Interieurverzorgster.

on maandag 25 januari 2021






Billie ligt met haar vuile voeten op de schone was. Voila .... een echte maandag foto! Haha maar dat was daarnet, pas aan het einde van een drukke maandag.


Verder was ik vandaag de hele dag interieurverzorgster. Het begon uiteraard met ons eigen interieur. De gewone maandagse beurt. Het had hier vannacht flink gebakken, vanmorgen zelfs ook nog flink onder nul, en het was mooi helder droog weer.  


Dus ging de hele beddenboel naar buiten, om het door zon en vrieskou grondig te laten reinigen. 


 





Daarna een rondje lopen. Prachtig!


Vervolgens waren de koeien aan de beurt. En die hadden een verrassing voor mij in petto. Bella en Bonnie hadden vannacht of vanmorgen de hele muur van hooipakken, netjes opgestapeld achter het blauwe plastic, omver getrokken en voor een deel de pakken opengemaakt en uitgesmeerd over de grond.


Daar achterin is hun 'bed' en daarop lag de hele janboel. Vies geworden natuurlijk. Dus zeker een kwart van het hooi was verpest. Ik heb de koeien naar buiten gedaan en wat er nog schoon was van het hooi weer opgestapeld. De foto's die je hieronder ziet zijn genomen n谩 het ergste opruimen. Want de eerste minuten was ik te chagrijnig om foto's te maken.


Hoewel ik de koeien niks kwalijk neem hoor. Groot gelijk, dat je zo'n luilekkerland aanboort! Het is vooral stom van mijzelf, want ze zitten al een tijdje aan dat plastic te mieren, en ik had het al veel eerder beter moeten vast maken.


 





Dus, dat was interieur nummer twee. 


Daarna was het wel even tijd voor een bakkie troost en een schotel troost! 馃槃







En dan interieur nummer drie. Dat van de kippen. In een paar van de legnestjes vond ik onder het hooi allerlei ... ik weet niet ... vlooien? In elk geval van die kleine springende beestjes, flink wat ook, waarvan ik dacht dat die er in de winter niet zouden zijn.


Maar ze waren er dus wel. Dus daar moest ook de bezem doorheen. En de borstel. Nou is dat hok nou ook weer niet z贸 groot, dus dat was vrij snel klaar. Het vuile hooi inclusief beestjes en kippenpoep heb ik op het tomatenbed uitgespreid. Omdat dat goed is voor de tomatenplanten, maar ook, omdat dat daar nou n茅t om het hoekje zit, dus dat scheelt dan sjouwwerk. 








En iedereen is weer vrolijk en blij met z'n mooi opgeruimde interieur. Haha, not. De kippen merken het niet eens want slapen toch bijna allemaal in de boom. Toch waren ze blij, met de uitgestortte mest met al die beestjes, en gingen vervolgens al die beestjes daarin oppikken.



..............


En dan nog even een tip voor wie 贸贸k verschillende bergen met compost heeft. Je kunt de oudere compost vaak gebruiken om de nieuwe composthoop sneller te laten verteren. Bijvoorbeeld zoals hieronder, door het uitgelopen regenwater van de oude compost, op te scheppen, en over de nieuwere hoop heen te scheppen. 


Je zou dat misschien ook een soort van 'inenten' kunnen noemen. Inenten met allemaal nuttige beestjes en gisten, die in dat water zitten. 


馃悰馃悰馃悰馃悰馃悰








En de h茅le dag ... werd er natuurlijk hard gewerkt hier bij ons voor. Druk joh dat ze zijn! Ik heb er niet gekeken vandaag, geen tijd, maar morgen misschien. Vanmiddag rond half vijf stopten de machines en wagens ... en werd het meteen oorverdovend stil. 


Zo'n stille machine heeft dan wel wat. Vind ik. Door het raam is het een stilleven. Net of hij slaapt.  






Over stil gesproken ... ik appte Liek, die in Utrecht woont, hoe dat nou is, zo'n stille stad. Waar het normaal altijd druk en lawaaierig is. Hoe zijn die straten en wegen? Uitgestorven? Onwezenlijk?


