Back to normal.

on maandag 28 november 2016
Back to normal.

Maarrrrrr .... dat is dus cynisch bedoeld he? Want het wordt nooit meer back to normal met een jonge hond in huis. Dat verandert alles.

Nou we hebben wel gelachen hoor, vooral ik dan, toen Paul middenin de nacht, in de kou, tóch maar uit bed ging en met de bench naast zich op de bank ging slapen. Hand op de bench. Hondje stil.

Tja, 't is zijn hondje he? Vooral 's nachts! :D

Vandaag was ik van plan er een normale maandag van te maken. Met een flinke poetsbeurt voor het hele huis, de was, de bedden verschonen, en de ergste zooi van de boeldag wegwerken. Dat soort dingen. Nou ik ben alleen maar aan de was toegekomen. Dat duurde op zich al drie keer zo lang als normaal, met een hond die de was van de lijnen trekt, uit de wasmand trekt, en die stééds wil voetballen.

Kom spelen kom spelen kom spelen! Huh maar je bent een piepjong puppie!! Moet jij niet ook eens slapen bijvoorbeeld???

Okee baas, ik ga slapen. Tien minuten. En hop daar ben ik weer!! Kwispel kwispel spelen spelen!!

Ja en verder was er ook nog de gymles waar ik naar toe ging vandaag met overbuurman. De gymles in Staphorst, in de sporthal. Voor senioren. Ik wilde kijken of dat iets was, om daar invallessen te geven ofzo. En ik dacht .... ach zo'n lesje voor senioren, pfffft, eitje.

Dat viel vies tegen!

Die ouderen in dat groepje, zestien stuks, zijn daar al tien jaar met elkaar aan het sporten elke week en dat was best een pittig lesje! Erg leuk gegeven ook door een bekwame en betrokken instructeur. Hij probeert uit iedereen het beste te halen zonder te pushen. Nou ik zou daar best wel willen lesgeven. Voorlopig mag ik eerst een paar keer meedoen.


Back to normal? Thuis zitten de rietdekkers ineens weer op het dak. Want dat dak van de paardenstal moet ook nog. Herinner je je die troep die er vorige keer vanaf kwam? De hele tuin er onder? Nou echt iets om je op te verheugen dus!

Maar wat een vak zeg, rietdekken. Met dit weer!! Ja het was dan wel stralend zonnig, maar zo koud!! En dan op zo'n winderig dak, de hele dag, aan het prutsen met riet! Die mannen moeten wel een ijzeren gestel hebben. En koffie hebben ze ook al niet van mij gehad, vanwege die gymles ....

Morgen maar even goedmaken! Taart hebben we nog zat! :D:D

Back to normal ..... ja wat versta je onder 'normaal'? In Bussum was een normale maandag, s ochtends het hele huis doen, dan de boodschappen, en s middags als er nog tijd was een paar uurtjes in Moeskers Moestuin aan het werk. Dat was maandag.

Maar dat komt nooit meer terug. Hier heb je die regelmaat niet. Karin belt, of het goed is dat ze met pa het hooi komen halen. Tuurlijk. Wanneer? O, nu direkt. Oeps. Er staat nog allemaal rommel voor dat hooi, dat moet dus weg. Met een hond aan je veters. Die alleen maar wil voetballen.

Nou hij wil ook wel even bij Karin gelukkig!

Met z'n tweeen hebben ze dat hooi in een wip op de kar. Ik dacht, onee hij past nooit onder de kap door, zo hoog geladen, maar natuurlijk hadden ze daar naar gekeken en paste het precies.

Dag hooi!

Kom Brit, we gaan lekker voetballen. Laat die strijk maar zitten! :D7 reacties:

Es zei

haha heerlijk herkenbaar......
Geen dag meer normaal ook hier niet
En wat een schatje die kleine Brit.
Ik wens Paul alvast weltrusten ;)
X Es

Anoniem zei

haha, onze hond jankte de eerste nachten ook vreselijk. Toen kregen we het advies van de man van de puppycursus om de bench naast het bed te zetten. Als dat goed gaat de volgende nacht op de overloop, dan onder aan de trap. enzovoort tot hij op de plek staat waar je hem hebben wilt. Ging gelijk vanaf de eerste nacht goed. Misschien heb je er wat aan.
succes en welterusten

Mrs.Lavender zei

Als het goed is moet je wel wat tips van de fokker hebben gekregen, of een lapjes uit het nest met de nestgeur er nog aan. warmwaterkruik goed ingepakt in handdoek, helpt ook wel eens. Zo uit het nest en dan alleen in een kamer, dat werkt niet.

Helena zei

Zo deden wij dat ook. Kun je tenminste in je eigen bed slapen.
EN wat een schattig hondje. Heerlijk. Ja Clarien, dit is het nieuwe normaal. Knap dat je er nog een gymles in kunt proppen. Helena

Bianca van Dalen zei

Haha heerlijk geschreven weer! Je hebt ook je handen vol aan een pup...

Mijke zei

Haha wat een geweldig verhaal vandaag! Ja zo'n pupje gooit je dagroutines behoorlijk in de war he :D Wij hadden hier onlangs nog een opvangpupje rondstuiteren, we kwamen echt nergens meer aan toe! En als hij dan eindelijk wel even sliep dan zaten we ook allebei verplicht een uur doodstil om van de rust te kunnen genieten want bij de minste of geringste beweging stond hij poingggg gelijk weer rechtop. Klaar om te gaan! Haha, maar het is wel heerlijk toch, dat leven in huis!

Clarien zei

Leuke tips weer! Dat met die bench 'verschuiven' gaan we ook doen. Een lap met 'geuren' ligt er al. Eerst was dat van de moederhond, en nu een t shirt van Paul.

En Mijke .... poingggggg ..... dat is precies het goeie woord! :D