Ansichtkaart.

on vrijdag 17 mei 2019

Een dikke laag stof, moest ik eerst van de toilettas blazen ... (een boerderij hebben en op vakantie gaan is niet zo'n voor de hand liggende combi)

en toen Brit ingeladen, en briefjes neergelegd voor de dochters en vriendinnen, die een paar dagen komen oppassen, op het huis, tuin, en op de dieren  .....
En uitwaaien. Op Schier.

.. waar anders? 😊

4 reacties:

Lies zei

Even de knop omdraaien, Clarien, en alleen genieten...
Lie(f)s.

Roxanne zei

Geniet ervan!

Willem zei

Schiermonnikoog, het eiland dat ruim 40 jaar uit mijn gedachten verdwenen was, waarschijnlijk veroorzaakt door een 6-weeks verblijf in een vakantiekolonie aan de Badweg. Het kwam er ketterhard in terug toen ik ruim 25 jaar geleden, begin jaren '90, op een hotelkamer een tv-programma bekeek over Nederlandse bouwkunst en er een huis getoond werd waar ik in mijn 'vakantiekolonietijd' dagelijks langsliep. Het werd een obsessie en zodoende kwam ik midden december van dat jaar weer terecht op Schier om te ontdekken welk een fantastisch mooi en intiem eiland het is. Uren gewandeld door de duinen en langs het strand en zelfs vrede gesloten met 'Huis Elim', de vakantiekolonie van massief donkere baksteen en 3 of 4 verdiepingen hoog en gebouwd in de massieve stijl van de Amsterdamse school. Ik denk wel eens dat mijn afkeer van de Amsterdamse school terug te voeren is naar mijn vakantiekolonietijd. Begin jaren '90 was het koloniehuis wit geverfd en zat er nog wel iets 'gezonds' in. Alleen de massieve schoorsteen zag er nog net zo uit als in mijn kindertijd.
Later nog enkele malen naar Schier geweest, zowel met als zonder de kinderen en elke keer werd ik geraakt door de intimiteit van het eiland en onder de indruk van het kerkhof Vredenhof, hoewel ik niet echt een kerkhofbezoeker ben.
Ik wens jullie beiden dan ook ontzettend veel geluk en ontspanning op Schier.

Anoniem zei

Ben nog nooit op een van de waddeneilanden geweest. Het is een flink eindje rijden voor ons. Maar wil er de komende jaren zeker een keer naartoe gaan voor een korte vakantie. Ben benieuwd, heb er al zoveel positieve verhalen over gehoord. Een heel fijn weekend gewenst, even ergens anders zijn, zonder alle dagelijkse verantwoordelijkheden, is altijd heerlijk ontspannend.