Pffft, dag 4.

on donderdag 11 januari 2018
In een pak stofzuigerzakken zit meestal zo´n koolfilter. Maar om de een of andere reden is dat altijd nét de verkeerde maat. Als je het stuk hebt uitgeknipt wat in het filter van je stofzuiger past, hou je een stuk over waar je niks meer mee kan.

Tenzij je gaat knippen en schuiven. Dan kan je uiteindelijk nét twee keer je koolfilter verversen met één zo´n matje. Nou ja eigenlijk is het net te weinig maar het werkt.

Erg omslachtig van Miele ...

Ik ben maar gewoon verder gegaan met dag 4. Want hoe sneller klaar hoe liever. Het zijn allemaal van die kleine bewerkelijke ruimtes die nog moesten.

Badkamer, gang met zes deuren, toilet, bijkeuken, voorraadkast.

En daar staat ook het graan. In juli was er dertig kilo geschoonde rogge. Er was veel meer rogge geoogst, maar dat hebben we weggegeven. Een groot deel van de roggeveldjes van Staphorst en Rouveen hebben komende zomer nakomelingen van Moeskers Moestuin.

Biologische gewassen verspreiden, door zaden weg te geven. 😊


oWe hebben nog genoeg. Nog zo'n vijftien kilo rogge, en ook nog wat haver en tarwe.

Maar volgend jaar hebben we veel meer nodig want ik wil ook de dieren ervan voeren. En die eten nogal wat.

Inmiddels is het huis schoon. Alleen de 200 ramen moeten nog. En de paardenstal. Maar ik wilde iets anders doen.

Want we waren de bollen vergeten afgelopen najaar, en die beginnen nu uit te lopen. Ik weet niet zoveel van bloembollen, maar dacht dat je ze nu nog wel kan poten. Ook al zijn ze al een beetje aan het schimmelen.

Ooit bij Land en Boschzigt had Sijmen een mooie manier om die bollen te planten. Gewoon alles door elkaar, in grote potten. Dat zag er later heel mooi uit.

Hij deed dat in laagjes. Ik kan er geen blog meer van vinden dus het moet maar op de gok.

Een pot vullen tot twintig centimeter onder de rand, dan de narcissenbollen erin, dan een laag aarde van zo vijf centimeter, dan de tulpen, dan weer wat aarde, en dan de krokussen en de anemoontjes en de blauwe druifjes.

Tot slot een laag aarde om af te dekken en dan op het meest zonnige plekje zetten. En dan geduldig wachten ... op die bonte kleuren!
Kleurloze dagen zijn het ....
.... maar ook weer mooi.

3 reacties:

Anoniem zei

nu kleurloze dagen, maar als de bolbloemen opkomen zijn er kleurrijke dagen.
Heb zelf ook bloembollen in laagjes in bakken gezet, z.g. lasagnabeplanting. Onder de bollen, die het laatst bloeien en hoger in een paar lagen steeds de bollen, die eerder bloeien. Heb dit vorig jaar met 2 lagen(tulpen onder en boven narcissen)gedaan. En als laatste bovenop winterviolen. Werd een vrolijke bedoeling. MiekeR

Veronique Van den Bossche zei

Lasagnebeplanting,wat een goed idee!!!

Richelle zei

Ik heb nooit problemen dat het filter er niet inpast. Ik heb een stofzuiger zonder filter en dat is echt ideaal. Nu hoef ik niet meer op te letten na veel stofzuigen of het vol zit of vervangen moet worden.