Waarom er bijna geen blog was.

on donderdag 6 mei 2021

 

Hallo daar, goeienavond! 😊😊


Ik zit al uren achter de laptop in verband met allerlei artikelen die ik wilde insturen voor ons clubblad, De Scharrelaar. Haha .... en de deadline voor copy inleveren is .... vandaag. Vandaar. 


En dan gaat alles mis he, dan wil je stuk niet verstuurd omdat het bestand te groot is, en dan ga je foto's verkleinen (helpt niks) en teksten wissen (waardoor alles uit z'n verband) en zo ben je zo een hele avond verder.


Maar ik ben er erg enthousiast door geworden. Dus toch nog maar even een praatje maken met mijn lezers, om er iets over te vertellen. Zo had ik vanochtend hier aan de eettafel een leuk gesprek met twee heren van de Fietscommissie van de vereniging. Zij organiseren al jaaaaren op 2e Pinksterdag een mooie fietstocht waar mensen massaal op af komen. Maar dat kan nu natuurlijk niet. Dat mag nog niet, in juni.


Maar maar maar ... we hebben nu bedacht om online fietstochten aan te bieden. De hele zomer, elke maand één. Mét prijsvragen! Zo leuk! En nu hebben Paul en ik besloten dat we die tochten eerst zelf gaan fietsen. Om te checken of de (soms al wat oudere) beschrijvingen nog kloppen. Nou, zegt Paul, dat zet ik ze wel meteen op mijn Garmin (fietscomputer). Dan kunnen ze dat zó downloaden.


Maar ja, er doen ook altijd veel ouderen mee ... en die hebben niks met zo'n Garmin. Dus, toch ook nog maar gewoon een online helder en kloppend verhaaltje. En ja, daar moest ik dus vanavond ook nog een bericht voor maken.


En ook was er een verslag bij, van ons bezoek aan de motorclub van laatst, waar ik ook nog steeds zo blij mee ben. Want als wij bij de motorclub op het terrein mogen zaaien en planten voor meer insecten en diversiteit ... wie weet bij welke verenigingen en bedrijven we dat straks allemaal nog méér mogen! Want dat gaat als een olievlek hoor .. let maar op!! Straks wil iedereen dat!!


En Editha had een mooi gedicht gevonden, over de zomer, en had ook nog een recept van wilde planten. Dat heb ik ook maar ingediend. Even wat luchtigs, tussen al die informatieve kost.


En nu willen jullie natuurlijk OOK allemaal die Scharrelaar lezen! Toch? Nou, wordt maar lid van onze vereniging, de NBVIJS, dan krijg je hem in de bus. Vier keer per jaar. Het kost bijna niks ik dacht zo'n 14 euro per jaar. En je mag aan alles meedoen. Fietstochten, wandelingen, workshops. En al die leuke berichten ook nog! Nou, ik zou het wel weten hoor!  (www.natuurbeschermingsvereniging.nl)


Maar in elk geval weet je nu waar ik mee bezig was en waarom er vandaag dus bijna geen blogpost was.😄
 

3 reacties:

Barbara zei

Ha Clarien, geweldig wat je allemaal voor elkaar krijgt! Mijn beeldscherm stroomt haast over van al die levenslust. Ik ben er gewoon trots op dat ik je ken.
groetjes,
Barbara

Lies zei

'WeTranfer' proberen, Clarien (gratis), om grote stukken te mailen.
En weer 'succes hé'!
Lie(f)s.

RiaN zei

Weer een heerlijk stukje, wat een bezige bij ben je toch!