Helaas ..... opgelicht.

on woensdag 19 juni 2019




Je energie. Gas en electra.

Het is soms verleidelijk om van maatschappij te veranderen, want er worden gouden bergen beloofd. Zeg dan maar eens nee, als je dikke bonussen en premies in de wacht kan slepen.

Nou, ik ben er ingetrapt hoor. Stom genoeg. Zo'n half jaar geleden.





Heel dom. Bedrijf A belde met een prachtig aanbod. Wat ik aannam. Weer later belde bedrijf B. En vertelde dat bedrijf A een oplichter is, en dat we veel duurder uit zouden zijn in plaats van goedkoper.

'En als u ze opzegt, moet u een dikke boete betalen.' vertelde de verkoper. Oei.

Wat nu?

Nou, ik moest bij bedrijf B aanmelden natuurlijk! Want die hebben groene stroom en een mooie bonus, én lage tarieven, én ze betalen de boete! Wow. Dat heb ik toen maar gedaan. Alles werd meteen netjes per email bevestigd.

'En wij hebben een héle goeie klantenservice!' zei de verkoper ook nog. 'U kunt altijd bellen met vragen en krijgt direct antwoord.'




Helaas ..... je begrijpt het al ... het was te mooi om waar te zijn. Oók bedrijf B lijkt niet helemaal zuiver op de graat te zijn. En klantenservice .... die afdeling bestaat uit lege bureau's want nooit wordt daar ook maar één telefoon opgenomen.

Tja. Eigen schuld. Nooit doen dus. Als je wil overstappen doe dat via de consumentenbond of zoek het zelf helemaal goed uit. Laat je niet te snel iets aanpraten.

Bah. Ik voel me als iemand die zich rommel heeft laten aansmeren, aan de deur. Waarvan je altijd denkt, als iemand dat verteld, dat overkomt mij nooit! Nou, wel dus.








Gelukkig doen al onze apparaten het nog. Ondanks gedoe met die bedrijven. 

Goed. Dat was ter lering ende vermaak. Ik heb een hele boze email gestuurd en hou je op de hoogte. Als bedrijf B zich echt niet verbetert zal ik de namen van de bedrijven geven, dan weet je waar je in elk geval nooooit mee in zee moet gaan!

Voorlopig geef ik ze nog het voordeel van de twijfel. 😊

Nou, kom, nog één minuutje naar de tuin, voordat het onweer losbarst! Ik was met Bekkie aan het wieden. Je weet wel, die rooie kat, die je telkens op de wiedende vingers springt.






Je ziet hierboven de uitlopers van de mais plant. Die uitlopers zitten onderaan, aan de voet.

Er wordt wel gezegd dat je die moet afbreken, net als de 'dieven' van tomatenplanten. Zodat de plant alle energie naar de vruchten stuurt. Maar een ander zegt weer, hoeft niet, want het maakt geen enkel verschil. Nou, wat te kiezen?

Zelf probeer ik planten altijd zo min mogelijk te beschadigen. Dus, ik heb ze maar niet afgebroken. Het lijkt me ook dat zo'n enorm grote maisplant veel steviger blijft staan, met twee van die zijsteunen.

En dan nog een snelle tip, jaja wéér aardbeien. Je kunt die bevroren aardbeitjes heel handig als ijsblokjes gebruiken in een glas limonade of witte wijn bijvoorbeeld. Staat leuk. En is lekker. Want eenmaal ontdooid, eet je ze natuurlijk op.






Nou de hemel barst los, hier boven Punthorst!

Gelukkig zit ons hooi binnen. 😊


9 reacties:

Happy Earl Grey zei

Precies, ik stap dan ook nooit over. Het scheelt aan het begin, om je te lokken, maar daarna... Ik ben tevreden, waarom dan overstappen. Het lijkt altijd groener aan de andere kant, maar schijn bedriegt.
Leuke tip voor die aardbeien, ik bevries ook schijfjes citroen en dat is altijd fijn om in voorraad te hebben. Groetjes

Lies zei

Morgen kan 't mijn beurt zijn, Clarien. Kan iedereen voorvallen.
'k Vries groene duifjes in, als ijsblokjes.
Lie(f)s.

