Tweede kerstdag.

on maandag 26 december 2016

Tweede kerstdag, dat is een mooie dag. Al het gedoe van Het Grote Diner .... is voorbij. We doen het lekker rustig aan, veel naar buiten, beetje rommelen.

Dit jaar is kerst bij ons heel anders dan alle andere kersten tot nu toe. We wonen ergens anders, ons leven is totaal veranderd. En ...... er mist iemand. Er is iemand niet bij, dit jaar.

Mensen zijn buigzaam, taai. Ook met een gat in je hart, kun je gewoon de kerstrollade in de oven schuiven, een wijntje inschenken, gezellig kletsen met familie en bezoek ....

.... je kunt verder gaan met plannen maken, het nieuwe jaar verwelkomen, de tuin snoeien. Ook al is er iemand ineens voorgoed verdwenen. En knaagt het van binnen.
We hebben inmiddels de kortste dag gehad. Het licht komt nu weer terug. Elke dag iets meer. De zon scheen vandaag bij ons uitbundig naar binnen.

Die lage lange uitbundige zonnestralen eind december, die kunnen je tot diep van binnen verwarmen. Zonnetje in je rug, kop koffie op tafel, stuk kerstkrans erbij, en een lekkere lange kerstvakantie voor de boeg met héél veel wandelingen in het bos, ja dan is het leven toch weer heel goed!


Helaas helaas ..... kon niet iedereen bij ons genieten van de kerstkrans en de warme zon. We hadden een zieke. Sinds gisteravond spontaan aan de buikloop, na de toostjes met franse kaas ..... helaas. Geen kerstkrans, geen diner, maar een heel ander menu ......

...... een heel origineel kerstmenu. Dat wel.
Pfffff toch altijd verraderlijk hoor, al dat ingewikkelde eten met kerst. Allicht dat daar es een bacterietje doorheen sluipt.

Maar goed. We hebben vakantie. De bouw staat even stil. Wel is er in de paardenstal op de valreep nog een kachel geplaatst, zodat we het daar lekker droog kunnen stoken, en het nieuwe kantoor alvast kunnen inwijden, met een gluh-wijntje.

Ach ja, van die dingen.Op tweede kerstdag, dan begint bij ons het Grote Uitrusten.
1 reacties:

Bianca van Dalen zei

Gezellig bij de warme kachel, geniet ervan!