Zaterdag.

on zaterdag 16 januari 2021







Op Instagram kom je soms echt leuke dingen tegen. Het is natuurlijk wel allemaal een beetje 'schone schijn' daar, maar daar moet je doorheen prikken. Achter veel foto's vind je goeie informatie en uitgebreide diy's, om van alles uit te proberen.  


Zo zag ik deze foto's (onder), van stekjes die voor het raam hangen. En zo kun je vrij makkelijk een eindeloze hoeveelheid plantjes opkweken. Gewoon, uit die stekjes. Van basilicum en pepermunt en oregano en alles wat je wilt vermeerderen. Het lukt niet met alle kruiden maar wel met veel.


Nou, als ik zoiets zie dan wil ik dat meteen OOK! 😊 Zo'n oneindige voorraad kruiden! 🍀🍀🍀











De tuin in, zo jong mogelijke takjes plukken van lavendel, tijm, rozemarijn, salie, en binnen op zoek naar glaasjes. De stekjes schuin afknippen, vlak onder een verdikking. Je haalt het onderste blad eraf, zodat er géén blad in het water staat, en zet ze op een leuk en vooral zo licht mogelijk plekje. 


Het afgesneden materiaal ging bij mij in een schaal met kip, die aan het ontdooien was voor het avondeten. 








En dan op zoek naar een leuke en lichte plek. Hm. De vensterbanken staan allang vol. Ophangen dan maar? Zoals op die Insta foto's? Dat zou wel mooi staan, maar ik heb nog geen stok of haakjes, om de glaasjes aan op te hangen.


Er is wel een piepklein 'vensterbankje', daar boven. 











Verder was Bob bij ons, dit weekend. Hij kwam vrijdagavond aan, en vandaag ging hij samen met Paul een lange mountainbike-tocht maken, richting Ommen. Maar het had wel heel wat voeten in aarde.


Paul is dat inmiddels gewend, na al die jaren, om zichzelf op een winterse trainingsrit héél goed in te pakken in vele laagjes. Maar Bob had zijn gewone fietskleding bij zich, en werd door Paul voorzien van nog wat extra lagen. Want, ook al fiets je hard door en wordt je daar echt wel warm van, je krijgt steenkoude voeten, handen, en ook hoofd en nek op zo'n tocht.


Nou, goed inpakken dus. Het duurde wel even voordat de heren vertrokken. De katten lagen in hun warme mandjes, met een blik van, die zijn gek! 😸














Nou da-hag!


De dieren en ik bleven gewoon thuis. Altijd genoeg te doen hier. Bella en Bonnie mochten dit keer een paar uur spelen in de paardenbak. Ik had daar hooi en water voor ze klaar gezet, wegens gebrek aan gras daar, maar de dames liepen op een drafje naar .......


...... de bakjes met kippenvoer. Waar ze met uitgestrekte nekken nét bij konden. Hup, léég waren alle bakjes!







Voor de lunch had ik soep gemaakt. Pastinakensoep. Die tot mijn verbazing echt héél lekker was. Zelf ben ik namelijk helemaal niet zo dol op de wat weeë smaak van pastinaken. Maar er ligt een hele stapel, dus vandaag toch maar eens soep ervan gekookt. Het was vrij simpel. Een hele pastinaak, een hele ui, en vier tenen knoflook in stukjes snijden, en gaar koken in wat water. Dan wat van je eigen bouillonpasta erbij, of een bouillonblokje, en na het pureren, nog wat melk toevoegen. 


Voor de pit deed ik er een flinke schep van onze eigen mosterd bij (loeischerp!) en een halve in stukjes gesneden rookworst. Het was een heerlijke soep. De zoete smaak van pastinaak past heel goed bij mosterd en worst.


Er bleef geen druppel van over!😊🚴🚴


 




En vanavond ..... ja hoor ... hier ook! Sneeuw!!










Ik heb maar even flink wat plaatjes gemaakt. Wie weet is het de enige keer dat we dit seizoen sneeuw te zien krijgen. Brit nam snel flink wat happen sneeuw (wat ze eigenlijk niet mag dus doet ze het in een razend tempo .... ) en Bob moest zowaar zijn hele auto onder de sneeuw vandaan poetsen.


Waarbij je meteen in zijn koplampen onze sneue tuinlamp ziet. Hij is omgeknakt, tijdens die harde storm van laatst. Grote kans dat hij er zo een paar jaar blijft staan. Want hij doet het nog wel.😊





 


Nou, Bob is weer naar huis. En wij ... zitten weer binnen. 


⛄⛄⛄⛄⛄



7 reacties:

Lies zei

Uiteraard kriebelt dat, Clarien, stekjes-foto's!
Laagjes zijn nodig, buiten!
Hier sneeuwde het zo'n 6cm. en bleef ik wijselijk binnen.
Om heerlijk warm te worden, je soep!
Lie(f)s.

Coby Breitner zei

Klinkt goed de soep. En ohhh wat wordt alles toch magisch met een laagje sneeuw.
Was hier ook een flinke laag, maar werd net wakker en alles alweer weg.

Petra1945 zei

Ik hoop dat Bob veilig thuisgekomen is?

Anoniem zei

Het leuke en lastige van sneeuw ,de een blijft heerlijk binnen en de ander moet erdoor heen wat niet prettig is met de auto of fiets .
Succes met de stekjes !

Gr Anjo.

Barbara zei

De foto van de tuinlamp is zo sprookjesachtig mooi. Het lijkt wel -afgezien van het knikje- de straatlantaarn uit de Narnia-boeken.

lieve groet,
Barbara

Jolanda zei

Leuke plaatjes van je kruiden! Ik kan juist kijken en ervan genieten bij anderen zonder het zelf meteen te willen doen ;-). Ben te chaotisch, zou t gauw vergeten denk ik.
Wat een slimmerd, die koe!

Hilde zei

Hahaha, die foto van Bella. Prachtig.

Hm, die pastinakensoep is wel een idee.
Pastinaak uit de oven met wortel en pompoen vind ik zelf ook goed te doen.