Hooggeëerd publiek!!

on vrijdag 21 mei 2021


Hooggeëerd publiek! Van harte welkom in Circus Renz, maar de voorstelling van vandaag is helaas afgelast. Vanwege het instorten van de tent.


Wel sneu eigenlijk .... nu ben je voor niks gekomen ..... en er is al zoveel afgelast, in het afgelopen jaar .... en nou óók nog geen circus.😔


............................Nou, weet je wat?


We lasten een mini-voorstelling in, van mijn pogingen om de tent weer op te bouwen. Láng niet zo leuk als de échte clowns natuurlijk, maar dan ben je in elk geval niet voor niks gekomen!


Het begon al goed. Nadat de halve tent door de stormwind vandaag was weggeblazen, en na die waterballonnen van gisteren, en ook na het lezen van jullie reacties, bedacht ik om een soort boogvormige steunen te maken tussen de palenrijen. Zodat het zeil bovenaan bol staat en er geen water meer in kan blijven staan.


Ondertussen ging het hier in Punthorst steeds maar harder waaien. Nou, dacht ik, dat is goed, want dan kan ik het meteen testen, of het wel houdt


Ik maakte die bogen van wilgentakken. Omdat die hier nog liggen. Maar nee hoor, dat werkte niet. Omdat je de schroef door het einde van een tak boort, splitst die tak. Kijk maar op die ene foto. Het leek wel een krokodil met opengesperde bek. 


Poging nummer twee. Een boog maken van electriciteitsbuis. Dat ging wel, maar daar kreeg ik de schroef dan weer niet doorheen geboord. Zo'n buis is hard, en glad, en rond. En ik heb maar zo'n damesboor. Je zou daar een dikke DeWalt voor moeten hebben. 


Affijn, toen ik hem had vastgeklemd, en de schroef eerst een dikke lel had gegeven met de hamer, toen ging het. De schroef liet zich nu door het plastic heen boren. 


En dan, vastmaken aan de bovenste lat, die op die achterste rij palen ligt. Dat moest dus zeven keer, want bij elke paal kwam zo'n stuk buis. 


Ondertussen was hier, voor mijn neus, óók een hele voorstelling aan de gang, waar ik vanaf mijn hoge positie mooi het zicht op had.


Paul was namelijk aan het grasmaaien. En omdat ik nu al die tuintjes heb gemaakt in de paardenbak, riep hij, zal ik daar ook maaien? We hebben tot nu toe nog nooit in de paardenbak gemaaid. Want daar ligt allemaal rommel en stokken en er zijn diepe kuilen van Brit. Het is er nogal een bende. Maar door de tuintjes ... is het ineens toch iets geworden wat er nu bij hoort, en Paul vond dat daar paden bij hoorden.


Nou daar ging hij hoor. Holderdebolder door de kuilen en over stenen (die in het gras verstopt liggen) en soms viel hij bijna om. Leek het. Echt een stuntman!! Kijk er maar even naar, naar hoe hij om die tuintjes heen scheurt. 😄😄💨💨


Hier is ook een leuk muziekje voor erbij!
Nou. Dat was dat. Ik heb daar nu ineens paadjes!! APPLAUS!!


En ondertussen waren de bogen geplaatst. Nu die zeilen nog. Dat moest ook steviger. Ik heb ze nu om houten palen gerold, en dit keer ook vastgenageld. Nu kun je ze op- en afrollen, en al naar gelang het weer, dus openen en sluiten. 


Dacht ik.


Ja zo op de grond ging het goed hoor. Openen en sluiten. Het leken wel theatergordijnen. Of Dode Zee rollen. 


Maar toen ik ze vastmaakte, bovenin dat rek (acrobaat!!) toen kwám er me toch een stormwind opzetten! Echt, die hele partij rollen met palen en al, alles woei in één klap weg. Alles zó uit mijn handen geblazen. 


En toen was ik het zat! En heb meteen besloten dat wát er hier ook komt, het wordt niet gebruikt bij harde wind. Net zoals je een zonnescherm ook niet openrolt, als het stormt. Maar goed. Wordt vervolgd, dus.

Ook waren we nog bij Mike en Miriam. We mochten nog wat spullen komen halen. Waaronder deze tafel. Ik had nu Paul mee (vanwege nog steeds niet goed durven rijden met aanhanger) en paul zegt altijd in principe 'nee' tegen al die spullen die ik het liefst naar huis sleep. Ik hoorde hem wel met Mike praten op de achtergrond ... iets over .... vrouwen .... en iets over .... hamsteren ....


..... maar zeg nou zelf! Deze prachtige sterke tafel! Die is toch gewoon gemáákt voor deze hoek? Let op!! 

 


En POEF ..... hij staat vol!!!!💥💥🎩
🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈


En tot zover dan deze ingelaste voorstelling. Met krokodillen en met een clown en stuntmannen en theatergordijnen en acrobatenkunsten en goocheltruc-met-tafel .... 


.... nu ben je toch nog even eruit geweest, op je vrijdagavond!


