In verbouwing en oorlog .....

on donderdag 10 november 2016
Hoe duurzaam kan je zijn??

Haha maar dit hierboven had niks te maken met duurzame energie, alleen maar met het feit dat we nog geen lamp hebben boven de eettafel, en ik kon het toetsenbord niet zien. Dan maar met kaarsen.

Over duurzaam gesproken ..... dat lukt hier nog allemaal niet zo goed. Ken je die spreuk 'in liefde en oorlog is alles geoorloofd'? Nou maak daar maar van

'in verbouwing en oorlog is alles geoorloofd'
Mijn boodschappenmandje zit bijvoorbeeld ..... vol met plastic. En ook aanmaakblokjes zitten erin. Normaliter gebruiken we vuurstenen, en maken we vonken met van die draaiende stokjes :D:D

Nee grapje hoor, maar aanmaakblokjes gebruiken we niet vaak. Meestal lukt het vuurtje maken wel met wat droog aanmaakhout, en een paar dorre takjes.

Maar ja dat is hier allemaal nog niet op orde. Door de verbouwing en doordat veel dingen nog niet uitgepakt kunnen worden, heb ik m'n spullen nog niet. Het aanmaakhout is bijvoorbeeld spoorloos verdwenen!

Ja dan zijn die blokjes wel even heel makkelijk. Je hebt er veel verschillende soorten, hier op dit pak staat dat ze milieuvriendelijk zijn. Iemand daar verstand van? Milieuvriendelijke aanmaakblokjes? Kan dat?

Eén tip die ik kreeg van de schoorsteenveger die de kachel installeerde afgelopen maandag ... neem altijd bruine aanmaakblokjes en geen witte. Die eerste zijn minder belastend voor schoorsteen en planeet, en bestaan uit natuurlijke vezels, en de witte bestaan uit (fout) paraffine.

Dus die tip geef ik bij dezen even door!
Hoe het met de verbouwing gaat? Nou kijk gerust even mee in de paardenstal. Want daar werd twee weken geleden dat beton gestort, en toen hadden we die mooie balzaal. Grote open ruimte met mooie gladde vloer.

Ja en inmiddels is die balzaal helemaal verdwenen!!! Er zijn de afgelopen weken spouwmuren gebouwd, dus die dubbele muren langs de buitenrand. En ook zijn nu alle binnenmuren gemetseld, zodat er ineens allemaal aparte vertrekjes zijn.

Zo leuk al die kamertjes, het is net een doolhof als je er nu doorheen loopt.

En vandaag is de zolder gemaakt, dat wil zeggen de balken die de zolder moeten dragen. Wat een puzzel is dat! Want je denkt, nou gooi een stuk of wat van die balken op gelijke afstanden over de muren, vastmaken, en klaar.

Maar dan krijg je dat één balk net verkeerd loopt en je in de keuken tegen een halve balk aankijkt. Dus alles moet worden opgemeten, uitgerekend, verlegd, weer bekeken.

Oja ..... en of ik bovenaan de trap een heel klein balkonnetje kan krijgen? Ja dat kan nog net, de balken waren nog niet besteld (anders was het pech) en nu hebben ze langere balken besteld, die uitsteken, waardoor daar boven een klein balkonnetje komt. Je ziet dat op de foto hierboven.

Ja zo bedenken we wat af. Niet alles loopt zoals we dachten. De twee slaapkamers worden een stuk kleiner dan we hadden bedacht. Naja. Daar hoef je ook alleen maar te slapen, Niet te dansen. :D

Nu nog even een blogje van deze dag, en dan weer verder met boeken uitpakken.

Wat houden we en wat gaat naar de Boel? (boeldag)


4 reacties:

Unknown zei

Wat een gepuzzel hé wat en hoe en leuk het balkonnetje. Ze gebruiken hier om de kachel aan te maken is geen aanmaakblokjes maar ze doen het anders.Zaagsel in een afsluitbare pot of emmer en daar wat benzine bij en dat door elkaar husselen en dan daar een paar lepels van op een stukje papier en dan wat hout er boven en zo de kachel aansteken.

Clarien zei

aha ja dat kan natuurlijk ook. Droge dennenappels schijnt ook goed te zijn. Ook voor de schoorsteen.

Bianca van Dalen zei

Wat gaat dat snel, zo heb je een balzaal en zo is het volgebouwd!

Daphne zei

Je bent zo druk, maar wel heel leuk om hiermee bezig te zijn!!
Maar........vergeet je je knoflook niet?!!!!!
Die wilde je poten in deze tijd, maar ik lees er niks over dus hup hup, zoek die knoflook en ga je tuin in (kun je meteen een stukje moestuin schrijven 😉)
Fijn, WARM (met de kachel aan) weekend.