'Mam,' zegt ze, 'wat denk je? Dat weet ik niet want ik zit toch ook binnen?' Oja tuurlijk. De stad is stil, maar niemand die het ziet. 







En dan was er 贸贸k nog .... dat bankje, dat we een paar weken geleden kochten. Feet-up. Een bankje om in op de kop te staan. Natuurlijk kun je er nog veel meer mee, maar dat op de kop staan vond ik nog best een dingetje. Dat doe je niet zomaar even.


Maar het bleek best makkelijk. Het is vooral een kwestie van ... gewoon doen. Echt veel spierkracht heb je niet nodig, want je staat op je schouders en niet op je handen.


En LEUK is het ook! 馃槃馃槃 En h茅茅l ontspannend voor je nek, want je hoofd hangt er gewoon los in en je nekwervels krijgen even alle ruimte.







 


Er zit een heel trainingsprogramma achter. Maar ik vond dit voorlopig wel even genoeg. 


馃槄馃槄




7 reacties:

Lies zei

Mooi gevonden, Clarien, 'interieurverzorgster'! Zo iemand verdient heerlijke koffie met...!
En dan even (echt!) de wereld op z'n kop...
Lie(f)s.

MC zei

Die taart ziet er veel te lekker uit :)

Hilde zei

Zo, over "eerst de kikker doorslikken" gesproken..! ik hoop dat de rest van je dagen deze week rustiger beginnen.


Dat gevoel bij die grote, stille machines herken ik wel. Mooi verhaal trouwens, van die reparatie en het drinkwater laatst.

Het is mooi dat de voorzieningen goed geregeld zijn in ons land, maar het blijft boeiend om je af te vragen wat je kunt doen wanneer deze voorzieningen (tijdelijk) wegvallen!

Wat heel anders; heb jij toevallig nog leestips voor het aanbrengen van biodiversiteit in je singel? We hebben al een aantal voedselbomen staan maar het lijkt me mooi om het uit te breiden om met iets meer achtergrond kennis aan de slag te gaan.
Op het www staat vanalles natuurlijk, maar soms heb jij van die mooie kringloopvondsten die nog wel tweedehands te vinden zijn.
En kende jij niet iemand die een voedselbos had?

RiaN, Adriaantje zei

Geweldig dat Feet-up bankje, maar 矛k doe het je niet na.

Anoniem zei

Bloedluis van de kippen ,en ja op je kop staan een helen kunst niet na een gebroken schouder !

Gr Karin.

Willem zei

@Hilde, je introduceerde, voor mij tenminste, een spiksplinternieuwe uitdrukking± 'eerst de kikker doorslikken'. Staat die voor 'het onaangename eerst, dan hebben we dat in ieder geval gehad?' Ik ben nieuwsgierig naar de juiste betekenis.
Over een voedselbos gesproken; zoek de blog van Rob Alberts eens op. Hij noemt zich 'Blogger uit Amsterdan Zuidoost' en hij schreef/schrijft regelmatig iets over de aanleg van een voedselbos in de Bijlmer. Hij geeft bij zijn blogs altijd veel links. Daarom denk ik dat jij er wel wat tips vandaan kunt halen en anders zal hij ze ook wel via e-mail of vergelijkbaar elektronisch medium ze je kunnen geven.
Succes met je zoektocht.

Hilde zei

Goedemorgen Willem, bedankt voor de tip! Ik ga neuzen op zijn blog.

De uitdrukking "eerst de kikker doorslikken" kwam voorbij op kantoor in een tijdsmanagentcursus.

Ik vermoed dat het een vrij vertaalde variant is van de boektitel "Eat that frog" van Brian Stacy, die het op zijn beurt gebaseerd zou hebben op onderstaande quote van Mark Twain.

"If it's your job to eat a frog, it's best to do it first thing in the morning. And If it's your job to eat two frogs, it's best to eat the biggest one first."