Eierplant.

on woensdag 31 januari 2018

Wat kweek je nu weer? vroeg Paul.

Ken je die niet? Dat is de eierplant! 😊

Haha grapje natuurlijk. Het is gewoon, dat je vaak handen tekort komt. Vanmorgen haalde ik een paar potjes met aarde, voor die gekregen plantjes van maandag. En ik nam meteen de eieren mee uit het kippenhok. Waar laat je die dan? In je zak? Dacht het niet.

Nee, die leg je natuurlijk zolang even op die potjes.

De eierplant. Hij bestaat trouwens echt! Dat wil zeggen ... de eggplant. En dat is dan gewoon engels voor .... aubergine plant. En heel toevallig komen er ook twee aubergine planten in die potjes.

Afbeeldingsresultaat voor eggplant emojiVoor wie even gerustgesteld wil worden over Bekje en haar nieuwe plek, kijk, hier valt ze niet meer af hoor! Als een koningin ligt ze te kijken. De plek is zelfs zó leuk dat mevrouw nu ook overdag binnen wil zijn.

Nou vooruit dan, omdat het zo regent.

En Brit vindt het ook handig dat ze op ooghoogte ligt. Nu kan ze in't voorbijgaan even naar de kat happen. De kat geeft een pets terug. Dat is spelen hoor.

En omdat er verder weinig te melden is, want vandaag was het een luie dag met veel koek en koffie en laptop, laat ik maar even zien hoe je hier de deur uit gaat 's avonds.

In Bussum deed ik vaak na het eten nog wat boodschappen. Lopend of op de fiets. Dan trok je een jas aan en pakte een tas en reed of liep door verlichte straten naar de winkel.

Hier is dat anders. De wegen zijn 's avonds donker, en als fietser of voetganger ben je amper te zien. Dus, je trekt een reflecterend hes over je jas, en je speld een lampje voorop en nog eentje achterop. Beide in flikkerstand. Verder, een opgeladen zaklamp in je zak. Voor't geval dat. (kuilen enzo)

Zo. Boodschappen doen. Als reflecterende flikkerende teddybeer.
En dat alles voor een pak vaatwasblokjes en een flesje koffiemelk. 😉

(en door het weiland teruggelopen vanavond, alle lampjes uit, en er was alleen het licht van de blauwe volle maan ... prachtig)


2 reacties:

Crafts 'n' Skills zei

Oh geweldig! Zowel de eierplant als je outfit ;o)
Ik merk dat ik flink wat gemist heb in mijn afwezigheid; ik probeer zo goed en kwaad als het gaat weer van alles op te pikken. Ik duik eens terug in je verhalen!

Henriette zei

Toen we nog in amsterdam woonde was er s'avonds altijd licht. Hier is dat anders lang niet overal brandt er straatverlichting en vooral s'avonds is het dan allert zijn op fietser, voetgangers en paard en wagen zonder verlichting.Sommige zijn zo slim om een reflecterend vestje aan te doen of aan op de kar te maken.Inmiddels weten we het en letten we erop maar in het begin schrokken we wel. Maar donker is mooi omdat je dan de sterrenhemel zo goed ziet o.a

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...