Wat heb jij daar nou onder de rozenstruik zitten?

on maandag 17 juni 2019
.... dat vroeg ik aan buurvrouw Bernadette. Want er bewoog iets onder de rozen. En kijk ... het ene na het andere katje kwam tevoorschijn.

Wat een leuk spul toch, kittens .... 
Mocht je eentje willen .... helaas ... ze zijn allemaal al verkocht.

Ik was bij hun voor wat advies. Zoals je weet is er bij ons gemaaid afgelopen weekend, en nu hebben we hulp nodig bij het maken van balen, van al dat hooi.

Wie moet je dan hebben? Loonbedrijven zijn er zat, maar welke? En wat voor maat balen? En waar moet je verder op letten? Bernadette en Aske weten al die dingen, die wonen hier al jaren, en beladen met telefoonnummers en advies, en de buik vol met koffie en koek, toog ik huiswaarts.

Overal moeten we hulp bij vragen. Het maaien en schudden gebeurt door een familie uit het dorp. En balen maken, doet dus een loonwerker.

Doen we zelf nog wel iets?


Nou ja dus. Vanmiddag heb ik zelf  de kanten bij elkaar geharkt. Langs alle vier de kanten hark je het hooi dan wat naar binnen, met een plastic hooi hark, alsof je een vloerkleed oprolt. Zo krijg je ook het buitenste hooi te pakken.

De hooilaag is erg dik. Het was soms haast niet te 'rollen' zoveel lag er opgestapeld.

Nee, hooipakketten kunnen we dit keer niet maken, daarvoor zit er teveel vocht in, en is het weer niet stabiel genoeg. Dus, balen.


De dag verliep rommelig.

Veel mensen bellen, veel dingen uitzoeken, en veel tijd verprutsen. Bijvoorbeeld toen ik de omheining van Bella weer wilde verzetten, toen zat dat hele touw in de knoop. Dan ben je ook weer zo een half uur bezig. Met niks eigenlijk.

Touw uit de knoop halen. 😒


Om dat beter te regelen heb ik een soort van klos gemaakt. Een boomstronk met spijkers, aan een touw, om het stroomdraad omheen te rollen. Primitief, maar hopelijk helpt het.

En er was de aardbei pluk en de aardbeien schoonmaken, en de kevers op de aardappels vangen en de larven doodknijpen, en er waren ook al de eerste bessen. En, bijzonder, achter een boom, óók zomaar heel veel paddestoeltjes.


Jaja.

Juni drukte.1 reacties:

Roxanne zei

Ach, wat zijn kittens toch onwijs schattig! En wat is dat hooien toch veel werk zeg. Ik denk dat je zelfgemaakte haspel het prima gaat doen hoor ;)