Turbulentie.

on dinsdag 2 januari 2018
Als je geen betaalde baan hebt heb je eigenlijk nooit vrij.

Je hebt geen vaste werkuren en werkdagen, geen atv en vakantiedagen. Dus, als je onbetaald werk hebt moet je dat zelf regelen, dat je af en toe een dagje vrij neemt. Van je eigen klussen.  😊

Voor mij is dat de dinsdag. Dat is een afspraakloze dag.

Elke week zet ik bij dinsdag een streep. Vrijhouden.

Het lukt niet altijd maar het geeft wel rust, één zo'n dag in de week.  Het gewone dagelijkse werk, huishouden en boodschappen en dieren verzorgen enzo, gaat natuurlijk wel door. Maar er zijn ook lege uren. Om extra lang in het bos te wandelen met Brit. Of om een muts te haken.

Of een beetje domweg te staren. Boekje lezen.

Pinda's rijgen. haha. In de winkel liggen die kettingen kant en klaar, goedkoper ook nog.Ondertussen, de oesterzwammenkweek en de champignonnenkweek ... hoe gaat het daarmee? Nou dat gaat gewoon door natuurlijk, zolang we maar koffie drinken.

Wat ik nu doe, maar of dat werkt weet ik nog niet zeker, is alle verse koffieprut in een bak in de koelkast bewaren. Als die vol is gaat dat weer in een grote plastic zak. Daar gaat dan wat van de oude prut bij, waar al oesterzwammen op gekweekt zijn er waar die sporen dus in zitten. Dat allemaal goed mengen.

Als die zak dan helemaal vol is gaat hij op een koele plek en prik ik er wat gaatjes in. En dan is het de bedoeling dat daar weer trossen oesterzwammen uit groeien. Uit die gaatjes.

Het moet zo ongeveer op keldertemperatuur bewaard. Dus in de kelder, of in ons geval in de koelcel. Het is wel weer een vak apart, paddenstoelenkweek. Maar wel heel leuk en ook heel lekker.

En je hebt alleen maar afval nodig. Verder niks.

En vanavond, terwijl we aan tafel zitten krijgen we een bericht van zoonlief. Die zit met Merel en schoonouders op Tenerife. Ze vliegen morgen terug.

Morgen.

Zo eindigt een rustige dinsdag met ... turbulentie. Fingers crossed.


3 reacties:

Daphne zei

Wat is dat leuk, die paddenstoelen kweken.....ben benieuwd of het lukt om er regelmatig van te kunnen eten.
En....?? Zijn ze al terug?? Sjonge, wat een storm!

Helena zei

Altijd vrij, nooit vakantie 😉

Anoniem zei

Als je de emmer met oesterzwam draden een weekje laat rusten en dan 2 nachten in de koelkast zet dan kun je nog een oogst krijgen volgens hunnie.... Ik zit nog op de eerste oogst te wachten, spannend om te zien of er iets gaat groeien.
Ingrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...