Zaterdag.

on zaterdag 5 november 2016
Het blijft voorlopig een stoelendans in huis. De piano die hier eerst stond staat nu weer om het hoekje, en de buffetkast die in de slaapkamer stond is nu toch weer buffetkast geworden en staat nu dus hier op de plek van de piano.

Er zullen nog vele stoelendansen en halve hernia´s volgen. Want zo´n piano sjouwen ... pffff écht niet goed voor je rug!!

Ook hadden wij een leuk gesprekje met overbuurman vandaag. Die kwam es kijken, op de fiets, hoe het bij ons zo´n beetje vorderde. Het gesprek kwam op afval, omdat onze grijze container mudjevol is en ik vroeg wanneer die geleegd wordt. Nou, dat gaat hier echt heel anders dan in Bussum.

We hebben vier containers. Eén is voor plastic, één voor papier, één voor groen afval, en één voor restafval. Het ophalen van de eerste drie is gratis, en het ophalen van de restcontainer kost geld, per ophaalbeurt, en dat gebeurt maar ééns in de twee maanden!

In Bussum worden die grijze bakken elke 2 weken geleegd, en hadden wij ook nog es twéé containers. Dus nog nooit problemen gehad met teveel afval.

Maar wel heel goed, dat afval-beleid hier. Je wordt zo wel gedwongen om je afval strict te scheiden. En zo weinig mogelijk restafval te hebben. Maar ja ik zit nu wel met die mudjevolle bak dus. Géén restafval meer produceren de komende tijd, hoe doe je dat in vredesnaam? Midden in een verbouwing?

Vandaag kwamen Nic en Ronald, onze eerste ´echte´ gasten, alle spontane inloop niet meegerekend. Vanochtend ge-appt, vanavond samen aan tafel. Ach, die 100 kilometer tussen ons in, daar doen vrienden niet moeilijk over. Hopelijk blijft dat zo!!!!


ja en verder wat aan het prutsen geweest met de mais vandaag. Als avondsnack wil ik graag popcorn proberen te maken. Maar ik weet niet of het gaat lukken met dit ras mais wat we hebben opgekweekt. Ik heb de kolven laten drogen en heb er vanavond een paar gepeld. Nu de korrels verder laten drogen en dan kijken of je dat dan kunt poffen.

Met popcorn kun je veel lekkere snacks maken, Niet alleen de gewone zoute, met gesmolten boter, maar ook zoete caramelpopcorn, of popcorn kaas-balletjes, en maiswafels etc etc. Dus wel de moeite waard.

Ja en ook hadden wij een jonge pup op bezoek. Daar kwam een dorpsgenoot mee aan, die wist dat wij een hondje zoeken. Alleen wist hij niet dat we daar nog een paar maanden mee willen wachten.

Ohhhh wat verleidelijk! Maar ....... we doen het niet! Een pup kost zoveel tijd en die hebben we op het moment gewoon niet. Over een half jaar, dan komt er een pup, of een geschikte asielhond, die waaks is maar ook lief voor kinderen.

Moeilijk moeilijk .....  maar dit superlieve schatje .... ging weer terug naar het nest!
Heel fijn weekend allemaal en tot maandag weer!

ps ... ik lees net alle reacties op konijntje Jerry ... lief dat jullie zo meeleven en hartelijk dank voor alle tips!! We zijn druk bezig met het hok steviger te maken, en weer net zo groot als het eerst was, dit was even een noodoplossing! ;-)


10 reacties:

Bianca van Dalen zei

Je huis ziet er al gezellig uit! En wat goed dat je de weerstand kon bieden tegen zo'n schattige pup.

patrick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Helena zei

Wat een schattige pup!!! Knap dat je hem kon weerstaan. Heel verstandIG.
Dat slepen met spullen wordt echt een stuk makkelijker met een plank met wieltjes eronder. Speciaal voor verhuizen. Weet de naam effe niet meer. Kun je gewoon bij een bouwmarkt kopen. Of heb je er al een?

Helena zei

Een meubeltransporter, dat was het. Echt een aanrader.

Clarien zei

Ja die hebben we gebruikt met verhuizen ... Wist je dat ze dat 'een hondje' noemen. Toevallig! Maar helaas zijn die weer terug naar verhuurbedrijf...

Helena zei

Haha hondje! Zou eerder aan ezeltje denken. Je kunt ze voor 15 euro bij de gamma kopen. Jullie gaan in de toekomst nog vast veel slepen.

Daphne zei

Ooooh, smelt.....zal ik die pip anders maar nemen....😉
Knap hoor, dat je hem/haar terug hebt gegeven, heel verstandig ook, want voor een hond(je) kun je beter de tijd nemen, dan heb je er in de toekomst ook veel plezier van.
Als je eenmaal in je nieuwe huis woont komen de goeie ideeën vanzelf hè, dus dat blijven slepen zal inderdaad nog wel even zo zijn.
Maar, tijd voor gezellige visite is ook goed, lekker genieten hoor.
Hoe ging het met de popcorn?
Fijne zondag.

vrouw Hommel zei

Je kunt hem ook zelf maken van een grote plank en 4 wielen eronder.

Unknown zei

Een hond in huis is zo gezellig , maar ook buitenhonden in leuk .

Anoniem zei

Een grote badlaken eronder en je verschuift zonder problemen alles door het huis. Vloer en datgene wat je verhuis beschadigd niet.
Hondje kan je natuurlijk reserveren. Ondertussen wordt hij door moederhond nog netjes bijgeschaafd.