Dag Ben!

on donderdag 3 november 2016Vanochtend vroeg toen ik bij Ben en Jerry kwam met hun bakje voer, toen zat Ruby, de hond van de buren, in hun ren. De konijnen zelf waren weg. Spoorloos.

Ojee.

Nou dan ga je zoeken. Schudden met de brokjes. Geen konijn te zien. Maar wacht daar achterin het nachthok helemaal verscholen onder het stro, daar zat Jerry. Te trillen als een rietje. Maar nog wel levend. Ben, het mooie witte konijntje, zag ik niet.

Ja om een lang verhaal kort te maken, Ben is naar de konijnenhemel vertrokken. Ik vond zijn lijfje iets verderop. En Jerry is nu dus een allenig konijntje. Ik heb hem maar de hele dag binnen gehouden, hij was compleet in shock. Geen idee wat zich daar allemaal heeft afgespeeld in dat hok, met die speelse hond van de buren. Moet je ook niet teveel over nadenken.

Tja .... ook dat is natuur. Maar zo´n mooi beestje waar je al vier jaar lang voor gezorgd hebt, dat is toch hard. Nou dag hoor ... kleine Ben!

Gelukkig was er veel afleiding vandaag. In de paardenstal moest nagedacht worden over elektrische leidingen, waar die moeten komen, want zover zijn ze al met de binnenmuren.Nieuwe buren lopen binnen. Want zo gaat dat hier. Als er nieuwe buren zijn dan ga je daar even langs. Kijken. Kennismaken. Maar bij mij was het nog allemaal niet op orde. Want de keuken werd vandaag ook nog opnieuw geïnstalleerd, gelukkig wél goed dit keer!

Alles weer in en uit de kastjes. Voor de derde keer dus.

Koffie zetten lukte nog wel maar koffiemelk was nergens te vinden en de suiker was ook weg. Over koek maar niet te spreken. Pffff leuke indruk maakt dat! Snel tussendoor even van alles inslaan!


 

Bij de AH kwam ik een kennis tegen waarvan de man in het ziekenhuis ligt. Ja dan zijn je eigen ´problemen´ ineens luxe problemen. Want bij ons is iedereen gezond. Nou ja op Ben na dus.

Het eten? Daar doen we niet ingewikkeld mee. Het wordt zo'n prutje van worstjes en veel groentes en macaroni.


En zo vliegt alweer een dag om.

Kijk die Jerry nou. Hij kikkert al wat op. Omdat hij zo zielig is mag hij even daar blijven op Pauls lievelingsplek voor de tv. Hij mag ook even tv kijken. Vooral de reclame vindt hij leuk! :D


9 reacties:

Es zei

Ah wat verdrietig....
Wel tof dat broer nu voor de tv mag op Paul zijn plek, luxe!!
X Es

Bianca van Dalen zei

Agossie! Ik zou ook in shock zijn! Wel lief dat ie dan zo vertroeteld word. En fijn dat je prachtkeuken nu wel goed is.

Unknown zei

Wat vervelend van het konijn. Misschien in de schuur zetten die je snachts af kan sluiten zodat er geen honden bij kunnen

Leonie zei

Ach jeetje, wat een verdrietig van Ben... Wel grappig om te zien dat Jerrie nu (eventjes) op de bank mag!

Unknown zei

In het buitengebied kan je geen konijnen houden in een niet-afgedekte ren. Dan gaan ze niet lang mee. Is het de hond van de buren niet, dan wel een vos of een roofvogel. Dat is niet ´de natuur´; een tam konijn kan niet vluchten in een hol en zichzelf in veiligheid brengen. Dat moet jij voor ze doen, dat is je plicht als huisdiereigenaar, om ze veilig te houden.
Wij wonen ook in het buitengebied en zowel ons kippenhok en -ren, als de konijnenren zijn aan 6 kanten met stevig gaas afgesloten, zodat ze niet kunnen worden aangevallen en opgegeten. Wat een akelige manier om dood te gaan....

Wendy zei

Arme Ben. Onze Guusje en Paulie zijn vorig jaar zomer een vos in hun hokje tegengekomen. Ging ook niet goed :-( Wij wonen vlakbij de duinen dus maar geen konijntjes meer hier. Jammer, ze hebben zoiets liefs. Fijn dat je afleiding hebt, meer dan genoeg zo te lezen. Goed zo. We zullen doorgaan, de kip zei tot de haan,....

Groetjes,
Wendy

Clarien zei

Gerda ik bedoelde met ´natuur´ dat het de aard van de hond is om een konijn te pakken.

ja Wendy, konijnen in hokjes is soms gewoon geen goed idee, ook hier bij ons niet ... de wilde beesten kunnen onderlangs, bovenlangs, en zelfs door houten wandjes zich een weg heen vreten naar de prooi -- en om dieren binnen te houden ben ik persoonlijk weer niet zo voor

Unknown zei

Ik vind je blog erg fijn om te lezen, maar vind het erg jammer dat je geen verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot je dieren. Sluit me dan ook volledig bij Gerda aan. Je bent het aan de dieren die je bij je neemt verplicht ze een veilig en goed thuis te geven. (Binnen of buiten). De natuur daar is geen sprake van bij een huisdier in een hokje of kooi. Vind het niet leuk, maar had echt het gevoel dat ik het moest zeggen.

Daphne zei

Aaaah, bah, wat een zielig verhaal.
Wel lief dat Jerry nu lekker binnen mag zitten.
Zorg maar gauw voor wen veilig hokje, want zo op het platteland zijn er véél mee gevaren in de buurt.