Ton zei

Hoi Clarien, Dat van die bedrijven is balen maar je hooi balen zijn gelukkig wél droog binnen. Met groeten Ton

Unknown zei

Tot nu toe nog geen problemen gehad met het overstappen van energiebedrijf. Het waren wel altijd de oude bekende bedrijven. Als je geld wilt besparen en niet wil overstappen loont het om aan het einde van de periode een offerte bij een ander bedrijf aan te vragen en vervolgens met dit bod naar de klantenservice van je huidige leverancier te bellen. Het is mij al 2 keer gelukt om een hiermee een goedkoper tarief te krijgen zonder over te hoeven stappen.
Yvonne

Willem zei

Wat wij, Sis en ik, geleerd hebben is dat je het altijd op papier moet hebben en je niet van de wijs laten brengen door smoesjes als "als u niet direct toehapt dan vervalt het aanbod" Dan weet je al met vrij grote zekerheid dat je in de boot genomen wordt. Sinds een kleine 10 jaar zitten we bij Greenchoice omdat die inderdaad bereid was de boel naar het huisadres te sturen en wat ze stuurden kwam ook nog eens overeen met wat ze voor de telefoon verteld hadden. En het allerprettigste eraan vind ik wel dat je een medewerker aan de telefoon krijgt die ook in je dossier kan komen en er ook veranderingen in aan kan brengen, al kun je zelf online ook heel veel doen.
Ik kan niet in de toekomst kijken, maar het ziet er naar uit dat we voorlopig nog wel even bij deze club blijven zitten.
Tot slot nog de werkwijze van echtgenote Sis; Haar eerste vraag is of ze iets willen verkopen. Is het antwoord ja, dan krijgt de persoon in kwestie te horen dat ze geen belangstelling heeft en verbreekt de verbinding. Is het antwoord op de vraag 'nee' en ze merkt, vaak al in de eerste zin, dat ze haar toch iets willen aansmeren dan kan de verkoper iets in de geest van "meneer/mevrouw, u liegt dus uw product kan ook nooit goed zijn" te horen krijgen en verbreekt de verbinding. Een dergelijk gesprek heeft ze vaak in minder dan een minuut afgerond. Eerlijk gezegd; ik ben er wel eens jaloers op.

Daphne zei

Dat is onze oude vriendin ook overkomen.
86 Jaar, alleen wonend en kreeg iemand aan de deur, terwijl ze net wilde gaan eten. Dus haast......
Om een lang verhaal kort te maken, ze heeft alles door dat bedrijf over laten nemen en hoppa, een hoop geld kwijt.
Uiteindelijk heeft ze, na héél lang bellen, mailen (door ons, want ze heeft geen mail) en dreigen, alles terug kunnen draaien.
Je kan er binnen een bepaalde tijd kosteloos vanaf, maar dan moet je ze wel te pakken krijgen natuulijk.
Sterkte ermee, geloof mij, het overkomt iedereen een keer!!
(Misschien zelfde bedrijf?, wij wonen dichtbij jou)

Roxanne zei

He gadver, wat kunnen sommige mensen toch een misbruik maken van anderen. Gelukkig ziet de tuin er wel goed uit :)

Wieneke zei

Ik heb er een logje over geschreven en er komt nog een akelig vervolg aan.

https://griemmank.wordpress.com/2019/05/28/waarschuwing/

Clarien zei

Heb het gelezen Wieneke ..... om witheet van te worden! Vooral als het iemand betreft die van een minimum inkomen leeft. Ik volg jou verhaal en zal hier ook het mijne delen. Samen staan we misschien een klein beetje sterker.

En wist je dat het bedrijfsleven best een beetje ontzag heeft voor bloggers? Ik kreeg in elk geval van mijn leverancier vandaag voor het eerst een email! Met een begin (hoop ik) van een oplossing.

Dus bloggen erover helpt! Suur je blogpost ook door naar het bedrijf! (en vermeldt je aantallen pageviews of volgers)