Kleine moeite groot gebaar.

on vrijdag 30 december 2016


Afbeeldingsresultaat voor kaart sturen


We hebben met z´n allen zitten Googlen ... hoe was die slogan ook alweer van de PTT vroeger?? Dat je elkaar vooral een kaartje moest sturen, en hoe leuk dat is ... maar we konden het niet vinden.

We vonden wel andere reclamezinnen. ´Redband als je voor pret bent.´´Want met Hoppe voel je je mens.´´En dan is er koffie.´ Haha zo leuk om die oude reclames te bekijken!

Maar een kaartje sturen ..... kleine moeite groot gebaar ..... ofzoiets?

Vandaag was ik bij mijn moeder, die na het overlijden van Wiebrand stapels en stapels post heeft gekregen. Echt, nog steeds klapt er elke dag door de brievenbus een bundel kaarten naar binnen.Ze wil nog geen bezoek, maar die kaarten, dat is een mooi ding. Even stilstaan bij elke kaart, de lieve woorden lezen. En de adressen opschrijven, want je wilt er graag voor bedanken. Maar er zijn ook veel kaarten zonder adres. Kaarten zelfs van onbekenden. Die hebben dat dan zeker in de krant gelezen? Of bloglezers?

Veel mensen uit het dorp sturen een kaart, zelfs mensen waar ze eigenlijk amper contact mee heeft. Maar het leidt af en het doet goed. Kaarten, dat is aandacht. Meeleven.


Nou, als je ook een kaart hebt gestuurd, ontzettend bedankt daarvoor!

Weer thuis in Punthorst .... ligt daar ook een mooi gebaar ..... een recept voor erwtensoep, uit het dorp. Dat komt mooi uit, vanwege mijn 'receptloze' woensdag laatst .....

Hier komt het! Echte Punthorster Snert! Met dank aan Alie en Jintie. Klik op de foto voor een vergroting.


Ik ga het niet overtypen ..... want ..... pffff die pizza vanavond viel niet goed! Ik ben bang dat de buikgriep mij nu ook te pakken heeft.

Oempf .... maar vroeg naar bed vanavond! :03 reacties:

Gerard van der Laan zei

Ben blij om te weten dat jouw moeder zo blij is met post. Zal haar ook nog kaarten sturen, al voelt het niet zo gepast om haar met haar verjaardag te feliciteren. Wens jullie allemaal een goed en vooral "helend" 2017 toe.

Clarien zei

Dankjewel! ik geef het door. Hoewel, mijn moeder leest dit ook wel. enne feliciteren kan altijd, ook in donkere dagen hoor :)

Sis zei

Toch niet goed gezocht met Google, ik vond m direct 😄

Kleine moeite, groot plezier

http://www.geheugenvannederland.nl/nl/geheugen/view?coll=ngvn&identifier=NAGO02%3AMVC-38215