Klaar met wieden, en een jurk.

on woensdag 29 mei 2019
Eigenlijk raar.

Alles wat je hieronder ziet ... is eetbaar. Al die (on)kruiden.

Toch haal je dan het meeste weg, omdat je alleen maar die éne wilt hebben. Het is het bed van de voederbieten, en ik heb alles weggehaald, behalve de bieten natuurlijk. Die zijn voor Bella, deze winter.

Na het weghalen van het onkruid druk je zo'n bietje nog even goed aan. Door het wieden gaan de plantjes vaak een beetje los zitten....... en dan ........ ben ik bij! Op de tuin!

(voor even dan)

Met heel veel voldoening kan ik daar dan een poosje naar staan kijken. Groeien maar!! 😊

Maar niet te lang.

Met dat mooie weer gaat alles snel. De aardbeien .... zijn er ook nog. Daar is wat stro onder gegaan. Nou ja, eigenlijk heb ik nog niks gedaan aan die bedden en is het één grote aardbeien-wildernis geworden. 

Hoe kan je dan ooit stro leggen onder alle planten. Dat kan helemaal niet.


Ik leg alleen maar stro op de paden. Waar ooit paden waren. En kijk, daar zijn de kippen ook alweer. Die eten de rogge op, uit het stro.

We hebben die rogge zelf gedorst, en er is veel zaad in blijven zitten. Er komt ook altijd rogge op, tussen de aardbeien.

De kippen weten nog niet dat de aardbeien bijna rijp zijn. Die weten nog van niks. Zolang ze geen rood zien, blijven ze eruit. Maar ja .....

Er moet toch iets omheen. Anders krijgen we geen aardbei te zien.

Het wordt een nogal wankele constructie van bamboestokken en resten gaas en hekjes. Och, het is maar voor een paar weken. Hopelijk blijven ze eruit.

(pas later bedenk ik me hoe goed de kippen kunnen vliegen .....)

Kijk, het hek kan ook nog open en dicht.

Dat was ik vorig jaar vergeten. Toen moesten we voor elke plukbeurt enorme ingewikkelde capriolen maken.

Ik kan alleen niet spitten voorlopig. de spitvork is de belangrijkste steunpaal! Nou, jammer hoor, niet spitten ..... 😄😄

Vanmiddag ook nog heerlijk een uurtje in de zon gezeten. Wat een feest was dat vandaag! Warme zon met een frisse wind, en zo helder! Het licht was vlijmscherp.

Vanavond kwam Eline. En ze had een cadeau voor mij meegenomen. Een jurk! Zo lief! Het is voor iets speciaals, dit weekend, maar dat lees je tzt wel weer 😊 

Heb een hele fijne vrije dag morgen!


7 reacties:

Willem zei

Tussen jouw onkruid dacht ik ook de jonge plantjes te herkennen van melde en ook van een kamillesoort. Het deed me denken aan mijn vader die me een vertelde dat hij als kind er regelmatig op uit gestuurd werd om 'spul' te plukken voor het varkensvoer. Wat hij zo kortweg 'spul' noemde was in werkelijkheid een mengsel van een aantal (on)kruiden die hij me ook allemaal gezegd heeft, maar waarvan ik alleen melde (chenopodium) en bitterblad (perzikkruid) onthouden heb. Het werd als extra toegevoegd aan de aardappelen, roggemeel en waarschijnlijk nog veel meer ingrediënten. De kwaliteit van varkensvoer was belangrijk, want een goed gevoerd varken leverde meer en ook lekkerder vlees en spek op dan een varken dat minder lekker eten kreeg. Het lot van ieder varken was uiteindelijk de slachtbank.
Vel jaren later, toen ik iets wilde weten over quinoa kwam ik er achter dat quinoa en melde tot dezelfde plantenfamilie behoorde. Bij die gelegenhe3id kwam ik er ook achter dat je melde kunt eten. Je moet het bereiden zoals spinazie en de smaak schijnt daar ook mee overeen te komen.
Ja, onze voorouders waren dan misschien minder 'ontwikkeld' dan onze generatie, maar achterlijk waren ze evenmin; iets wat velen je wel willen doen geloven.

Willem zei

@Jasmine, als ik op jouw link klik, dan krijg ik een advertentie te zien over geld lenen. Is dat een onverwacht en niet gewenst bijverschijnsel, of is het een linkigheidje om het spamfilter te omzeilen.
In beide gevallen lijkt het me dat er iets niet goed is.

Clarien zei

Dat was spam Willem, helaas, het gebeurt steeds vaker. Meestal zie ik ze op tijd en kan ze verwijderen, deze had ik gemist. Dank voor het opmerken! :)

Klik sowieso nooit op buitenlandse namen, en het beste ook niet op van die 'algemene' opmerkingen als 'Wat geweldig' of 'wat fantastisch'. Dat zijn meestal spammers.

Lies zei

't Is ook 't kijken waard, Clarien.
Toffe 'aarbei'constructie, gelukkig slechts voor enkele weken.
Dat feestje, geniet ervan...-> lezen we wel.
Lie(f)s.

Roxanne zei

Ik vind het altijd zo leuk om over jouw leven te lezen :) Die constructie bij de aardbeien is slim bedacht! Ik wist alleen niet dat kippen konden vliegen?
De buurman heeft ook kippen, maar die fladderen hooguit een beetje.

Unknown zei

Haha, wij waren vorig jaar ook vergeten om een deur in de aardbeien net te bouwen! Wat een gekruip en gedoe. Gelukkig waren we dus niet de enige! ;D

M.A.C. zei

Ha Ha ik moest wel lachen hoor toen ik bij de spitsvork kwam
Gebruiken als steunpaal�� ��
Dacht dat ik creatief was in mijn tuin,maar jij spant de kroon
Geweldig
��