De spullen vinden jou!

on zaterdag 22 februari 2020





Zo'n natte winderige dag .... héél Nederland zat binnen vandaag, denk ik. Alleen die stoere mountainbikers, die kwamen hier zoals altijd langs fietsen, op weg naar het bos. En de die-hard hardlopers natuurlijk. Die waren er ook gewoon weer. Buiten.

Maar ikke niet hoor! Lekker in de kas gewerkt vandaag!

Het is daar al volop leven! De eerste pepers komen boven. Allemaal tegelijk. Hallo jongens!!






En de rode bieten steken hun kopjes al boven de aarde uit. De tweede bak met aardappels is in het licht gelegd. Dat is de tweede serie poters, voor eind maart.

Haal altijd die lange witte uitlopers eraf. De korte kun je wel laten zitten. Die kleuren nog wel mooi groen.

En ik heb maar gewoon domweg gezaaid. Bakje na bakje. Met bloemen en kruiden en sla en kolen. En dan heb je na een tijdje zoveel bakjes, die allemaal in het heldere licht willen, en de meesten moeten ook eerst nog een paar weken naar binnen. In de warmte. Anders kiemt het zaadje niet.

Waar láát je ze?






Na het boodschappen doen vanmiddag ben ik doorgereden naar Deuroe Veuroe, de Kringloop hier in Nieuwleusen. En daar heb ik een paar extra dienbladen gehaald. Voor al die zaaisels. En ook nog wat gieters.

Eén bak was vooral erg handig. Het is een laarzenbak. Ik had er nog nooit van gehoord. Bij ons staan de laarzen gewoon met stront en al op de mat. Maar daar heb je dus speciale bakken voor. Een soort uitdruip-bakken.





Je ziet die bak daar rechts, met al die nopjes. En die bak bleek héél handig te zijn als onderzetter voor alle bakken met zaden. Want die druipen ook van het water, en het loopt er onderuit. En dat wil je natuurlijk niet op je goeie vensterbanken, in je huis.





Er passen heel veel van die  mini-kasjes op één zo'n laarzenbak. Grappig is dat toch. Als je zo'n laarzenbak speciaal zou gaan zoeken, dan vind je hem nooit. Maar als iets heel anders zoekt, dan kom je hem tegen. En dan zegt hij, neem mij mee!

Want ik ben hartstikke handig! 

Je zou kunnen zeggen .... dat in de Kringloopwinkels jij niet de spullen vindt, maar de spullen vinden jou!! 😊😊 

Alle zaaibakken en alle mini-kasjes krijgen nog een sloot wilgenwater, en de warmte-kiemers gaan dan naar binnen. De koude-kiemers, zoals sla en kool, die blijven gewoon in de kas.





Vandaag kocht ik ook iets nieuws.

Want ze stonden daar zo te lonken. Die prachtige winter-pronkertjes. Ik kon het niet laten en heb een bak meegenomen.






Oh en kijk .... daar heb je nog zo'n winterbloempje!!




Paul die uit de sauna stapt. En even een frisse neus haalt. Haha .... ik laat het maar bij deze ene foto ..... en niet die anderen .... van nadat Brit naar de handdoek hapte!

🙈🙈




6 reacties:

Anoniem zei

Haha, die Brit..... 😂😂

Lies zei

Een luide lach bij je afsluiter, Clarien !
Lie(f)s.

Coby Breitner zei

Zo'n uitdruip laarzen ding komt uit Duitsland Oostenrijk etc... daar zetten mensen de skischoenen of moonboots op. Dit jaar zag ik ze voor het eerst begin van de winter bij de A.ction.

Hilde zei

Hier wordt ook dankbaar gebruik gemaakt van dienbladen.
He, maar zaai jij pepers in de kas? Ik dacht dat pepers, tomaten en paparika's alleen kiemden bij 20C.
Of heb je zo'n 'hotbed' in de kas gemaakt?

Fijn weekend gewenst, hopelijk blijft alles weer staan..

Clarien zei

Goed gezien Hilde, die pepers stonden in het verkeerde rijtje. Die foto was niet in de kas gemaakt maar gewoon hier binnen op zolder!

Anoniem zei

Heerlijk, al dat zaaien! Ik wilde je een zakje Chinese bieslookzaadjes opsturen maar zie nu dat je die al hebt. Het is heerlijk spul!
groetjes, Sonja (van de Taproot)