Verjaardag, nostalgie, en Duckmobiel.

on zondag 30 juni 2019Nee, er zit géén airco in, en géén tomtom. Mobielhouder? Nope. Wél heeft hij hier en daar een leuk deukje. Erg makkelijk. Je herkent hem altijd meteen.

Ook springt hij nog wel een spontaan op het stuurslot, altijd nét als je haast hebt, alsof hij wil zeggen ... hee hee .... rustig aan een beetje. Ben je mal, haastig wegrijden .. nee hoor. Wacht maar even.

Mijn Berlingo brengt mij overal feilloos heen. Alles past er keurig in en alle knopjes doen het. Nou ja, bijna. De kinderen noemen hem Duckmobiel. Wat ik een eer vind, want Oma Duck is een leuke boerin met een heel leuk autootje. 


 En trouwens .... who needs airco? Een beetje Oma Duck draait gewoon alle raampjes open.

En who needs tomtom?

De reis ging naar Utrecht vandaag. Naar jarige Poek. Oudste dochter, alweer een kwart eeuw op deez' aard. Toen ze geboren werd was het net zo heet als nu. En dat bleef zo tot september. De eerste maanden van haar leven droeg ze alleen een luier. 😊

Haha al die mooie nieuwe piepkleine babykleertjes (want hoera we kregen ná een zoon een dochter) die heeft ze nooit gedragen. Gelukkig kwamen er rapjes achteraan nóg twee dochters.

Oh .... en ondertussen rijden we net Utrecht in. Zie je die bushalte? Groen dak! Top hoor! Ze hebben het allemaal hier in Utrecht, de haltes. Dat mag ook wel want verder is het hier erg stenig.


Maar kijk nou!

Poek en Steijn wonen in een leuk appartement, vlakbij het station. Ik dacht eerlijk gezegd wel, in die hete auto ... oh oh dat wordt heet straks, in hun flatje.

Maar midden in dat appartementencomplex is een weelderige tuin! Een echte oase!

En daar hebben ze een tafel naar toe gesjouwd en een bende stoelen en lekkere hapjes en emmers met flessen en ijsblokjes. En daar zitten we dus!'Hier wordt zeker wel veel gebruik van gemaakt?' vraagt oma aan Poek.
'Nee hoor, hier zit nooit iemand.'

Gelóóf je toch niet? Heb je zó'n mooie tuin! Daar ga je toch lekker zitten lezen en je verjaardag vieren? Nou, ik denk dat dat ná vandaag wel zal veranderen. Wij zaten daar zo heerlijk in de schaduw tussen de koele groene planten en overal kleurige bloemen. Dat gaat nu natuurlijk iedereen óók doen!

En oma had een verrassing voor haar oudste kleindochter ....

Een ketting met hanger. Echt heel mooi. Nog van háár moeder geweest. Dat vind ik nou zo mooi .... oude familie dingen die worden doorgegeven. Of het wel of niet kostbaar is .... maakt niks uit. Maar dat je iets mag dragen dat jouw eigen overgrootmoeder altijd gedragen en gekoesterd heeft ... dat is onbetaalbaar.

Ik kan het hier helaas niet laten zien, vanwege de kwetsbaarheid van internet .... maar het is bijzonder ... om de hanger die ons aan altijd aan onze lieve oma doet denken, nu om de hals te zien van onze dochter.

En dan tuffen de Duckmobiel en ik weer terug naar Punthorst. Prrrrt. 💨💨

De familie kwam op de terugweg ook nog even langs. Napraten. Samen eten. Rondje wandelen, en 'de vruchten' bekijken, zoals mijn moeder de gewassen noemt.

Bij het graan staan we stil. Mijn vader, graanhandelaar, zou die veldjes prachtig vinden. En zou er van alles over kunnen vertellen. Maar hij is er niet meer. Dus gaan we zelf maar het graan bekijken en er zogenaamd Zinnige Dingen over zeggen.

Op de korrels kauwen. Uitspugen. 'Tachtig procent, mot nog eem poar weekn riepn.'
Haha. Stelletje neppers!😄


Heerlijke zomer!

En morgen ...ook weer een prachtige dag beloofd. Geniet ervan!

🌼🌼🌼
4 reacties:

Roelien zei

Ik lees nog niet zo lang mee op je blog, maar wil je compliment maken voor de leuk geschreven teksten, en prachtige foto's. Fijn om te lezen en bekijken! Ook vind ik het leuk dat het een beetje bij me in de buurt is.
groetjes
Roelien

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van jullie dcohter! Wat gezellig in de 'tuin' bij de flat. Bijzonder geschenk van oma. Mooie tom-tom! Wat ziet het graan er goed uit zeg! De hele tuin eigenlijk, maar ja moeskers houden het goed bij. Mijn tuin(tje) doet het ook aardig alleen de piepers? 'k Weet niet wat het wordt, met de storm is alle loof plat- en stuk- gewaaid. Fijne zondag!

Lies zei

Schitterend toch, Clarien, jouw 'Berlingo' !
Mooi, die groendakjes op bushokjes.
Wat een heerlijk(e) tuin(feest) !
De ernst, die hanger, ze beseft het emotionele !
Nog gefeLIESiteerd !

Willem zei

Zou het typisch Nedersaksisch zijn om de veldgewassen 'vruchten' te noemen? Toen ik het las schoot me die vraag te binnen, want mijn ouders, en hun ouders ook, hadden het ook over de vruchten. Een geliefde wandeling op zondagmiddag was om 'de vruchten' op de es te bekijken.
Er zijn een paar dingen die het autorijden dragelijk maken,-in mijn opinie tenminste-, en dat zijn de cruise control en een navigatiesysteem. Een automatische transmissie is ook mooi meegenomen, maar komt pas op nummer 3. Wat niet wegneemt dat je een 'handig' persoonlijk navigatiesysteem hebt. Ik weet alleen dat het bij mij beslist niet zal werken.