Van 2D naar 3D

on vrijdag 4 november 2016

Tja .... het blijft een moestuinblog he .... dus, maar weer es kijken wat er zoal geoogst wordt. Fijn hoor die wortelen en pastinaken, de hele winter komen ze vers uit de grond. Dat doet me denken aan de rubriek die we zouden starten vanaf november ..... de Woensdagse Winterpot. 

Aanstaande woensdag beginnen we, met de pastinaak! Gewéldige groente. Helaas lusten de meesten hem niet. En ik moet eerlijk zeggen .... ik was er ook niet dol op in het begin, tot we hem gingen roosteren.

Nou ja, aanstaande woensdag dus De Pastinaak in de hoofdrol. Stuur je me recepten als je die hebt?

Jerry lust ze graag, pastinaken. Kijk hij zit nu in zijn versterkte ren. Voor de zekerheid blijft hij steeds in het binnenhok. Mijn lieve schoonmoedertje vond dat ik er een binnenkonijntje van moet maken, omdat hij buiten niet veilig is .... maar Jer is een echt buitenbeestje met een giga dikke vacht. Hij is binnen niet gelukkig, (ondanks de tv :-)  Hij vind het veel te heet bij ons en wordt sloom. Dus, toch maar buiten, en een stuk dichter bij huis.

Wijzelf, mensen, zijn natuurlijk wel graag en veel binnen. We werken dus ondertussen hard door aan ons eigen nieuwe binnen'hok', de paardenstal. We moeten er nog een andere naam voor verzinnen, want een stal is het allang niet meer.

Er is vandaag een begin gemaakt met de binnenmuren. Het ontwerp dat we een tijd geleden hadden bedacht werd even weer ruwweg op een plank geschetst. Gewoon 2 dimensionaal dus.
Maar, moet je nagaan, de buitenmuren lopen dus vrij scheef, terwijl de binnenmuren exact zijn opgemeten en die lopen kaarsrecht. Tot dusver geen probleem. Maar .... de ramen zitten in de buitenmuren, en dat moet weer passen met het ontwerp. Nou je snapt het is best ingewikkeld allemaal.

Om ons in het weekend alvast een indruk te geven hoe het er 3 dimensionaal uitziet, heeft Jan de timmer bedacht dat we de kozijnen alvast gaan opzetten. Dat is zo leuk, je ziet dan ineens hoe het gaat worden!!Naja zo op de foto lijkt het wel een rommeltje maar als je het in het echt ziet is het heel bijzonder. je kunt nu al van de slaapkamer naar de badkamer naar de keuken lopen. Douche nemen, eitje bakken. etc. :D

Buurman Henk komt ook nog langs, met een zoenoffer, namens Ruby de hond. Een grote zak biologisch fruit. Lief!

Biologische druiven .... je weet niet wat je proeft, vergeleken met de suikerklontjes-druiven uit de super!

8 reacties:

Buitenleven zei

.oei..Is de buitenren nu Ruby proof?
Onze, toch aardig goed opgevoede honden, zouden er overheen springen of klimmen en anders wel via het opstapje gaan😯 en na langere tijd zelfs onderdoor. Herder formaat en schoothond formaat.
Dat Jerry nog maar lang van de pastinaken mag genieten😊

Buitenleven zei

.oei..Is de buitenren nu Ruby proof?
Onze, toch aardig goed opgevoede honden, zouden er overheen springen of klimmen en anders wel via het opstapje gaan😯 en na langere tijd zelfs onderdoor. Herder formaat en schoothond formaat.
Dat Jerry nog maar lang van de pastinaken mag genieten😊

Anoniem zei

Goedemorgen. Denk dat dit niet genoeg is voor veiligheid konijn. Het zal hoger, dieper, steviger en afgedekt moeten worden. Kun je niet met de planken die je laatst gespard hebt een mooie ren maken? Paar palen in de grond. Deurtje erin, zodat jij er ook nog in kan!

Mijke zei

Brrrr pastinaak... nee daar maak je mij niet gelukkig mee. Ze ruiken wel heel lekker als je ze net geoogst hebt maar als ik ze dan kook vind ik ze zo weeig worden!

Arme Jerry, in zijn eentje in zijn nieuwe hok :( Ga je er nu een nieuw konijntje bij nemen? In hun eentje kunnen konijnen snel wegkwijnen namelijk. Maar dan zou ik wel een beter hok maken, want Jerry is nu een sitting duck ehhhh knijn voor vossen! En ook iets groter als je dan toch bezig bent want dit hok is veel te klein (ja wat een boel commentaar heb ik he :P). Hier staat goed uitgelegd wat een konijn ongeveer nodig heeft: http://www.licg.nl/g9/dieren/zoogdieren/konijn.html

Wendy zei

Ik ben hem even kwijt: wat kwam er nu ook weer in de paardenstal? Gaat Paul daar op kamers? ;-)
Pastinaken vind ik erg lekker maar mijn mannen houden niet zo van de zoetige smaak. Vreemd, chocola vinden ze wel lekker. Mijn druiven hebben aan de kust geen zijn van kans om ook maar een beetje zoet te worden. Misschien kan ik er iets mee met pastinaak? Grapje hoor.

Yvonne zei

Gisteren geroosterde pastinaak met citroen, tomaat en peterselie gegeten. Het recept heeft 2 weken geleden in de Trouw gestaan en is ook te vinden op https://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com/.
Wat ook lekker met pastinaak is het volgende: stukken pastinaak, wortel, pompoen en knolselderij omscheppen met olijfolie, zout en peper. Groenten met rozemarijn en knoflook 20 min. in oven op 220 graden roosteren. Daarna ahornsiroop of honing door de groenten mengen.

Wendy zei

Oh, vooral dat laatste lijkt me lekker. Bedankt Yvonne.

Helena zei

Arme Jerry. Heel allenig. Ik ben trouwens jaloers op je wortelloof. Wil graag wortelloof pesto maken maar kan geen bio wortels vinden met loof. Wat een armoe 😉