Elke week?

on maandag 10 februari 2020





Van zo'n bladzijde uit een oude 'Farming Magazine' kan ik heel blij worden. Allemaal van die leuke miniatuur schetsjes, allemaal grappig, allemaal lente-achtig en frisgroen, en heel uitnodigend om na te tekenen.

En je komt ook nog op leuke ideeΓ«n. Of eigenlijk moet ik zeggen, je wordt aan dingen herinnerd die je bijna zou vergeten!

Zoals ... bomen planten!!







😊🌳🌲🌳

Van bomen heb je niet snel teveel. Zeker van fruitbomen en notenbomen niet. Ik wil ook deze winter nog een aantal bomen planten. Ook langs het weiland, zodat er wat méér schaduw is, voor in hete zomers, voor Bella. 

Tot april kan het nog. Niet vergeten!!

Vanmiddag was de tweewekelijkse inspiratie middag, van Editha en mij. Dan maken we plannen. Het zaden-lessen-plan voor basisscholen is inmiddels af. Maar er is nog zoveel meer te doen voor scholen, voor kinderen. Volgend maand gaan we een rondje scholen bellen. Kijken wie er mee willen doen.

Vanmiddag hadden we ons 'overleg' in de auto, want we gingen ook nog even op bezoek. Bij vrienden van Editha, ook al een kunstenaars echtpaar. Ze wonen aan een dijkweggetje, vlak achter Blokzijl. Het was daar prachtig, maar ik heb amper foto's.

En dat kwam ... och .... rijden over zo'n hoog dijkweggetje, met die stormwind ... pfffff .. man ik was blij dat we heelhuids uit en thuis kwamen! Dan denk je niet aan foto's. Nou, toch nog één plaatje van B, met maar even een bril op, want ik was weer es vergeten om te vragen of het mocht. 😊😎






En nu, weer thuis, ben ik me aan het voorbereiden op een overleg dat we morgen hebben. Hier thuis. Met een 'klein' groepje zouden we verder praten over de plannen die we gaan uitvoeren hier in de gemeente. Plannen om de biodiversiteit te verbeteren.

De bedoeling is dan natuurlijk dat we daarmee ook de Eikenprocessierups aanpakken. En daardoor ook alvast maatregelen nemen tegen toekomstige ergere rupsen, en tijger-teken, en weet ik wat ons allemaal te wachten staat.

Als we niks doen dan he?

πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›πŸ›





Met een 'klein' groepje. Maar toch niet zo klein als ik dacht. Zestien personen hebben zich opgegeven! Haha ..... waar lÑÑt ik ze ...... dat wordt in processie vergaderen!

Maar geweldig dat er zoveel mensen zijn die willen helpen en meedenken! Ik ben heel benieuwd wat er uitkomt morgen.




De avondmaaltijd werd vanavond weer opgediend door chefkok Paul. Het lijkt erop .... alsof hij de maandagse kookbeurt weer oppakt! Of zou het bij één keer blijven?




Nou, van mij mag het elke week!



3 reacties:

Anoniem zei

Brainstormen, kunstenaars en inspiratiemiddagen. Het klinkt nu al inspirerend!

Willem zei

In de provincie Limburg was de overlast door de eikenprocessierups het afgelopen jaar minder erg dan in de rest van het land. Dat kwam doordat daar al maatregelen genomen werden ver voordat de bronsgroene) eiken, de belangrijkste waardplant van de rups, in het blad kwamen. Waaruit die maatregelen bestonden weet ik niet meer, maar dat is allicht terug te vinden, want ik neem aan dat ze hetzelfde pad nog eens zullen bewandelen en de fouten en tekortkomingen die toen gemaakt zijn niet opnieuw zullen maken.
Misschien een idee om eens contact te zoeken met Limburgse natuurorganisaties? Samen weet je meer dan alleen, zelfs in deze steeds individualistischer wordende samenleving

Clarien zei

Inderdaad goed idee Willem! Dat kwam er gisteren ook uit als één van de te nemen akties. Kijken hoe anderen het oplossen.