Sneak preview.

on vrijdag 31 mei 2019
De meiden zijn er alledrie. Gezellig. Ze komen helpen met het voorbereiden van Eline's 21-diner, morgen. 

Maar er moet ook gestudeerd worden, tussendoor. 

Zo grappig om te zien, we hebben twéé linkshandige dochters. Terwijl Paul en ik allebei rechts zijn. Mijn broer Mark is ook linkshandig. Of liever gezegd, wás. Want vroeger werd dat afgeleerd. Dan moest je tóch met rechts schrijven, ook al was je linkshandig. 

Heel dom, want uiteindelijk kon je dan met geen enkele hand meer netjes schrijven ....🌸🌼🌸🌼🌸

Het is inmiddels bijna juni, en overal barsten de bloemen uit hun knop. Wat een kleuren en geuren overal!

Vorig jaar heb ik uitgebloeide bloemknoppen gezaaid. Overal. Ook langs het hele weiland. Nu bloeien daar wilde margrieten, phacelia, korenbloemen, en de klaprozen gaan ook al bijna open. Maar die kan je niet plukken. Die laten dan direct hun blaadjes vallen.

Wat je niet hoeft te zaaien zijn boterbloemen en kamille en rode en witte klaver en fluitekruid en rode zuring en de mooie paarse bloeiende grassen. Die komen vanzelf wel.

Boeketten van veldbloemen, met een enkele goudsbloem ertussen. Echt prachtig!
Elke maand heeft zijn eigen bloemen en zijn eigen kleuren. Over een tijdje komen er vele paarse soorten bij, en nog véél meer blauwe korenbloemen en het helder gele boerenwormkruid.

Ook de gekweekte tuinbloemen zijn prachtig. Vergeet niet om ze in huis te halen!

In huis.

Bij ons in huis werd hard gewerkt vandaag. De meiden waren de hele dag boodschappen een het doen en aan het kokkerellen. Het róók lekker!!
Ik had ook zo mijn klussen. Van die dingetjes ...... zoals de tafelkleden nog maar een keer wassen in de hoop dat de vlekken van kerst er nu wél uit gingen.

Ja die gingen eruit. Ze kwamen prachtig mooi spierwit van de lijn. Maar toen kwam Brit ... Brit had gezwommen, en was daarna in het zand gaan rollen.

En daarna ... ..... daarna zaten er modderpoten op. 

Gelukkig kun je tafelkleden ook omdraaien.

Verder. Nog tuinnieuws? Ja tuurlijk is er tuinnieuws. Want drukte of niet, die tuin, dat gaat altijd door. Vandaag zijn de touwtjes in de bonenrekken vastgemaakt.


Die touwtjes, dat moet je niet te vroeg doen. Ik doe het pas als de stokbonen gaan ranken. Hoe later je het doet, hoe groter de kans dat de touwtjes nog niet verweerd zijn, als de bonenplanten op hun top-gewicht zijn.

Er zijn kevers gevangen, en is beatlejuice gesproeid over de aardappels, tegen de kevers. Beatlejuice betekent gewoon kever-sap, maar het klinkt minder vies.

Er zijn weer kolen geplant, en de tomaten zijn opgebonden. Nog een tip voor als je tomaten hebt, in potten, die je in de volle grond wilt zetten. Onze vriend 'tomatendokter' gaf ooit de tip, om ze pas uit te planten, als ze al wat bloemen hebben.

Anders gaan ze vooral veel blad en groen maken, in plaats van bloemen en vruchten!Tot slot .... sneak preview .....2 reacties:

Lies zei

Hemelse boeketten, Clarien !
Dát wordt een feest !
GefeLIESiteerd !

Vejong zei

De kleuren spatten van het scherm af, ook dat heldere witte.....prachtig. Gefeliciteerd met jullie dochter en héél veel plezier en zonnige gezelligheid toegewenst vandaag.

Gr. Veronique.