Boeldag, en Brit.

on zaterdag 26 november 2016

Vanochtend vroeg .... wat was het mistig en koud! Maar vanaf tien uur rolden de fietsen ons erf op!

Alleen tja ... op zo´n dag kom je er totaal niet aan toe om daar allemaal foto´s van te maken, de camera lag ergens veloren in een hoek. Want het liep meteen storm, het eerste uur.

Marjan, Jackie en Barbara deden eigenlijk al het werk, en zelf was ik alleen maar aan het kletsen. Wat is dat fijn, op zo´n dag, zoveel hulp! Dan kan jezelf genieten van alle toeloop en van de gezelligheid. Er waren zelfs nog taarten meegebracht!


Paul had op vrijdag alle spullen van prijzen voorzien. Honderden stickertjes geplakt en alles natuurlijk veuls te goedkoop, want hij wou maar één ding. Er van af! :D

Haha en wat grappig was, hoewel er véél werd verkocht, bleven de stellingen volliggen want de mensen namen ook spullen mee die weer op de lege plekken werden gezet! Ja zeg! Zo komen we nooit los!!Uiteindelijk zijn er ruim tachtig mensen langs geweest. Niet iedereen nam wat mee, sommigen kwamen omdat ze dachten dat we landbouwapparaten enzo verkochten. Ja en dat deden we dus niet. Wat we daaraan hebben liggen willen we zelf houden. Hoewel Paul zei, 'maar alles is te koop hoor! hangt ervan af wat je ervoor biedt!'

Zo'n sjaggeraar! Hij zou z'n eigen vrouw nog verkopen! 😉😊

Familie kwam ook langs! Ja dat is voor hun nu een kippe-eindje rijden, vergeleken met Bussum. Dus nóg een Marjan! En de andere Marjan, van de tassenclub, vond mijn camera en heeft gelukkig nog wat plaatjes gemaakt. Leuke herinneringen! 


En de opbrengst? Die was ruim driehonderd euro. Nou als je nagaat dat alles zo'n beetje voor 1, 2 en 3 euro wegging, is dat toch niet gek!

Dat bedrag gaat naar het onderhoud van het 'Beleefpad' hier in het bos vlakbij, het Zwarte Dennenbos. Dat is een prachtig pad met allerlei grappige dingen zoals een herriehut en een doolhof en een kleurenkamer. Maar er gaan vaak dingen kapot en er is steeds onderhoud nodig. Dus maandag maar es met Staatsbosbeheer bellen, of ze daar driehonderd euro voor kunnen gebruiken!

Van Punthorst ... vóór Punthorst! :D

Nou ja ... niet alleen Punthorst he? Ook het dreamteam uit Bussum was erbij!
Tja en dan .... iets waar ik al eerder over wilde schrijven. Sommigen voelden het misschien al aankomen.

We krijgen tóch een pup!

Paul en ik hebben nagedacht. We hebben hier op het erf echt een hond nodig. Nou heeft een pup ontzettend veel tijd en aandacht nodig, en wij dachten daarmee te wachten tot het voorjaar. Maar ja dan heb ik de tuin. Daar ben je topdruk mee in het voorjaar. En veel werk van de pup komt op mij neer omdat ik het meest hier ben.

In de wintermaanden kan ik mijn agenda wel leegmaken om een pup op te voeden. Dat wil zeggen, het wordt vooral 'Paul's hond'. Maar als hij weg is dan zijn wij natuurlijk met zijn tweetjes ....

.......... Brit en ik.

En vanavond, ná de boeldag, kwam ze bij ons wonen.

Brit, een teefje, kruising Duitse herder en Appenzeller. Ze is nu bijna twee maanden oud.

Volgende week begint de pup cursus. Er staat een bench klaar in de gang. Mijn agenda is zo goed als leeg. En overal liggen boeken over 'hoe het moet.'

Graag wil ik de ervaren hondenmensen onder jullie af en toe om advies vragen! Want dat is wat hoor ... een hondje. Zomaar een gezinslid erbij! Maar is ze niet schitterend?13 reacties:

Anoniem zei

Wat een schat van een hond! Onze hond heeft ook appenzeller in zich maar dan gecombineerd met border collie. Echt leuk hoor, die eerste maanden. Maar ook intensief, dat moet ik eerlijk toegeven. Maar je hebt er echt plezier van als je goed aandacht aan het opvoeden besteed.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de komst van Brit, en heel veel sterkte vannacht.Onze eerste 2 honden( stabij/wetterhoun) waren de eerste periode s,nachts erg verdrietig zonder het nest en hun moeder.De kooiker die we nu hebben (is nu anderhalf jaar)was 8 weken toen hij kwam en we hadden ons weer op onrustige nachten voorbereid, en wat denk je? Geen centje pijn.En succes met de puppycursus Clarien. En geniet van Brit want voor dat je het weet is ze groot ( net als kinderen) en het is zo ontzettend leuk, een pup op ontdekkingsreis.
Groetjes,
Jantsje
p.s. na het overlijden van onze vorige hond hadden we besloten geen hond meer aan te schaffen. Dat hebben we 3 dagen volgehouden.Eenmaal verslingerd aan een hondenmaatje raak je dat niet meer kwijt volgens mij.

