Hasselt, en nog één blooper.

on vrijdag 30 augustus 2019





'We gaan vandaag op jouw verjaardag niet thuis koffie drinken,' had Paul bedacht, 'maar in Hasselt.'

Dus dat deden we. Al vroeg met de auto reden we over de groene weiden richting het Zwarte Water, waar het stadje Hasselt aan ligt.





Eerst wilde ik naar de VVV om een kaart te halen. Elke stad heeft een stadswandeling, en dan zie je veel meer van zo'n stad.

Paul vond dat maar hm hm. Die kaart. Hij loopt liever gewoon een beetje rond en hoeft niet per se te weten dat in dat-en-dat huis in 1586 iemand werd geboren, die uiteindelijk één van de stichters van New York zou worden. Bijvoorbeeld.

We keken wel even rond in dat oude stadshuis, waar de VVV zat. Mooie raadszaal. En een kaart van de Hanze steden, de handelssteden langs de IJssel. Hasselt is de bovenste.







Maar zonder zo'n kaart zou je toch mooi de Vispoort missen.

Waar Zwolle en Hasselt vroeger met elkaar vochten, bij die poort, want in die tijd was je nog dikke concurrenten van elkaar, als handelssteden. Wat de één aan zilver en goud verdiende, verdiende de ander namelijk niet.

Dus, oorlog!








Paul zag ondertussen een leuk terrasje in de zon, en daar streken we neer.

Het was nog rustig. Vakantietijd is voorbij.





De rest van de dag verliep ook vrij rustig. De kinderen zijn bijna allemaal al eerder geweest omdat ze op vrijdags gewoon moeten werken. Er was alleen nog maar één blooper. En dat was toen de schoonouders nét waren gearriveerd, en we aan de koffie met gebak zaten, dat we ineens hoorden klipklep klipklep en daar paradeerde Bella langs, over het erf.

Ze liep daar gewoon, los!

Verderop stond nog een emmer biks waar we gisteren de ram mee wilden vangen, en daar stak ze pardoes haar snuit in. Toen ging ze aan het hooi staan trekken.

Het éérste wat we in zo'n geval onmiddellijk doen is Brit in huis opsluiten, want anders vang je zo'n beest nooit. En toen met z'n vieren in onze verjaardagskleren en dito schoenen achter Bella aan. Opdrijven, van links naar rechts ging ze.

Maar het lukte hoor. We kregen haar weer achter de hekken. En schoonouders hebben een leuk verhaal om te vertellen, terug in het Gooi.







Nou, slapen hoor.

😊


7 reacties:

Lies zei

GefeLIESiteerd, Clarien, en nog veel gezonde, gelukkig jaren !

Willem zei

Gefeliciteerd met je verjaardagen met het fraaie weer dat je erbij had.
Wat bij mij opkwam tijdens het lezen was of het nou een typisch vrouwelijk trekje is om aan de hand van een kaart of gidsje een stad(je) te doorkruisen. Ikzelf heb er nooit behoefte aan en ga het liefst op de bonnefooi zoiets bekijken. Zie wel wat mijn pad kruist. Maar vrouw Helena zal een dergelijk bezoek voorbereiden tot in detail en weet dan ook precies waar ze wat kan zien en heeft zo nodig ook een lijst paraat waar gegeten of gedronken kan worden. Is dat de controledwang/noodzaak van een huisvrouw? Internet kan een zegen zijn en maak er ook graag gebruik van, maar soms...

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren! Bella wou je dus ook even feliciteren;-) Fijn weekend!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt een gezellige dag gehad. Die Bella, maar hoe kwam ze vrij?
@Willem, nee hoor niet altijd. Mijn man is er een die tot het kleinste detail alles regelt. Bij ons ben ik de flexibele (dwarsligger) en soms ook bewust, want anders wordt het leven te serieus.

Laura zei

Gefeliciteerd !! En die handcreme komt vast goed van pas ;)

Clarien zei

Oh natuurlijk! Bella wou ook taart! Ik had haar even wat moeten brengen natuurlijk. :DD

Ze kwam los omdat het hekje niet aan beide kanten goed was dichtgedaan. Menselijke fout dus. :)

Willem vrouwen kunnen inderdaad aardige controlfreaks zijn ... hahaha ... en mannen dan soms weer op andere vlakken! :P

Adelheid zei

Gefeliciteerd! Wat is Hasselt een leuk plaatsje. Mijn man is net de jouwe... Toch probeert hij wel historisch enthousiasme te veinzen, voor mij :D Ik vind het zelf gewoon veel leuker om meer te weten van de plek waar je bent, dan gaat het veel meer leven. Ik heb niet het idee dat ik een controlfreak ben, ik zou haast zeggen het tegendeel.
Succes met je dierenpark!