Verrassingen.

on maandag 15 juni 2020









Je zou eigenlijk zo'n ouderwets bloemen-persje moeten hebben, wat je in de jaren '70 had. Twee van die plankjes waren dat, met lagen dik papier ertussen en op de hoeken vier schroeven. De bloemen legde je dan tussen dat papier, en dan de plankjes erom, en aanschroeven maar.

En na een paar weken waren je bloemen heel mooi ragfijn gedroogd. Dan kon je er van alles mee doen. Ik weet niet meer precies wat allemaal.

Ik heb mijn violen (eind april) gewoon tussen keukenpapier gelegd, en met stapels boeken erop laten drogen. Nou, ze zijn nogal gekrompen. Maar nog steeds heel mooi. Voor op een kaart of briefje ofzo. Of in het kruidenschrift.









Maar ik dwaal af.

Je krijgt dit keer géén verslag van vandaag, dat komt morgen wel. Het is alweer laat. Alleen maar even de twee verrassingen melden die vandaag voorbij kwamen. 

De eerste verrassing stond naast de kas. Ik had hem al zien staan, maar wist niet wat het was. Onkruid? Iets belangrijks?

En vandaag opende hij zijn bloem.








Wat een beauty!! Bijna te mooi voor Moeskers Moestuin!!

Ik heb hem meteen even opgezocht met de app 'Seek' en het is dus een Slaapbol. Oftewel Bolpapaver. Oftewel Papaver Somniferum. Dankjewel Seek!

En die kwam dus zomaar aanwaaien bij ons! Nu hoef je alleen nog maar de zaden op te vangen als die er zijn in augustus, en dan staat straks heel Moeskers Moestuin vol met Slaapbollen.

Hahaha. Lichte opiumwerking. Nou, dat wordt groot feest hier, volgend jaar! 😄😉





En de tweede verrassing was toen ik van de tuin kwam, met de groente voor vanavond onder mijn arm. Het waren de eerste tuinboontjes, en (alweer) een spitskool. En toen stapte Paul net uit de auto en zei

'Doe snel iets schoons aan, we gaan uit eten!'






Het was bij Waanders, in Staphorst. Daar eten we zo af en toe eens. Het is prima eten, en makkelijk, en om de hoek. Niks fancy ofzo. Je kunt er in je tuinkloffie heen, bij wijze van spreken.

Maar goed, daar gingen we, voor het éérst weer sinds Corona. Of het nou heel anders was? Och, eigenlijk niet. Ja je moet je handen schoonmaken en de vragen beantwoorden. Zoals overal.

Nee we zijn niet ziek.

En je krijgt géén menukaart meer, maar een QR code om te scannen. Dan heb je het menu op je telefoon. Heel makkelijk. Niks mis mee. Voor mensen zonder smartphone is er een groot schoolbord waar het menu op staat.

Och nee .... het was eigenlijk niet zo anders dan anders. Wat stiller misschien. Maar ja, maandagavond. Nou, Paul moest hard nadenken. Ik niet.








Na al die spitskolen en kroppen andijvie en raapstelenstamppotten en uien en bieten en sla ... wil je wel eens wat anders! Zoals kipsaté met friet!

Dat was nou echt een leuke maandagavondverrassing!!

😊😊😋


8 reacties:

Anoniem zei

De zaadjes van je slaapbol kan je gebruiken. Maanzaad voor op je zelfgebakken brood.

Lies zei

En zo'n mooie kleur, Clarien!
Lekker (en) anders dan thuis!
Lie(f)s.

Anoniem zei

Die mooie papaver heb je vast van mij...;-) Ik heb ze ook in de tuin. Alleen een beetje te ver weg... De en hommels zijn er ook gek op. Ze zitten soms wel met z`n vijven in zo`n bloem. Wij noemen ze altijd het bijencafé. groet, Jo

Mirjam vW zei

Prachtige bloem! En wat heerlijk om even voor je te laten koken!

Supergoof zei

de huisgemaakte warme appelcarree met ijs en slagroom is mijn favoriet,...
:o)

Hilde zei

Jaa! Verassingsbloemen zijn zo leuk.
Dit jaar werden wij verrast door een enorme goudsbloem en een bos californische slaapmutsjes.
Die had ik vorig jaar wel gezaaid, maar niks meer van terug gezien.
Zo vrolijk!

Doodongewoon zei

Zo dat zijn twee goede verassingen zeg! Wat een prachtige bloem en wat een goed plan van je man, zomaar op maandagavond 👍

Unknown zei

Leuk verhaal! Dikke en Kamille verkoopt overigens bloemenpersen, maar tussen de bladen van een zwaar boek, in keuken- of krantenpapier, gaat het zeker zo goed. Ik wil dat nog eens met witte stof proberen. Schijnen de bloemen prachtig gekleurd op te komen.