🎈🎪😊12 reacties:

Lies zei

Weinigen doen het je na, Clarien!
Voor ons wel, voor jou minder, toch een genietlogje op vrijdagavond.
Lie(f)s.

Clazien. zei

En dan nu : Applaus 👏👏👏👏😃

Willem zei

Nou Clarien, er is niks mis met dat 'damesboortje' van je. Heb zelf een voorganger ervan 14 jaar intensief gebruikt en dan bedoel ik ook echt intensief; ik heb er zelfs mee in beton geboord. Het ding doet echt niet onder voor een DeWalt.
Maar wat ik me afvraag is waarom je die takken niet even voorboort. Een gaatje van een millimeter of 4 op de plek waar de schroef komen moet doet wonderen wat het splijten aangaat. En de buis voorboren helpt ook en maakt de montage ook gemakkelijker.
In je eentje de 'rollen' monteren valt niet mee, om niet te zeggen dat is bijna onmogelijk, tenzij je een extra paar armen aan het lijf hebt. Bij dergelijke karweitjes kom je er altijd achter dat een mens een hulpeloos wezen is in de wereld van de zoogdieren.
Wat die tafel aangaat; van welk materiaal is het tafelblad gemaakt. Als het spaanplaat, al dan niet voorzien van een in kunsthars gedrenkte laag papier, daqn is de levensduur buiten inderdaad zeer beperkt. Het onderstel lijkt wel degelijk; mooie stalen poten. Dat houdt het wel een aantal jaren uit.

Heb net je muziekje even beluisterd en werd er bepaald zenuwachtig van. Voor mij in ieder geval geen aansporing om naar het circus te gaan, terwijl ik echt wel van acrobatiek houd.

MC zei

Genoten van je voorstelling, Clarien, heel erg bedankt !
En ook dank aan Paul, dankzij het muziekje was het heel goed in te beelden.

Jullie hebben een zitmaaier zonder opvangbak, zie ik. De mijne is met, en ik recupereer het gras best veel voor de compost. Is zo'n zitmaaier zonder bak beter ?

Zeg, wat een mooi idee, die gebogen steunen, het ziet er kunstig uit.
Heel goed gedaan, en inderdaad, werken tussen de windstoten door is niet te doen.

En de tafel is heel erg practisch, daar zou ik ook geen nee tegen zeggen, hoor.

Katleen zei

Woehoe, fwieieieiet, bis bis bis������‍����‍��

Hilde zei

Succes met het bouwen!!
Wat je aan het maken bent begrijp ik niet helemaal, binnenkort maar eens wat voorgaande berichten terug lezen.

Nu ik voor de moestuin steeds vaker moet 'bouwen' (iets waar ik 0 ervaring mee heb) stuur ik na een paar dagen proberen vaak maar een foto naar bevriende meubelmakers of jongens uit installatie/bouw. Voor elke verbinding die je bedenkt blijkt er wel een truc of koppelstukje te zijn en zij weten dan hoe dat precies heet (en waar ik dus om moet vragen bij de bouwmarkt ;D).
Om iets weerbestendings te bouwen met allemaal hergebruikt materiaal.. dat is nog weer een extra uitdaging!

Die foto's van Paul .. haha, prachtig.
Je bericht is een fijn zonnestraaltje op deze stormachtige dag.

Clarien zei

Haha Hilde ik weet het soms zelf ook bijna niet wat en hoe het wordt. Dat heet 'organisch bouwen' ... je begint aan iets en het ontstaat onder je handen. Het wordt soms ook héél anders dan ik in het begin dacht.

En mijn 'mentors' zitten hier gewoon op het blog mee te lezen en sturen soms de meest prachtige tips via de reacties! Ook heel handig! :))

Dank jullie wel hoor allemaal voor het meedenken en de adviezen! Het komt vast wel goed met die tomatenkap!😊👍

mrs H. te B. zei

WAT een leuk uitje was dat - in mijn geval op een regenachtige zaterdagmorgen! (Druif! ;-))

RiaN zei

Wat leuk, nou ìk heb geen spijt dat ik naar de voorstelling keek!
Fantastisch!

Marleen zei

Geweldig! Bedankt voor dit leuke uitje. En ja: ik heb echt de muziek afgespeeld tijdens de foto's kijken, hahaha!!

Anoniem zei

Hahaha, echt genoten van deze prachtige voorstelling!
Veel dank en een dikke pluim voor de hoofdrol spelers.
Wat een leuke schrijfstijl en super fantasie 👍.
Maar ook als er geen circus voorstelling is, zit ik op de eerste rij te genieten! 😊

Groet'n uit de tuin van " de Bruin "

Catherine zei


Hilarisch! Ik kan er geen ander woord voor vinden, zoals jij alles beschrijft met een geweldig gevoel voor droge humor. Zoals je tegenslagen manmoedig verwerkt en tot een positief einde weet te brengen. Wat een een hoeveelheid werk verzet je telkens weer, chapeau! Ik geniet buitensporig van je verhalen. Groetjes, Catherine.