En het poetsen en boodschappen en het wassen en strijken. Paul draagt nog steeds overhemden, ook al zeg ik dan, joh, dat hoeft toch niet hier op de boerderij? Maar ja met al die zoom vergaderingen waar je toch een uur of langer naar elkaar zit te kijken, ja, dan wil hij er toch netjes uitzien.
Ik ben van alles aan het doen. De laatste wortelen zaaien, en bieten en witlof. De bedden wieden. De jonge boontjes planten. Als die bakken dan leeg zijn, dan leg ik ze een tijdje te drogen in de zon. Ik was ze niet af.
Ik was nooit potten en bakken af. Steriliseren van de potten, was vaak gebeurt op tuinderijen, daar begin ik niet aan. De planten moeten toch vroeg of laat de tuin in. Als ze dan zijn opgekweekt in steriele potjes, met steriele potaarde uit plastic zakken, dan krijg je geen sterke boys. Dan krijg je -letterlijk- kasplantjes. Die het snel begeven met een beetje tegenslag. En die makkelijke prooien zijn bij plagen en ziektes.
Gewoon, in de zon leggen dus! 🌞🌞🌞
Een kwestie van ... niet helemaal goed gepland, zeg maar. 😊
Zo lusten onze meiden erg graag popcorn. Vorig jaar had ik geen popcornmais want dat vond ik teveel gedoe. Dit jaar heb ik wel een bak 'echte' popmais opgekweekt. Want zelf lust ik het ook graag!
Maar die mais moet een eigen plekje hebben. Die mag je niet vlakbij de andere mais planten, want dan krijg je kruisingen en dan 'popt' de mais niet. Dus nu moest daar ook weer een aparte plek voor komen. En die kwam hier, vlakbij de kippenren.
Want ..... je hebt niet alleen maar gewone popcorn. Maar je hebt óók popcorn met kaas, met boter en bieslook, popcorn-sneeuwballen, popcorn met honing, gesmolten boter en kaneel, popcorngebak, spicy popcorn, smokey paprika popcorn ..... en ga maar door.
Dus het is het waard!
Rabarber is trouwens ook een echte topper. Wij eten het bijna elke dag. Een klein beetje maar hoor, vanwege het oxaalzuur. Maar het is er nu, in grote hoeveelheden, en het smaakt overal bij! Wat dacht je van kapucijners met stukjes gebakken worst, wat groenvoer, kruiden, en stukjes rabarber?
Lijkt je niks? Probeer maar eens!
Zo hadden wij die acht potten jam, gemaakt van rabarber uit de vriezer. Maar stom genoeg eten we helemaal geen jam. Toen bedacht ik om dan maar een pot rabarberjam door de cake te doen, in plaats van suiker.
Heel simpel, maar het maakt zo'n cake echt helemaal af. Je krijgt dan een hele malse cake, in plaats van dat wat droge, wat ik persoonlijk niet zo lekker vind aan cake. Ik zal hem binnenkort nog eens maken en het recept laten zien hier.
.... geef mij maar de pracht buiten. Zelfs eenmaal uitgebloeid en tot pluis geworden, is er nog zoveel moois te zien aan al die kruiden en al die weelde buiten!!
Zo mooi die pluizen ... en hoe ze mee waaien in de wind!
4 reacties:
popcorn-sneeuwballen? Wat is dit?
Paul heeft gelijk dat hij hemden blijft dragen.
En ik had net de indruk op de foto's dat jouw handen er beter uitzagen met die leuke olievormpjes die je gemaakt had.
Als je het vuil echt niet weg krijgt, dan kan je je handen ook wassen met olie, 's avonds bijvoorbeeld. Dat verwijdert alle vuil ook prima.
Heel goed idee om die rabarberjam door de cake te doen.
Ik dacht dat je er hem als een laagje tussen had gedaan, maar ik zie dat je hem er door gemengd hebt.
Bedankt voor je blog, Clarien,
'niet helemaal goed gepland...' -> wel goed geplant, Clarien!
Lie(f)s.
Bedankt voor de jam-door-de-cake-tip! Ik heb vandaag een cake gebakken met een potje abrikozenjam van 3 jaar geleden. Prima gelukt! Lekker sappige cake, mmmm!
Sonja
Een reactie posten