Fietspad.

on maandag 22 januari 2018


Kijk, zoals deze bloemen ......

...... zo begon ik vandaag aan de dag.

Maandag .... is niet mijn favoriet. Heb je net een lekker rustig weekendje gehad en dan ineens moet er weer van alles. Dat komt omdat ik al het binnenwerk op 1 dag af wil hebben. Alles in één dag gepropt. Aan het begin van zo'n dag voel je je als een slappe hyacint.

Maar ook van de maandag is wel iets te maken hoor. Een pot hete thee doet wonderen. Een gedroogde appelring ging erin. Hoe langer de thee trekt hoe zoeter het wordt.


Ik heb die bloemen maar es opgepept. Een flink stuk van de steel afsnijden en ze rechtop op een kluitje in een bodem vers water gezet. En kijk ze staan weer rechtop.

Ik val je niet lastig met de was en de schoonmaak vandaag. Dat is toch steeds hetzelfde. En er waren zat leuke klusjes tussendoor. Zoals drie keer met brit wandelen. Vandaag steeds hetzelfde rondje om het weiland en Brit vindt het elke keer weer leuk.

En .. de keukenresten op de compost. Komt ook elke maandag terug. Vervolgens gaan daar lagen groencompost overheen, niks bijzonders, gewoon wat maai afval en houtsnippers, maar zo bouw je ook in de winter een mooie hoop op.

Ik zie trouwens nu op de foto pas wat Brit deed. Brit toch!😊  hahaha die hele kop erin!!

We hebben ook heel bijzondere kippen. Ze leggen namelijk nu al eieren. En echt ze krijgen geen spatje kunstlicht! Hoe bestaat het! Nou ja niet allemaal maar elke dag is er één ei en soms twee.

Ze scharrelen veel. Misschien komt het daardoor? Elke dag krijgen ze wat kippenvoer uit een zak, maar ook de héle dag scharrelen scharrelen. Overal zie je die beesten rondlopen. En van mij krijgen ze dan nog een handvol groenvoer. Gewoon, onkruid.

Dat groen dat bevat veel kalk.

Ik wilde even laten zien hoe de kippen elke dag op dat groen aanvallen, maar ze gingen net op stok. Je ziet nog net de twee laatsten het nachthok binnenwandelen. Dag hoor. Welterusten! (kwart over vijf was het)

Mensen zijn blijer met planten om zich heen.

Dat wisten we natuurlijk allang. AH probeert je ermee te verleiden om plantjes te kopen. Nou ik zou het zeker doen als ik zelf nog geen Aloe Vera planten had. Ze staan hier voor 3 euro en dat zijn die planten echt waard!

Mocht je nog wat zoeken voor je vensterbank ga er eentje halen! Het scheelt je een halve medicijnkast.

Nee hoor geen reclame op dit blog maar zoiets vind ik toch wat anders.

En vanavond was er hier in het dorp in het schooltje een bijeenkomt over het nieuwe fietspad wat hier dwars door het dorp komt. Dat is wat hoor, dat fietspad. Er wordt al ruim dertig jaar over gepraat en over gesteggeld maar nu gaat het er echt van komen!

Morgen gaan ze beginnen.

Hierboven zie je het stuk voor ons huis langs.

Nou ja .... vóór ons huis langs ...... het nieuwe fietspad loopt dwars door onze voortuin heen. Een hele lap tuin weg. Maarrrr dat wisten we hoor. Al toen we het huis kochten. En de grond wordt netjes aangekocht door gemeente.

Vanavond veel gehoord, en nu maar afwachten ....
..... hoe dat zal zijn, als er straks ineens horden fietsers bijna bij ons de woonkamer binnen fietsen.

Misschien maar een theehuis beginnen?😊


4 reacties:

Annemarie zei

Ik zie het je zo er even bij doen, dat theehuis. Met eigengemaakte thee (met appelringen) en zelfgebakken lekkers. In de zomer kun je de bezoekers altijd nog aan het schoffelen in de moestuin zetten en ze zo mee laten genieten van het goede leven. Om helemaal zen weer op de fiets te kunnen stappen. Fijne week!

Margriet zei

Als het perse moet dan moet je er maar het beste van maken toch?
Je ziet onderweg op de fiets vaak leuke stopplaatsen met ijs of thee in de tuin, zie ik zomaar gebeuren bij jou.

Marie-Louise zei

Ook wij hebben een fietspad voor ons huis lopen. Wel zo veilig voor de fietsers en ook nog wel gezellig, 's ochtends alle forenzen en scholieren voor je deur langs. Ik maak er gepast misbruik van door op een klein tafeltje 's zomers alles te verkopen wat ik over heb uit de moestuin. Vooral boontjes vinden gretig aftrek en zelfgemaakte jam en het levert een leuk zakcentje op. Dus wel wat meer drukte, maar ook zeker voordelen.

Anoniem zei

Kan misschien ook best gezellig zijn, al die bedrijvigheid langs je huis in de ochtend. Leuk om naar te kijken tijdens het ontbijt. En vind je het toch te dicht bij het huis dan kun je altijd een leuke haag of andere mooi groen blijvende struiken of beuken planten. Dan kijk je mooi in het groen vanuit jullie woonkamer. Denk dat jullie wel altijd goed moeten opletten dat vooral Brit of Bekje niet zo het fietspad op kunnen rennen achter fietsers ed. aan.