Groeten uit Punthorst (1)

on maandag 2 september 2019





Jammetjes maken, in hele kleine potjes, voor bij het ontbijt als we logees hebben (of ooit toch nog aan een B&B beginnen) ..

.... en maiskolven waar wél kraaien in hebben gezeten ....





.... en waar géén kraaien in hebben gezeten.

Zo hebben we ook nog maiskolven met en zonder kippenvraat, met en zonder muizenvraat, echt héél veel verschillende maiskolven hebben we!! 😊

Je breekt de slechte stukken eraf, en de rest kan je gewoon nog gebruiken. Ik kookte de gepelde kolven kort, en rits de korrels eraf met een groot keukenmes. De heerlijke zoete korrels gaan in zakjes in de vriezer.

Echt lekker is die verse mais, om door vele gerechten te doen.






Per ongeluk een paar wortels teveel geoogst?

Niet in de koelkast bewaren! Dan worden ze slap. Zet ze zó neer (onder) dan blijven ze een paar dagen mooi vers, en het is nog gezellig ook op je aanrecht.





Tja ... het is een beetje telegramstijl vandaag. Ik heb besloten dat ik een paar dagen blogvakantie neem.

Maar ik stuur wel wat ansichten hoor, van de week!







5 reacties:

Anoniem zei

Goede blogvakantie gewenst! Ik vind het indrukwekkend (en heel leuk!) dat je naast al het harde werk zo trouw weet te bloggen.
Na de zomervakantie lag er een prachtige voorraad verslagjes, heb er van genoten.

Ik las dat kennisoverdracht deel was van je zelfvoorzienende misssie. Nou, dat lukt hoor!
Ik ben de tel kwijt geraakt hoeveel van je tips hier in keuken en tuin zijn toegepast.

Succes gewenst met oogsten en najaarszaaien en we zien je wel weer verschijnen.

Gr Hilde
Ps: gisteren je receptenpagina ontdekt. Ik werd erg vrolijk van de foto van het ondergespatte aanrecht. Een geruststellende foto voor een beginnend keukenprinses ;) het hoeft en gaat allemaal niet perfect en dat is prima.

Wendy zei

Ik sluit me geheel aan bij Hilde!!!

Wendy

Lies zei

'k Zal je dagdagelijkse bezigheden missen, Clarien… Weet je wellicht.
Even niet -> moet kunnen !
Tot 'erna' !
Lie(f)s.

Wieneke zei

Goeie tip van die peen, die wordt onthouden. Doe effe rustig an (hahahahahaha)

Anoniem zei

Volg je altijd met veel plezier en pas al veel tips toe in mijn eigen moestuintje (vorig jaar begonnen). Zelf brood bakken doe ik al jaren en door jouw blog maak ik nu ook zelf jam en wil ik volgend jaar een klein kastje maken om tomaten te kweken. Ook andere produkten wil ik zelf gaan maken en nog een paar kruisbekken struiken planten. Maar kan mij voorstellen dat je eens een tijdje geen of veel minder blogs wilt schrijven. Dat zal toch veel tijd kosten iedere dag, weer wat extra vrije tijd. Met jullie grond en huis heb je zoveel mogelijkheden, zoals een b&b en hier in de buurt zie ik ook veel boeren die de mogelijkheid bieden om caravans te stallen op een gedeelte van hun land of een bloemen pluktuin en een theeschenkerij met eigengebakken taarten.