Oudejaarsdag.

on zaterdag 31 december 2016
Al meer dan twintig jaar is het traditie bij ons. Op oudejaarsdag ...... met het hele gezin naar oma, die dan jarig is, en altijd lunchen wij dan halverwege, bij Waanders in Staphorst, langs de snelweg.

Meestal ..... zes keer de boerenomelet. Haha, en oma maar klagen, dat we dan te weinig eetlust overhouden en zij met de taart, de soep, de kadetten en de oliebollen blijft zitten. Maar dat valt best mee. Want wij kunnen gelukkig allemaal aardig bunkeren! :D

Maar nu ....... ligt Staphorst niet meer op de helft. We wonen er nu om de hoek!

'Wel gewoon weer lunchen bij Waanders hoor mam,' appten de kinderen afgelopen week. 'Want anders is het geen echte oudejaarsdag!'

Nou, doen we!! In de auto, en dan na vijf minuten al achter de omelet. Dat wil zeggen ...... de hele familie behalve ikzelf dus, want ja .... buikgriep gehad vannacht. Net als half Nederland. Dus ik blijf een dagje thuis.

Wel jammer, want ik had een fietstocht willen maken vanochtend, langs al die boerenerven waar met carbid wordt geschoten vandaag. Fotootjes maken. Zo'n mooi gezicht, de jongens aan het schieten en de ouderen staan wat verderop te kijken en maken een praatje. Juist die praatjes zijn dan ook weer heel leuk!Nou ik heb nog wel wat foto's van vorig jaar ..... dat was ergens in de buurt van Waanders dus, in een weiland. Ik heb net al even goed gekeken op de foto's waar dat was? Of er bekenden op staan? Maar nee het was niet in Punthorst.

Ik hou van dat sfeertje. Het oude jaar eruit knallen. Misschien ook omdat het herinnert aan het dorp waar ik zelf opgroeide. Dat was ook altijd raak. Oudejaarsdag .... was schieten! De jongens hadden dan nul komma nul aandacht voor de meiden, waren alleen maar met die bussen aan het hannessen.

Maar dat kwam later op de avond dan wel weer in orde  ;-)(nagekomen 17:00)  Ik krijg net van de vliegende reporter hier uit Punthorst een paar mooie live beelden door. Komen ze hoor ....Haha .... nou groot feest daar! En na afloop snert eten! Een aantal gezichten zijn bekend. Ik geloof dat mijn hele beton-crew erbij zit! 😉

Maar goed.

Vandaag dus gewoon home alone. Ook niet zo erg, lekker een dag uitzieken. Kacheltje aan, thee erbij. Mij hoor je niet klagen!

Ik vond het erg leuk dat je langskwam op mijn blog, dit jaar. Volgend jaar ..... gaan we gewoon weer verder! Dank jullie wel voor alle reacties, tips, emails, kaartjes, bezoekjes, en ook voor de spullen, tot en met zelfs een bench voor Brit!

Ik wens je een super leuke jaarwisseling! Tot volgend jaar! :D


10 reacties:

zeeuws knoopje zei

Beste Clarien, ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wil je laten weten dat ik heel erg geniet van je blog en het aanstekelijke enthousiasme dat er uit spreekt. Vaak check ik 's avonds laat nog even of je al een bericht gepost hebt! Ik hoop dat je nog erg lang door gaat. Alle goeds voor 2017 gewenst voor jou en al degenen die je dierbaar zijn!

Jeanneke zei

Een heel gezellige jaarwisseling gewenst.
Je blog volg ik met zóveel plezier enne...zoals het er nu voor staat, kun jij alleen maar beter worden in het nieuwe jaar :>)
Moge 2017 veel goeds, gezondheid en geluk voor jou en je familie in petto hebben.
Liefs,

Jeanneke.

Zonnetje zei

Alle goeds gewenst voor 2017. Je blog lees ik iedere avond ter ontspanning en ga met belangstelling je blog volgen m.b.t. de tuin.

M.A.C. zei

Ook ik ben een verwoed volger van je blog,krijg er altijd weer een blij gevoel van als ik het weer gelezen hebt.Wil je een hele gezellige jaarwisseling wensen en de aller beste wensen voor 2017,met de groetjes uit Engeland

Freerose zei

Heel veel beterschap en dank je wel voor al die leuke blogjes.
Ik wens je ook veel plezier bij het maken van een nieuwe Moeskerstuin. 2017 Wordt vast een top jaar.

Lin Boerin zei

Leuke blog, gelukkig nieuwjaar. Groetjes van Hongaarse boerin.;-)

corrie zei

Beterschap! Hoewel een dagje alleen thuis voor de kachel, na alle kerstdrukte, ook heel fijn kan zijn....
dank voor je leuke, inspirerende blogs en tot ziens in het nieuwe jaar.
groet van Corrie

Ellen zei

Gelukkig nieuwjaar!
Hopelijk voel je je vandaag wat beter.

Leonie zei

Een gelukkig en gezond 2017 gewenst!

Helena zei

Beterschap Clarien en een heel mooi 2017 toegewenst.