Licht.

on maandag 5 december 2016
's Ochtends vlák voor de zon opkomt dan daalt de temperatuur nog een graad of wat. Dat is vaak het koudste moment van de dag. Zo rond min acht was het hier vanmorgen.

Als je dan je spullen buiten hangt die niet in de wasmachine gaan, zoals kussens en donzen dekbedden, dan wordt dat door dit vries-droog-weertje duurzaam gereinigd! De scherpe vorst zorgt ervoor dat de bacteriën en huismijt en al die andere ellende in je beddengoed doodgaat. En de heldere ochtendlucht, de ozon, en het vorst-zonnetje, maken het schoon en fris. De zuiverende kosmos aan het werk!

Het licht was weer prachtig vandaag. Helder vriesweer .... je gaat al denken aan schaatsen! Maar zover is het nog niet. We willen dat licht ook graag binnen hebben uiteraard, dus in de paardenstal wordt hard gewerkt aan alle ramen.
\


Morgen komen de rietdekkers weer, en dan moeten de lijsten van de dakramen erin zitten. Daar is dus haast bij en daarom mag ik helpen bij die dakramen. Als een operatiezuster, de onderdelen één voor een aangeven. Onderdeel 1 tot en met 7. Best ingewikkeld. En net als je het kunstje doorhebt zijn de ramen af.

Het wordt mooi licht op de zolder. En wat een uitzicht vanuit die nieuwe ramen. We kunnen het hele terrein overzien tot aan het einde van het weiland. Verder is het vooral ijskoud hier!
Beneden kijken. Nóg meer licht. De grote deuren staan nu open, en die blijven open als de ramen af zijn, overdag tenminste. Hoe mooi verandert alles nu de kozijnen erin zitten. De middelste ramen zijn draai-kiep ramen. De buitenste ... gewoon ramen.

Maar je kunt dus door die ramen naar buiten wandelen. Dat wil tegenwoordig iedereen, grote openslaande ramen, of schuifpuien, en dus heel veel licht in huis en overal in je huis naar buiten kunnen wandelen. Dicht bij 'buiten' zijn.
Hahaha nou maar niet alleen mensen willen dat. Brit, onze pup, wilde ook wel graag van die openslaande ramen. Helaas waren die niet standaard bijgeleverd bij haar bench, dus die heeft ze zelf maar even gemaakt vandaag.

Nu kan zij ook zomaar naar buiten wandelen.


Potverdikke een bench van één week oud! Nou, de boel dichtplakken voor de nacht, en morgen maar even zien wat voor list we dáár weer voor kunnen verzinnen.


12 reacties:

Anoniem zei

Haha, die dondersteen. Eigen moet je een duurzame bench kopen. Eentjevan ijzer. Gaat Brit zijn hele leven mee en hij heeft dan ook echt een eigen vaste en veilige plek in huis.

Clarien zei

Tja dat was handiger geweest ... maar ja in een van die boekjes stond dan weer dat je voor een pup eigenlijk een kleine bench moet kopen. Maar de volgende wordt van ijzer dat is zeker! :)

Anoniem zei

Onze hond is nu 8 jaar en gaat heel graag 's middags ruim een uur en de hele nacht in de bench en als je het deurtje niet goed dicht doet, komt hij dat toch even melden, hij wil echt dat het goed dicht zit! Als je een metalen bench alvast op de goede maat koopt, kan je die verkleinen door er een grote dichte doos o.i.d in te zetten...Op marktplaats zijn vaak wel benches te koop.
Veel plezier met jullie Brit
Groet Janny

tanja zei

je kunt misschien beter een metalen bench kopen (hebben wij ook).
voor en prikkie op marktplaats en als ie er niet meer in past koop je een grotere en verkoop je deze weer.

Wonen en leven in Roemenie zei

INderdaad een metalen bench is veel degelijker , je kan ze als het niet direct nodig is opvouwen en zo wegleggen . Onze hond vond het geen straf om erin te gaan ze wist het precies. Inmiddels gebruiken we hem weinig meer opdit moment en ligt die op de vliering voor mischien een volgende hond.

Clarien zei

Mooi! We gaan voor de metalen bench, meteen op volwassen maat en dan misschien tijdelijk verkleinen zoals Janny schreef. Paul mag dat morgen doen, en meteen een tuigje kopen want die halsband vind ik ook maar niks eigenlijk.

Echt super dat jullie zo meedenken!! (ook de emails!)

Anoniem zei

Ik leef mee met jullie belevenissen rond om huis en natuurlijk Brit, en ik kan het niet laten nog een opmerking te maken,
Toen wij een tuigje kochten voor Frodo, onze hond, gaven ze aan dat het tuigje niet in de oksels mag snijden, dat is een gevoelige plek bij honden. Misschien een tip om even op te letten...Wanneer beginnen jullie met puppycursus?
Groet voor jullie en een knuffel voor Brit.
Janny

Mijke zei

Haha, ohjee! Het grote slopen is begonnen. Zorg maar dat je geen kabels en losse spullen hebt slingeren de komende tijd. Met puppy hebben wij hier laatst een week zonder internet gezeten door die kleine schavuit :P
Hebben jullie met Brit al benchtraining gedaan, of de fokker misschien? Het is voor een puppy niet vanzelfsprekend om opgesloten te zitten als je dat niet eerst geoefend hebt. Eigenlijk moet je dat rustig opbouwen. Sommige hondjes kunnen het meteen hoor, maar anderen hebben er wat meer moeite mee. Mijn hond Oor is de eerste keer dat ze alleen in de bench zat (van metaal) uitgebroken - en dan niet via het deurtje! Zo erg was ze in paniek. Heel sneu. Daarna weer heel langzaam opgebouwd dus en nu is het haar favoriete plek. Op internet staat her en der wel uitgelegd hoe zo'n benchtraining gaat, en op het hondenforum als je zoekt op bench krijg je ook veel topics met tips. Als Brit goed gewend is aan de bench zal ze ook minder snel geneigd zijn hem kapot te maken, en dan kun je deze bench nog eens gebruiken als je bijvoorbeeld op visite gaat ofzo (dit is denk ik officieel een reisbench).

Bianca van Dalen zei

Haha heerlijk zo'n pup! Beetje jammer van de bench alleen. Een ijzeren lijkt me dan het beste.

Clarien zei

Ja we hebben afgelopen zaterdag onze eerste puptraining gehad. Het was de eerste keer en nog alleen theorie. Het ging ook over benchtraining. Ik vond het net zoiets als de box voor kinderen ... heel logisch eigenlijk. rustplek. Maar zal ook even struinen op internet! ;-)

en heb Paul gemeld van die oksels! :D

Helena zei

Het is toch wat een pup😉

Mijke zei

Haha ja, een hond verschilt eigenlijk maar heel weinig van een kind lol. Ik moet me altijd inhouden als vrienden over hun kids vertellen, om niet de hele tijd 'ja dat heb ik met mn hond ook!' te roepen. Niet iedereen stelt het op prijs als hun kind met een hond vergelijken wordt :P