebt, of weinig conditie. Dan juist!

Wat ontzettend goed wat ze daar doen in Ulft.


Het zou zo prachtig zijn als dit soort dingen normaal waren, dat je dat zomaar ergens kon opstarten met een groepje en dat mensen in de rij zouden staan. Maar man je krijgt de mensen zo moeilijk in beweging. Er zijn zoveel excuses om niet mee te doen en thuis te blijven ...

Misschien maar es naar Ulft afreizen??? Kijken hoe ze dat voor elkaar kregen?
3 reacties:

philippe vandamme zei

Ik woon ook in een dorp en zie dat de ouderen hier meestal hun boodschappen te voet of met de fiets doen,als het weer meezit,in hun tuin werken en ik kom er ook veel tegen in de plaatselijke Basic Fit.Eigenlijk kan je niet spreken van te weinig beweging hier.In grotere steden waar mensen in duivetillen wonen en hun naaste buur nog niet bij naam kennen is dat een goede zaak,een soort gemeenschap zeg maar.

Jeanneke zei

1000 kilometer per jaar wandelen. Ik deed het vorig jaar en wil het in 2018 weer doen. Elke dag neem ik graag de tijd voor een ommetje van drie kilometer. Een weldaad voor lichaam, geest en ziel.
Zo heerlijk, je fit, fris en vrij voelen worden en zijn.
Volgende maand word ik 63, dus niet echt piep meer, maar wel kiplekker! Mede dankzij de dagelijkse wandeling.

Clarien Cornelisse zei

Geweldig!! Dank voor jullie tips! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...