Bianca van Dalen zei

Die boeldag ziet er gezellig uit! Wat een schatje is Britt, veel geluk samen!

Daphne zei

Wat een mooie opbrengst zeg.
Mijn man en ik hebben het er nog over gehad, maar omdat we met een voetballend kind zaten en met een ziek ander kind, konden we niet komen, helaas......ik hou ervan, lekker een beetje rondlopen tussen al die gebruikte spullen!

Gefeliciteerd met Brit, tja, ik dacht al zoiets!
Leuk hoor, lekker van genieten en alles een beetje op gevoel doen.
Opvoeden van zo'n pup is on de eerste 3 maanden van haar leventje erg belangrijk, alles wat ze dan meemaakt neemt ze mee in de rest van haar leven.
Ga dus ook met haar "op stap", als je dat in haar verdere leven ook van plan bent.
Maar het is vooral doen wat bij jullie past hoor, en nogmaals, genieten, want het is zoooooo leuk, een hond in huis.

Zem zei

En na de boeldag een heerlijk nieuw huisgenootje!
Veel plezier met het kleine ding en succes met de opvoeding.
Op de puppycursus zul je vast en zeker veel leren om hem een fijne huishond te laten worden.
Hartelijke groet, Zem.

M.A.C. zei

Wat geweldig de boeldag en leuk dat het zo veel aandacht heeft gekregen,had graag willen komen maar volg je blog van uit Engeland dus dat was een beetje te ver weg.en dan Brit,wat een dot en zo'n lief bekkie,je zult er veel liefde van krijgen en veel plezier van hebben,nog een fijn weekend

Es zei

Aaaaaah welkom Brit, als je net zo lief wordt als onze Britt WAUW!
Wat leuk wat leuk
En wat een geweldige opbrengst, whoopwhoop
Oliestelletjes nog verkocht ;)
X Es

Anoniem zei

gefeliciteerd met Brit, wat een mooi hondje! Dat wordt vast een heel fijne erfhond. En je kan lekker met haar naar het bos bij jullie achter.... Daar zijn we een paar weken geleden geweest, een heel mooi bos!
groet Janny

Mijke zei

Oh wat een prachtig pupje! Aparte kruising wel hoor, hoe kom je daar zo bij? Ben heel benieuwd hoe die uit gaat groeien! Gok zo dat je daar je handen vol aan gaat hebben, het zijn niet bepaald de makkelijkste rassen ;) Dus goed dat je op cursus gaat! Enne vraag maar raak hoor. Ik heb hier een Hollandse Herder kruising lopen met oa husky, labrador en stafford er in gemixt. Dus ik heb wel enige ervaring met een gekke mix! :D Ik eis veel foto's!!!

Mijke zei

Ohja en wat ook heel handig is voor al je puppyopvoedkundige vragen en het uiten/delen van de frustratie die daar ongetwijfeld bij gaat komen kijken haha, ik heb heel veel aan het hondenforum! www.hondenforum.nl Daar zitten veel lui die er echt veel verstand van hebben.

Helena zei

Wat fijn dat het een succes was! En jullie pup....... Schattig! Helena

Clarien zei

Beetje late reactie van mij, maarre ik lees alle reacties heel nauwkeurig hoor en gebruik alle tips!

Die kruising Mijke, dat was toeval. Die pup was beschikbaar, en Paul, die het ras moet kiezen want ik weet daar niks van, had meteen een klik met de pup. We kennen de eigenaars, en uit al hun vorige nesten (hond met buurhond, spontane nestjes) zijn prima honden voorgekomen, ook al zijn het dan nogal pittige rassen.

Mijke zei

Oh dat is fijn ja, als je de ouderhonden kent. Volgens mij is er geen betere voorspeller van wat voor hond je krijgt. Dat was voor mij ook de reden om mijn hond te nemen. Haar ouders zijn beide zulke geweldige honden, ik dacht daar moet wel een geweldige pup uit komen. En zo bleek!