Niks beleefd.

on zaterdag 15 mei 2021

 
Dit ...... was precies één jaar geleden. Op 15 mei 2020. Toen waren er al enorm veel bloemen. Toen aten we bloemenpizza's. Kun je je nu haast niet voorstellen. De eerste goudsbloem hier in de tuin begint nu net een beetje op stoom te komen.


Verder hebben we vandaag niks beleefd eigenlijk. Gewoon, samen aan het klussen, buiten. Zoals meestal op zaterdag. Nee, geen bijzonderheden. Zó weinig zelfs, dat het patroon van de worteltjes van de preiplanten ... het hoogtepunt van de dag was.😊


Kijk maar. Je ziet een potje jonge preitjes, die ik aan het uitplanten was. Dan moet je die priegelige preitjes eerst uit elkaar peuteren. En dan draai je zo'n kluit eens om, en dan bekijk je eens zo'n onderkant.  
Wow.   Mooi toch? Dat die wortels dan allemaal precies tegelijk naar links en naar rechts groeien. In een bundel. Alsof het spreeuwen zijn! 


Nou kan het ook komen door het patroon van het potje natuurlijk. Maar toch mooi.En kijk daar heb je Paul ook! Hij heeft zeker net iets in z'n oog gekregen. Hij heeft vandaag het laatste zand en de laatste stenen van de oprit naar achteren gekruid. Naar het pad, langs mijn bladvak. Dat wilde ik wat fatsoeneren. En die witte wapperende netten eindelijk weg. Dan maar wat kippen in de sla. Maar goed, dat was zijn klus vandaag. We zijn nu allebei klaar en vanavond is het ... chillen! Voor mij ... lezen, theedrinken, muziekje. En Paul kijkt teevee. Mét koptelefoon. (wat het mooiste kado is wat je iemand kan geven als je zelf geen teevee kijkt ... een koptelefoon .... haha eigenlijk een kado voor jezelf dus!)


Heerlijk, weekend!

 
ENJOY!!😊✨✨✨3 reacties:

Lies zei

Heel gezonde preiworteltjes, Clarien.
Geniet van je weekend!
Lie(f)s.

MC zei

Chill ze :)

Willem zei

Met een gepunt (bamboe)stokje kun je prima een wortelkluit ontwarren of van aarde ontdoen, is mijn ervaring. Eetstokjes die je soms bij een Chinees restaurant aangeboden krijgt zijn mijn favoriet. Niet dat ik me de kunst machtig heb kunnen maken ermee te eten, daarvoor ben ik te 'knovvelig' om het in goed Drents te zeggen, maar het zijn fantastische peuterstokjes bij het verplanten. Multifunctionele dingen zogezegd.
En dat je eens een dag 'niks' beleefd heeft ook zijn charmes. Heb je de tijd om eens ongestoord te genieten van de kleinigheden die je onderweg altijd wel tegenkomt.